Dochter Van Isfahan

by Anita Amirrezvani | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 9/15/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Friday, September 15, 2017
Gekregen om te crossen.

Recensie(s)
De ouders van een Perzisch meisje (14) zijn in de 17e eeuw voor haar een man aan het zoeken als de vader plotseling overlijdt en er geen geld meer is voor een bruidsschat. Met haar moeder is ze gedwongen te verhuizen naar haar oom en tante in Isfahan. Haar oom, tapijtontwerper voor de Sjah, merkt dat ze veel gevoel voor zijn vak heeft en als ze hard werkt in het huishouden, wil hij haar opleiden. Om haar familie te helpen gaat ze een tijdelijk huwelijk aan met een rijke paardenkoopman bij wie ze de seksualiteit ontdekt. Als ze dat huwelijk niet wil verlengen, sturen haar oom en tante haar en haar moeder weg. Maar na een zware periode maakt ze naam als ontwerpster van kleurige tapijten. De in Teheran geboren, sinds haar kindertijd in de VS wonende auteur deed 8 jaar over het schrijven van dit boek. Het resultaat is een heel boeiende en kleurrijke historische roman over een vrouw die er ondanks alle 17e-eeuwse beperkingen van geloof, traditie en sekse, toch in slaagt haar grote talenten te ontplooien. Goede vertaling. Paperback; kleine druk.
Drs. Madelon de Swart

Journal Entry 2 by wingjanna2wing at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, January 14, 2018

Released 3 yrs ago (1/14/2018 UTC) at OBCZ-Westerpark in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Ik laat dit boek los tijdens de Nieuwjaarsmeeting 2018!

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Monday, January 15, 2018
meegenomen van de meeting. Dit is een genre waar mijn oog altijd op valt. Soms valt het tegen, maar vaak is het een boek waar ik (ondanks de ellende) van geniet. Wordt vervolgd dus!

Journal Entry 4 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Friday, February 09, 2018
en uit. Fascinerend boek dat een kijkje geeft zowel in de wereld van de tapijtknopers/ontwerpers en dergelijke, als in de wereld van de iraanse kultuur. Helaas is dat niet allemaal even mooi (in mijn westerse ogen tenminste), maar wel interessant.

Released 3 yrs ago (5/13/2018 UTC) at Eetcafé Bed & Breakfast Edelweiss in Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

voor op het boekenbuffet bij de meeting

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.