En ikinä luovuta

Registered by Anuliini1975 of Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on 9/7/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Anuliini1975 from Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Thursday, September 7, 2017
Cdon.comista koetin tilata, mutta eilen tuli tieto, että on tilapäisesti loppu, vaikka justaan elokuussa ilmestyi.
Tein reissun kirjakauppaan ja löytyi onneksi hyllystä :) 21,90e, kovakantinen, 261 sivua, Karisto Oy Hämeenlinna, Tallinnassa 2017 painettu.

Takakansiteksti:
" Olen asettanut itselleni tavoitteen, joka on unelmanani ollut jo useamman vuoden; kirjoitan kirjan. Kyllä, ihan oikean kirjan."
Emilia asuu pikkupaikkakunnalla, käy seitsemättä luokkaa, ratsastaa, valokuvaa, kirjoittaa kertomuksia, rakastaa vampyyritarinoita ja viettää aikaansa kavereiden kanssa. Yhtenä syyskuun päivänä kaikki muuttuu. Emilia ei saa enää mennä talliin tai maneesiin, vapaan elämän tilalle tulevat sairaalan eristyshuone, sytostaattihoidot, rajut infektiot ja lopulta myös kantasolusiirre. Kuitenkin aina, kun vain on mahdollista, hän haluaa ratsastaa.
Koskettava, elämänkerrallinen kirja vaikeasta sairaudesta, ystävyydestä ja periksiantamattomuudesta.

Sekaisin syksystä 2017-kirja.

Rinkiläiset:
Anuliini1975
LiskoMiettinen
Annimanni
ruzena
Mutteri

En tiedä, haluaako kaikki lukea tämän kirjan, seurataan viestiketjua.

Journal Entry 2 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Friday, September 8, 2017
Nyt pääsen loppupäiväksi syventymään tämän kirjan pariin oikein kunnolla, kun turhake-pokkari on luettu loppuun tämän tieltä.
Koskettavaa tarinaa ollut tähän saakka. Lyhyitä lukuja onneksi, joten melko nopsalukuinen.

Journal Entry 3 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Saturday, September 9, 2017
Tämä on kyllä sellainen kirja, jota en pysty yhtä soittoa lukea. Välistä on pakko pitää lukupausseja. Vaikka tarinassa on mukavaa hevostalli-juttuakin, niin koko aika odotan vain, että koska se sairaalajuttu alkaa ja kyllähän tässä aika usein sairaalasta kerrotaan ja sairauden tilasta.

Journal Entry 4 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Saturday, September 9, 2017
16:52 sain luettua tämän loppuun. Tämän päivän aikana tuli urakoitua useampi luku. En kyllä yhtään kadu, että tulin hankkineeksi tämän kirjan tätä Sekaisin syksystä 2017-juttua varten. Jollen olisi alkanut etsiä kuumeisesti uutuuskirjaa syksyn tarjonnasta, tuskinpa olisin tähän kirjaan muuten törmännyt.
Kirjassa on mukana pieniä tarinoita ja kirjan sivulla 147 alkaa Kaksi Puuta-tarina ja oi, miten kauniisti kuvattu ja ihana tarina se oli!
Sivulla 183 on Yksinäisen Mummon tarina, joka on kyllä surullisen ihana, saa miltei kyyneleet silmiini.
Sivulla 202 alkava teksti herkistää kyllä mielen. Koetan kovasti olla kyynelehtimättä.
Kunnes sitten, kirjan päätössanoja lukiessani kyyneleet vihdoin valtaavat silmäni ja lukeminen käy vaikeaksi.
Ei voi mitään, tämä on ihanan vaikuttavan koskettavan hieno tarina nuoren tytön kohtalosta. Tätä lukiessa kyllä pystyi eläytymään tytön kokemaan sairaalamiljööseen.
Kerta kaikkiaan hienosti kirjoitettu kirja! Kannatti lukea!

Kirja jääpi odottelemaan uuden kotinsa osoitetta, että kenelle Sekaisin syksystä 2017-ryhmäläisistä tämä matkaapi.

Journal Entry 5 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Tuesday, September 12, 2017

Released 5 yrs ago (9/12/2017 UTC) at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja postittuu tänään matkalle kohti LiskoMiettisen osoitetta. Mukavia ja koskettavia lukuhetkiä kirjan parissa ja hyvää syksyn jatkoa :)

Journal Entry 6 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, September 13, 2017
Kiitoksia tästä rinkikirjasta. Laitan nopeasti lukuun, vaikka kaksi kirjaa koukuttavasti onkin tässä välissä myös kesken. :)

Journal Entry 7 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, September 18, 2017
Hieno kirja. Itseä vaivasi ehkä vain, että itse rupesi muistelemaan omaa nuoruuttaan ja tuo ikähän ei kenelläkään varmaan se helpoin ole.

Todella rankkaa, että siinä samalla on ollut tuommoinen sairaus ja huono olo. Lopun yksinäisyyttä kuvaileva osuus oli myös rankka-aihe itselle. Minua lohdutti kamalasti lukea, että Emilialla oli yksi hyvä ystävä ja sai tälle kertoilla asioitaan kaiken vaikeenkin keskellä.

Jos ei heppakuvauksia otettu lukuun niin muistutti kamalasti Laura Saven kirjaa "Paljain jaloin", jonka olen lukenut ja tykkäsin siitä, vaikka oli samalla tavoin surullinen ko tämäkin kirja.

Journal Entry 8 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, September 25, 2017
Kirja saapui jo viime viikolla, mutta itse kotiuduin reissusta eilen ja siksi journaloin vasta nyt. Aloitan tätä tällä viikolla, mutta voi olla vaikea pala. Oman lapsen syntymän jälkeen en ole juurikaan pystynyt lukemaan edes fiktiivisiä kirjoja, joissa lapselle käy jollakin tavalla huonosti...

Journal Entry 9 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 3, 2017
Tätä kirjaa on hankala arvioida samoin kriteerein kuin kirjallisuutta yleensä.

Todellisuuspohjainen tarina lapsen sairaudesta ei mitenkään voi olla koskettamatta, vaikka kerronta ei olekaan kovin kirjallista, ennemminkin päiväkirjamaista ja sellaisenaan kyllä hyvin autenttisen tuntuista. Ainakin minusta tuntui, että Lukkarila oli Emilian blogitekstien avulla tavoittanut nuoren tytön äänen ja tyylin (tuntui tutulta, vaikka minulla tuo aika onkin jo vuosikymmenten takaista historiaa).

Omaan makuuni hevosasiat saivat liian paljon painoa, sairastumiseen liittyvä tunnemyllerrys liian vähän (lopun yksinäisyyskuvauksia lukuun ottamatta), mutta toisen tunteisiin ja ajatuksiin on tietysti vaikea sukeltaa, jos niitä ei Emilian omissa teksteissäkään juuri käsitelty. Toisaalta kirjan lukemista ehkä helpotti juuri se, että mukana oli myös paljon valoa, toivoa ja iloa. Lukukokemus ei ollut niin raskas kuin etukäteen pelkäsin.

Journal Entry 10 by ruzena at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 16, 2017
Kirja saapui tänään.

Journal Entry 11 by ruzena at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, October 18, 2017
Todella sydämellinen, uskottava ja koskettava tarina. Kirjailija asettuu 12-vuotiaana leukemiaan sairastuneen Emilian hahmoon ja minäkertoo taustatyön pohjalta - kirjailijan vapaudella - Emilian elämäntarinan. Kirjassa on myös muutamia Emilian omia tekstejä, kuten Anuliini mainitseekin. Mukava, että tämä tuli syysringissä luettavakseni, sillä en olisi teini-ikäisestä hevostytöstä kertovaa nuortenkirjaa ehkä muuten tullut lukeneeksi, vaikka aihe painava onkin. Nyt luin, ja kirja ylitti odotukseni. (Minullakaan ei ole kosketuspintaa ratsastusharrastukseen, ja juuri siksi minusta oli kiinnostavaa tutustua siihenkin aiheeseen ja sanastoon ihan kauranjuuritasolta kerrottuna. Ihmisen ja eläimen yhteisymmärrys ja kanssakäyminen on aina kiinnostavaa.)

Koskettavia sairauskertomuksia ovat myös Jenny Downhamin Before I Die (suomeksi hyvin kiertänyt Ennen kuin kuolen) ja Liskon mainitsema Laura Saven Paljain jaloin. Kannattaa lukea, mutta ei ehkä kaikkea ihan putkeen, etteivät nenäliinat pääse loppumaan.

-ruzena

Journal Entry 12 by ruzena at bookray/bookring, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Saturday, October 21, 2017

Released 5 yrs ago (10/20/2017 UTC) at bookray/bookring, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Luovutin postin huomaan.

Journal Entry 13 by Mutteri at Lahti, Päijät-Häme / Päijänne-Tavastland Finland on Monday, October 23, 2017
Kirja saapui minulle. Aika koskettava aihe.

Oli niin koskettava kirja, että ihan riipaisi. Kosketti myös niin, että olen työkseni hoitanut tällaisia lapsia ja toivon, että en ole ollut vain työtätkevä aikuinen. Kaikin paikoin ei edes muistunut mieleen, että tämä on toisen ihmisen kirjoittama kirja. Tykkäsin myös heppailuista. Sitä oli kiva lukea, kun en aiheesta tiedä mitään.
Lähtee kirjan omistajalle.

Journal Entry 14 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Wednesday, November 1, 2017
Kirja palautui reissultaan minulle :) Muistoksi läksi myös puketin päällä olleet, leimaamattomat postimerkit :)

Journal Entry 15 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Friday, April 17, 2020
Pääsee odottaan passelia vapautushetkeä saatavilla oleviin.

Journal Entry 16 by Anuliini1975 at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland on Tuesday, October 4, 2022

Released 1 mo ago (10/4/2022 UTC) at Ähtäri, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hei! Olet löytänyt vapauttamani kiertävän kirjan. Toivon, että pidät kirjan tarinasta ja lisäisit kirjan tietoihin, mistä kirjan löysit ja mitä pidit lukemastasi. Jos mahdollista, myös vapautusilmoituksen tekisit, jos aiot jättää kirjan jonnekin jonkun uuden lukijan löydettäväksi. Voit myös pitää kirjan itselläsi. Kirjaa ei voi myydä eteenpäin.
https://www.bookcrossing.com/
Täältä löytyy suomenkielinen foorumi, jossa kaikkea tutustumisenarvoista kivaa: https://www.bookcrossing.com/forum/30

Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa syksyä :)Journal Entry 17 by Koivula5 at Nivala, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Friday, October 7, 2022
Kiitos postipaketista!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.