Polleke omnibus

by Guus Kuijer | Children's Books | This book has not been rated.
ISBN: 904510055X Global Overview for this book
Registered by wingKafka1954wing of Deurne, Antwerpen / Anvers Belgium on 8/13/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingKafka1954wing from Deurne, Antwerpen / Anvers Belgium on Sunday, August 13, 2017

Gekregen voor BookCrossing. Dank!

1 Voor altijd samen, amen
Polleke gaat met Mimoen, al twee jaar. Maar nu mag het niet meer van zijn ouders. Mimoen moet later namelijk met een Marokkaans meisje trouwen. Natuurlijk vindt Polleke dat hartstikke stom.
Pollekes moeder heeft het ook niet gemakkelijk. Met Pollekes vader die verslaafd is. En met Pollekes meester die met haar wil trouwen. De arme Polleke weet zich soms geen raad met die mensen.
Gelukkig heeft ze opa en oma op de boerderij. En het kalfje dat naar haar is genoemd. Bij opa en oma leert ze bidden, ook al is ze niks van haar geloof. Bidden kan ze goed, vooral als ze aan Mimoen denkt.

2 Het is fijn om er te zijn
Polleke is altijd een getalenteerd dichter geweest, maar het lijkt erop dat ze haar talent kwijt is sinds ze weet dat haar vader Spiek nooit een dichter zal zijn. Het gaat slecht met Spiek, hij is aan de drugs en zwerft door de stad. Op aanraden van haar vriendje Mimoen vertelt Polleke Spiek de waarheid: 'Je moet afkicken, pap. Anders kan ik het niet meer.' Spiek stemt toe, maar alleen als Polleke meegaat bij het afkicken. Ze schrikt ervan, maar besluit toch mee te gaan.

3 Het geluk komt als de donder
Polleke krijgt een nieuwe vriendin. Maar voor het echt iets wordt moet ze haar eerst Nederlands leren, want Consuelo komt uit Mexico. Ondertussen brengt Pollekes oude vriendin Caro Mimoen het hoofd op hol. En Mimoen was toch Pollekes vriendje! Ze vraagt zich serieus af of ze niet met Tom moet gaan, wordt ze later tenminste boerin. Toch blijven haar gedachten bij Mimoen. Alsof ze nog niet genoeg zorgen heeft. Godzijdank heeft het leven ook nog af en toe heel leuke verrassingen.

4 Met de wind mee naar de zee
Polleke is heel blij dat haar vader, Spiek, niet meer verslaafd is. Hij zegt dat hij in Nepal zichzelf heeft gevonden. Polleke vraagt zich af wat mensen toch met zichzelf bedoelen. Waar zou bijvoorbeeld Mimoens zelf zitten? Misschien wel in zijn mooie zwarte ogen... Maar alles goed en wel, Polleke maakt zich grote zorgen. Want opa is erg ziek. Dat is alweer iets wat Polleke van die volwassenen niet begrijpt: haar moeder en de meester trouwen en geven een groot feest. Hoe kunnen ze nu zo aan zichzelf denken, nu het slecht gaat met opa?

5 Ik ben Polleke hoor!
Pollekes opa, van wie ze zoveel hield, is gestorven. In de vakantie gaat Polleke met haar Mexicaanse vriendin Consuelo op het graf van opa een borreltje drinken, want daar hield opa van. En Consuelo zorgt ervoor dat er een klein wonder gebeurt.Mimoen viert zijn vakantie in Marokko. Polleke vindt dat hij maar lang wegblijft en geeft hem als hij terug is een gouden hartje. Mimoen wil niet met zijn Marokkaanse bruid trouwen, maar liever met háár, Polleke. Voor zichzelf koopt Polleke haar eerste behaatje, én ze wordt dertien.

Journal Entry 2 by wingKafka1954wing at Jacobsmarkt in Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Friday, November 17, 2017

Released 1 yr ago (11/19/2017 UTC) at Jacobsmarkt in Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:


Goeie reis, boek!
Maak maar veel nieuwe vrienden!

Journal Entry 3 by wingkwatjewing at Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Sunday, November 19, 2017
meegenomen van de geefmarkt om terug vrij te laten

Journal Entry 4 by wingkwatjewing at Zwerfboekenrek station Turnhout in Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium on Tuesday, November 21, 2017

Released 1 yr ago (11/22/2017 UTC) at Zwerfboekenrek station Turnhout in Turnhout, Antwerpen / Anvers Belgium

WILD RELEASE NOTES:

Goede reis boek! En laat je nog iets van je horen?
Veel leesplezier voor de gelukkige vinder.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.