Korkea aika

by Laura Lähteenmäki | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTyrnimarjawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 7/24/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTyrnimarjawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, July 24, 2017
Kuvaus:
Sodan jälkeen Anna ja Olavi Otson evakkoperhe saa Pihlajan tilalta maata sen verran että voi rakentaa oman talon. Ahkera pariskunta on kylällä pidetty, lapsia syntyy ja rakkaus kukoistaa. Myötätuntoinen Anna tuntee kaikennielevää kiitollisuutta Pihlajan emäntää Heljää kohtaan, jonka mies on vammautunut sodassa. Lopulta hän keksii epäsovinnaisen keinon Pihlajan auttamiseen. Heljä ei osaa ottaa ystävällisyyttä vastaan, mutta vuosien mittaan perheiden välille kehittyy salattu side, joka yhdistää jälkipolvet toisiinsa. Jokaisella teolla on seurauksensa ja hyvää tekemällä voi tehdä myös pahaa. Annan lapsenlapsi Saana elää yhtä elämänsä käännekohdista ja miettii miksi itsekkyys loukkaa. Miksi hän rakastuu isänsä kaltaiseen mieheen?
*****************
Luettu 25.12.17
Koukuttava ja paljon ajatuksia herättävä sukutarina, joka vilisee mielenkiintoisia henkilöitä. He elävät elämäänsä miten parhaiten taitavat ja tekevät sivullisen silmin myös aivan outoja valintoja ja ratkaisuja, joilla on kauaskantoiset vaikutukset.
Nuori Anna on iloinen , rohkea ja uskaliaskin nainen, joka katkeroituu ja muuttuu aivan toiseksi ihmiseksi tyttärensä kuoleman ja miehensä syrjähypyn jälkeen. Hänen poikansa Lauri vihaa isäänsä, syystä joka ainakin minulle jäi aivan arvoitukseksi. Ei Olavi nyt minun mielestäni mitenkään kamala tyyppi ollut. Voi jopa ajatella, että Anna ajoi hänet naapuriin. Tuntui, että Anna ja Olavi olivat rakkauden huuman haihduttua toisilleen täysin sopimattomat ihmiset. Ja minulle jäi hyvin vahva tunne, että Olavi putosi ja kuoli kaivoon. Ei hän minnekään Australiaan päässyt eikä Olavin kohtalo varmuudella selviä kirjassakaan. Eikä Anna häntä mielestäni odottanut takaisin, toisin kuin kirjan takakansitekstissä väitetään.

Journal Entry 2 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 02, 2018

Released 1 yr ago (5/3/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Yllätystoivekirja Flowerille 3.5.18. Olisi kiva kuulla tuleeko hänelle yhtään samoja ajatuksia kirjan lopusta kuin minulla!

Journal Entry 3 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 03, 2018
Kiitokset tästä ylläritoivekirjasta, Tyrnimarja!

Journal Entry 4 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 06, 2018
Olen alkanut kovasti tykätä tällaisista eri aikakausiin sijoittuvista historiallisiin tapahtumiin kietoutuvista sukutarinoista. Kirjasta tuli mieleeni Tommi Kinnusen Neljäntienristeys, näissä on jotain samaa. Tykkäsin siis myös tästä kirjasta tosi paljon. Kaunis, mutta aika surullinenkin tarina. Se jäi kyllä ihmetyttämään mitä Olaville oikeasti tapahtui. Loppu oli hämmentävä, keitä valokuvassa oli?

Journal Entry 5 by wingFlower78wing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 09, 2018

Released 11 mos ago (9/11/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarjolle pks-vakiomiittiin.

Journal Entry 6 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 11, 2018
Kaunis kirja, joka vaikutti muutenkin hyvältä. Kotiutui siis miitistä meille. Kiitos!

Journal Entry 7 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, June 23, 2019
Muuten pidin kirjasta kovasti, mutta voi mikä määrä surua ja murhetta. Sellaista tuntui nyt jotenkin kovin raskaalta lukea. Kaikki parisuhteetkin näyttävät menevän vääjäämättä väärille raiteille. Lähteenmäen Ikkunat yöhön -kirja oli minusta koskettava, mutta tästä ei jostain syystä tullut samanlaista tunnetta.

Journal Entry 8 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 17, 2019

Released 1 mo ago (7/17/2019 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittiin tarjolle

Journal Entry 9 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 17, 2019
Kirjailija, jolta kuvittelen lukeneeni enemmänkin kirjoja. En ole kuin Kylmäpuristetun (Laura Kuitunen nimellä julkaistu) ja Sitä suolaisempi soppa - kömmähdyksiä keittiössä. Mutta kuvittelisin lukevani tämän mielelläni, siksi otin sen matkaani. Kiitos kirjasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.