Οι εμιγκρέ

by Ελένη Λοππα | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9603369535 Global Overview for this book
Registered by wingOBCZ-Ioanninawing of Ioannina - Ιωάννινα , Ioannina Greece on 9/29/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingOBCZ-Ioanninawing from Ioannina - Ιωάννινα , Ioannina Greece on Friday, September 29, 2017
Στο βιβλίο αυτό διασταυρώνονται, τέμνονται και διαπλέκονται οι ιστορίες τριών ανθρώπων που για διάφορους και διαφορετικούς λόγους αναγκάζονται να εκπατριστούν από τη χώρα τους, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή και παίρνοντας αποφασιστικά τη ζωή στα χέρια τους. Και οι τρεις, η Πάολα, ο Μπορίς και η Ελένη, είναι πρόσωπα υπαρκτά, αυθεντικά, που βίωσαν την αυτοεξορία τους με διαφορετικό, αλλά πάντα δυναμικό τρόπο. Γύρω τους, δίπλα τους το ιστορικό, κοινωνικοπολιτικό και πολιτισμικό πλαίσιο της εποχής αλλάζει συνεχώς δραματικά και οι τρεις εμιγκρέ είτε το παρατηρούν απ' έξω ως απλοί θεατές είτε συνειδητοποιούνται και συμμετέχουν ενεργά, αλλάζοντας αποφασιστικά τη στάση τους για τη ζωή.
Ένας παντογνώστης αφηγητής παρακολουθεί άγρυπνα την εξέλιξη των ιστοριών τους, μέσα στο γενικότερο ιστορικό γίγνεσθαι, κρατώντας διακριτικά τις αποστάσεις, αλλά και κάποτε συμπάσχοντας και συμμετέχοντας συγκινησιακά στις αναπάντεχες διακυμάνσεις της ζωής τους.

~~~~~ ΤΥΧΕΡΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~

Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Έχεις στα χέρια σου ένα βιβλίο από τη μεγάλη βιβλιοθήκη του bookcrossing!

Γράψε σε παρακαλώ ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος! Ωστόσο σου προτείνω να κάνεις εγγραφή ώστε να μπορείς να παρακολουθήσεις το ταξίδι του βιβλίου στο μέλλον. Είναι δωρεάν και τα προσωπικά σου στοιχεία μένουν... προσωπικά! Το BookCrossing.com είναι ένα site που συντηρείται από την αγάπη εθελοντών για αυτό που κάνουν, δεν έχει σκοπό το κέρδος.

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου, σε ένα δημόσιο χώρο, για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.

Σου προτείνω να περιηγηθείς λίγο στο site ώστε να πάρεις μια καλύτερη εικόνα για την ιδέα του Book Crossing. (Υπάρχει Ελληνικό Φόρουμ όπου μπορείς αν θες να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers ή να ρωτήσεις αν έχεις κάποια απορία.)

Καλή ανάγνωση και ελπίζω να παραμείνεις κοντά μας στο Book Crossing!

Journal Entry 3 by RenaRo at Ioannina - Ιωάννινα , Ioannina Greece on Wednesday, October 11, 2017
Πήρα το βιβλίο από τη νεοσύστατη ζώνη στο Σκάλα καφέ, στα Γιάννενα. Καλή αρχή, καλοτάξιδα και καλοδιάβαστα να ναι τα βιβλία!

Τα Γιάννενα φημίζονται για το κάστρο και την καστροπολιτεία που κρύβει μέσα στα τείχη του. Συναντάμε επίσης σε διάφορα σημεία της πόλης πύργους και φρούρια, όπως το φρούριο γύρω από το λόφο «Λιθαρίτσια». Σε κεντρικό σημείο της πόλης, το φρούριο στέκει καλά διατηρημένο, αν και το πάρκο που περικλείει είναι τα τελευταία χρόνια, μάλλον σε εγκατάλειψη.
Λιθαρίτσια

Άφησα το βιβλίο «Οι Εμιγκρέ» κάτω από το φρούριο, απ' την πλευρά που είναι το Πνευματικό κέντρο. Συγκεκριμένα στο περβάζι ενός παράθυρου του κτιρίου που χρησιμεύει σα σχολή χορού.
Ήταν μια κρύα Δεκεμβριάτικη νύχτα και ευχήθηκα να βρίσκαν όλοι οι πρόσφυγες της γης κάστρα να περιφρουρούν την αγωνία τους.
Εμιγκρέ2

Το βιβλίο απελευθερώνεται στο πλαίσιο του release challenge των Γιαννιωτών bokcrossers
Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.