Mindfulness

by Thich Nhat Hanh | Health, Mind & Body |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Anyrock of - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on 9/9/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, September 09, 2017
Samenvatting
In Mindfulness laat Thich Nhat Hanh zien hoe belangrijk het is om aandachtig te leven. Als je bewust leeft, beweegt, eet en met relaties bezig bent, zul je je vanzelf gelukkiger voelen. Met zijn oefeningen in mindfulness leert Thich Nhat Hanh je je geest te trainen om in het moment te leven. De oefeningen verbeteren je concentratie en verschaffen je inzicht, waarmee je je uiteindelijk kunt bevrijden van angst, spanning en boosheid en je het geluk beter kunt ervaren.

Mindfulness is het eerste boek dat alle oefeningen en meditaties van Thich Nhat Hanh bevat die hij samen met zijn meditatiegemeenschap gedurende zestig jaar heeft ontwikkeld. Met een voorwoord van prof. dr. Anne Speckens.
Recensie(s)
Deze uitgave bevat volgens eigen zeggen alle oefeningen en meditaties om aandachtig te leven volgens de bekendste Vietnamese leraar van het geengageerd boeddhisme. Het boek sluit aan bij de huidige groei aan populariteit van mindfulness-cursussen in het westen (in de VS ontwikkeld voor zieken bij wie zware pijnstillers niet meer werkten). De wieg van mindfulness ligt natuurlijk in de duizenden jaren oude volle aandachtsoefeningen van het boeddhisme (smrti in het Sanskriet). De inzichten (prajna) hiervan, vooral door bewuste ademhaling, kunnen ons door relativering bevrijden van angst, onrust en woede en leiden tot het echt gelukkig zijn in hier en nu. Bovendien wordt mededogen ontwikkeld voor de ander. Daar de internationaal bekende leraar al decennialang lesgeeft in het westen (in Plum Village in Frankrijk) zijn de oefeningen, voorop de veertien basisoefeningen en varierend van dagelijkse-, eet- en lichamelijke oefeningen, perfect afgestemd op de westerse leerling. De relatie- en gemeenschapsoefeningen en die met kinderen zullen voor velen even nieuw als vruchtbaar zijn.

Journal Entry 2 by Anyrock at - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Monday, September 14, 2020
Hier lees ik af en toe wat in. Een troostende gedachte: Vergankelijkheid is goed. Anders zouden je kinderen altijd klein blijven en zaad nooit ontkiemen. TJa. Dat is natuurlijk zo. En sedertdien bekijk ik het verglijden van de tijd anders.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.