Tyypit

by Katja Kallio | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 951119321X Global Overview for this book
Registered by winghippoleinwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/15/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winghippoleinwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 15, 2017
Kirjalahjoitus, tehdään valmiiksi vapautukseen (rekisteröinti, kansitarra ja etiketti sisäkanteen) ja vapautetaan seuraavaksi.

Journal Entry 2 by winghippoleinwing at OBCZ Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 01, 2017

Released 1 yr ago (11/1/2017 UTC) at OBCZ Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu Vuosaaren kauppakeskus Columbuksen kirjahyllyyn (virallinen BookCrossing hylly, Marian konditorian tiskin lähellä!).

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Olisi mukava tietää, mistä löysit kirjan, ja jos päätät lukea sen, olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Sitten voitkin joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai laittaa maailmalle uutta lukijaa etsimään ja ilahduttamaan. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille!

Released 1 yr ago (11/6/2017 UTC) at Helsingin yliopisto / Helsinki University in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tässä tyypeistä tyypeille tutustuttaviksi.

Journal Entry 4 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 14, 2019
Kirja oli palannut Columbukseen, josta sen tänään poimin, kun vein muita kirjoja hyllyyn. Oli sopivan ohut ja olen joskus lukenut jotain Katja Kalliolta, josta olen pitänyt.

Journal Entry 5 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 14, 2019
Aloin jo lukea. Hauska ja hullu. Onneksi ei ole aviomiestä. Sellainen kuulostaa aika vaivanloiselta. Vuoropuhelua voi harrastaa myös itsekseen ja silloin harvemmin tulee riidelleeksi.

Journal Entry 6 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 14, 2019
Miekin ihmettelen miksei kampaus eli leikkaus ole koskaan sellainen kuin pyysin, mitä kampaaja mahtoi miettiä silloin kun heiluttelin huuliani? En kyllä koskaan ole vienyt hänelle Jennifer Anistonin kuvaa, koska en voi sietää sitä, miten sillä on aina hiukset silmillä. Kuinka pöljä onkaan Anistonin kampaaja??

Journal Entry 7 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 14, 2019
Voi ei, Charlien enkelit! Farrah ei tosin koskaan ollut idolini, vaan se tumma ja fiksu Kate Jackson. Josta ei kyllä ollut mitään lehtihaastatteluja. Joka ei varmasti ollut kleptomaani.
Woody Allenia olen aina inhonnut, jo ennen kuin hän alkoi styylata ottotyttärensä kanssa. Hänen filminsä ovat NIIN puisevia. Kurt Russell Veljekset-TV-sarjasta sen sijaan ratsasti suoraan sytämeeni. Missään muussa osassa hän ei tosin ole hetkauttanut. Dempsey ja Makepeace olivat myös sankareita.

Journal Entry 8 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, June 14, 2019
Voihan maitokaupantäti! Kyllä ne olivat aikoja, kun oli maitokaupantäti, joka muisti nimi- ja syntymäpäiväsi. Usein juteltiin mukavia. Hamsterini on jopa ollut hoidossa maitokaupantädin tyttärellä, jota en muutoin tuntenut kuin ulkonäöltä. Tädillä oli mies, jolla oli oma kauppa seuraavalla samansuuntaisella kadulla, mutta ensimmäinen merkki mustista pilvistä oli, kun mies otti ja lähti. Maitokaupantäti lähti myös yhtenä päivänä, kun ulosottomiehet mittasivat kaiken mitä kaupassa oli, vain yksi banaani jäi pötkölleen näyteikkunaan. Niin käy, kun ei maksa veroja ajallaan. Maitokaupantäti ei koskaan palannut, eikä samaan tilaan ole enää tullut maitokauppaa. Sääli, sillä marketissa ei kukaan tiedä synttäreitä tai nimppareita.

Journal Entry 9 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 15, 2019
Italialaista poikaystävää ei ole ollut, mutta lapsuudenystäviä kyllä. Melkein joka juhannus kokoonnutaan yhden heistä mökille ja on kuin oltaisiin edellisellä viikolla nähty, vaikka usein vuosi on taas vierähtänyt. Se helppous, millä juttu jatkuu on kyllä jännä ilmiö. Ja kun ei tarvitse selittää mitään vanhoja juttuja, kun ne kaikki tiedetään puolesta sanasta. Ensi viikolla on juhannus, ilmeisesti viimeinen jolloin minulla on tukikohtana perheemme mökki, joka on tarkoitus nyt myydä. Suuntana Häme.

Journal Entry 10 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 15, 2019
Minun Vanhempi naiseni oli veljeni kummitäti, joka asui Lontoossa. Ei mikään rämäpää seikkailija, mutta niin viisas, avarakatseinen ja oikeudenmukainen. Monet olivat ne tarinat, joita kuuntelin hänen kertovan - ensin kauniissa talossaan Ridgewayllä ja sittemmin mukavassa asunnossaan Hampsteadissä. Myöhempinä vuosina samat tarinat alkoivat toistua saman illankin aikana. Muistisairaus on Luontoäidin julma tapa osoittaa, että ihminen elää nykyään kauemmin kuin on tarkoitettu.

Mielestäni se oli apina eikä gaselli, joka kuuli Mozartia ensi kerran Denys Finch-Hattonin gramofonista Kenian savanneilla. Voi miten monta kertaa olenkaan katsonut Minun Afrikan -elokuvan ja kuunnellut elokuvan musiikkia. Niinpä oli hirveä pettymys monen vuoden jälkeen lukea se kirja, koska Karen Blixen oli kirjoittanut irrallisia hajatelmia Afrikasta. Kunnia elokuvan käsikirjoittajalle, joka on tehnyt fantastisen työn!

Journal Entry 11 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 15, 2019
Minulla ei ole koskaan ollut varsinaista lempikirjailijaa, eikä se ainakaan olisi ollut Milan Kundera. Olemisen sietämätön keveys oli outo. Muistan kun se tuli leffana, ja yksi lapsuudenystäväni tuli Helsinkiin ja halusi että menemme katsomaan tämän tajunnan räjäyttävän elokuvan, jonka hän oli nähnyt jo kerran. Miespääosan esittäjä oli kuulemma kerrassaan vastustamaton Daniel Day-Lewis. Meitä oli kolme kaverusta katsomassa leffaa ja me kaksi mukaan houkuteltua emme olleet yhtään niin imponeerattuja kuin leffan jo kerran nähnyt. Minusta häntäheikki Tomas ei ollut mitenkään ihailtava eikä Kallion siteeraama "In the kingdom of Kitsch you would be a monster" -lause koskaan auennut minulle, ei edes kirjassa, jonka luin koska ajattelin, että leffasta on varmaan tippunut paljon oleellista pois ja johonkinhan tämän Kunderan maineen täytyy perustua. Karmivalla tavalla vaikuttavinta elokuvassa oli kuvaus Tsekkoslovakian miehityksestä. Muori muisteli usein, miten viimeinen mitä Tsekkoslovakian radiosta kuului, oli "Kaikki maailman kirjailijat ja taiteilijat, auttakaa meitä, auttakaa meitä", jota toistettiin kunnes oli vain hiljaisuus. Eikä heitä tietenkään voitu auttaa.

Journal Entry 12 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, June 15, 2019
Piti aloittaa uusi journaali, kun ei edellisen perään sopinut alkaa kevyesti höpöttää muuta. Ei siis ole ollut lempikirjailijaa, mutta on ollut ihan käsittämätöntä lukea amerikkalaisen Susan Allen Tothin matkakirjoja Englannista, yhtä dejavuuta dejavuun perään. Olen eksynyt matkoillani Englannissa kaikenlaisiin kummallisiin paikkoihin, joten oli ihan ihmeellistä, että hän oli eksynyt samoihin paikkoihin ja lisäksi niihin paikkoihin, joissa olisin halunnut vielä käydä, mutta jonne ei julkisilla päässyt. Täytyisi varmaan lukea hänen kirjansa uudestaan.

Morsiamen äidistä en tiedä, mutta katson aina kylässä kirjahyllyä, se on niin mielenkiintoista. Kyllä siitä saa jonkinlaisen kuvan ihmisestä.

Voihan Peto. Minulla oli aikoinaan työkaveri, jota inhosin niin paljon, että minulle tuli huono olo, jos jouduin olemaan pitkään samassa tilassa hänen kanssaan. Aloin saada närästystä. Kävin jollain sisätautiekspertillä, joka sanoi sen johtuvan ylipainosta, käski välttää kahvia, tupakkaa, valkoviiniä ja suklaata. Ei kuulemma voi olla psykosomaattista. Suklaa oli näistä aineista ainoa jota käytin. Kun en keksinyt miten tehdä täydellisen murhan, vaihdoin työpaikkaa, ja kas, närästys loppui. Olen sen jälkeen lihonut varmaan 20 kiloa ja närästystä ilmenee stressin yhteydessä, tai jos syön suklaan ja salmiakin yhdistelmää (Salmiakki-Dumle on pahin kaikista), tai suklaata ennen nukkumaanmenoa. Kyllä ei äkspertit tiedä kaikkea. Hassu juttu oli, että vanhan työpaikkani Peto sairastui masennukseen aika pian lähtöni jälkeen. Jäi ensin pitkille sairaslomille ja lopulta lähti alalta. Hän oli sellainen perustyytymätön hapannaama, joka varmaan myös ajatteli, että hänen elämänsä olisi ihanaa, jos minua ei olisi. Mutta kas ihmettä, hänen elämänsä ei muuttunutkaan ruusuiseksi kun lähdin, joten siitä taisi seurata masennus. Ha!
Vihan alkemisti on hyvä vertaus, samoin se, että mitä enemmän Petoa vihaa, sitä enemmän sitä vihaa. Minua on yleensä vaikea suututtaa oikein kunnolla, vaikka nykyään suutahtalen paljon helpommin kuin nuorena. Mutta kun sellainen Pyhä Viha, kertakaikkinen anteeksiantamaton kauna iskee päälle, niin sille ei voi mitään. Se on mahtava luonnonvoima, voi jos sen vihaamiseen käytetyn energian pystyisi kanavoimaan johonkin järkevään. Ajatukset pyörivät siinä ympäri, ympäri. Et osaa oikein keskittyä muuhun. En tiedä onko voodoota olemassa, mutta vihani kohteille on yleensä tapahtunut jotain perin ikävää. Yksi sairastui MS-tautiin, yhdeltä kuoli viikon sisään hevonen ja koira, aiemmin aivan terveet. Yhdelle tuli non-hodginsin tauti ja tämä työkaverini tosiaan sairastui masennukseen. Voiko se olla vain sattumaa? Sellainen, joka ei ole koskaan tuntenut Pyhää Vihaa ketään kohtaan, on varmaan aivan ulkona siitä mistä puhun.

Siivooja-luku huvittaa. Minulla on varmasti ollut sisäkkö edellisessä elämässäni, sillä en vaan osaa siivota tai järjestää. Nytkin minun pitäisi täyttä häkää KonMarittaa tavaroitani ja varsinkin kirjojani, sillä syksyllä alkaa putkiremppa. Ei, kun vien kirjoja vaihtohyllyyn, tuon aina jotain takaisin. Kun käyn läpi paperipinoja, löydän aina kirjeitä tai valokuvia, joita pitää tutkia ja järjestellä. Homma ei vaan etene. Mutta jotta voisi pyytää siivoojan, pitäisi ensin siivota.

Voi, Uudet Ystävät ovat hauskoja. Kikatus, kälätys ja soitteluvaihe voi tosin jatkua vaikka vuosia, joten en kutsuisi heitä välttämättä uusiksi ystäviksi. Jotain spessua heissä kyllä on.

Kirja oli nopealukuinen, viihdyttävä ja tunnistin monista kohdista itseni tai tuttuni. Ja meillä on kirjoittajan kanssa vain muutaman vuoden ikäero, joten sain heti kiinni tosi monesta hänen nuoruusjutustaan, mikä on aina bonusta. Muistan, kun meille tuli töihin aika paljon meitä nuorempi kesäsijainen, joka ei tiennyt kuka on Kenny Everett eikä siis ollut koskaan nähnyt Kenny Everett -showta. Silloin ensimmäisen kerran mietin, miten ne viidenkympin villityksen saaneet miehet voivat keskustella mistään uusien, itseään puolta nuorempien tyttien kanssa, kun puuttuu se saman aikakauden nuoruus. Kaiken joutuu selittämään. Mutta ehkä heitä ei olekaan valittu keskustelutaitojen vuoksi.

Journal Entry 13 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 16, 2019

Released 1 mo ago (6/16/2019 UTC) at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vein työkaverille mökkilukemiseksi.

Journal Entry 14 by wingAnonymousFinderwing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 17, 2019
Vähän liian sarkastista huumoria minun makuuni. Muutaman kerran hörähdin lyhyesti ja luin puoliväliin odotellen koska se luvattu hauskuus alkaa. Vähän niin kuin Wodehouse, jonka huumori ei myöskään sytytä. Kirjakko saa viedä mennessään.

Journal Entry 15 by wingAnonymousFinderwing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 17, 2019
Vähän liian sarkastista huumoria minun makuuni. Muutaman kerran hörähdin lyhyesti ja luin puoliväliin odotellen koska se luvattu hauskuus alkaa. Vähän niin kuin Wodehouse, jonka huumori ei myöskään sytytä. Kirjakko saa viedä mennessään.

Journal Entry 16 by wingkirjakkowing at Pornainen, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 17, 2019
Oho. Miten ei löydä hauskuutta tästä? Kokeilen tarjota Annelikselle, jonka näen illalla. Tai jos en näe, niin vielä helpompi tarjota Anneliksen kirjanaulakolle, joka on ovea vastapäätä. Se huolii ihan kaiken...

Journal Entry 17 by wingkirjakkowing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 17, 2019

Released 1 mo ago (6/17/2019 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onko Anneliksen tyyppistä huumoria?

Journal Entry 18 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, June 18, 2019
Joo, kirjanaulakko kyllä huolii mitä vain. Minä en ole aivan niin vastaanottavainen. Olen tämän kirjan nähnyt aiemminkin ja sivuuttanut. Nyt kai täytyy uteliaisuuden vuoksi lukea. Ainakin yrittää. Ei mahda mitään.

Journal Entry 19 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 08, 2019
Kyllä tämä huumori huvitti minua. Oikein mielelläni luin kirjan ja hymyilinkin välillä. Oli minullakin nuorena villejä ystäviä. Nyttemmin villeys on laimentunut - niillä jotka vielä ovat hengissä. Kaikki eivät ole. Joiltakin jäi puoliso ja lapsi(a), toiset eivät koskaan sellaisia löytäneet. Yritin minäkin vähän villiintyä, mutta en oikein jaksanut sellaista. Ehkä minulta puuttui kunnollinen viinan himo. Olisin kyllä voinut sellaisen periä vaikkapa vaarilta, mutta kun en. Ja viimein vaarikin väsähti juhlimiseen. Joi vain ensimmäisen avioliittonsa ja ehkä toisenkin, mutta ei enää kolmatta.

Journal Entry 20 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 10, 2019
Kirja kävi miitissä tarjolla. Ei napannut.

Journal Entry 21 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 17, 2019

Released 1 day ago (7/17/2019 3:00 PM UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittiin mukaan lukijaa etsimään.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.