Hoop voor de Toekomst

by Jane Goodall | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9789038910383 Global Overview for this book
Registered by biba89 of Olst, Overijssel Netherlands on 3/19/2004
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Friday, March 19, 2004
Jane Goodalls biografie beschrijft niet alleen haar onderzoek naar chimpansees en hoe ze van wetenschapper meer en meer activiste werd, maar ook hoe zij wetenschap weet te verenigen met spiritualiteit. Het heeft me zeer geraakt.

Inmiddels heb ik meerdere exemplaren van dit boek in omloop gebracht. Er zijn veel boeken die het verdienen om door veel mensen gelezen te worden, maar hier heb ik er toevallig ook een aantal van op voorraad.

Journal Entry 2 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Friday, March 19, 2004
Dit is een bookray. Jane Goodall gaat op reis! De reisvolgorde:
Plinius
1972galadriel
dutch-flybaby
powerhouse
Olifant
binebal


Released on Friday, March 19, 2004 at to fellow BookCrosser in Deventer, Overijssel Netherlands.

De eerste stap van de bookray - er gaat een handvol Hoop voor de Toekomst naar Plinius. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Journal Entry 4 by Plinius from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, March 23, 2004
De pobo blijft me pesten, nou heeft hij alles bezorgd maar geeft me wel strafporto, het mispunt. Ik gooi het kaartje weg en ga lekker lezen! Later meer, tot ziens in Amsterdam, Biba!

Journal Entry 5 by Plinius from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Monday, April 05, 2004
Ja, Jane Goodall's verhaal heeft mij ook getroffen, niet in het minst omdat ik veel overeenkomsten zie tussen haar en mijn benadering van allerlei zaken; het voornaamste verschil is eigenlijk alleen dat zij diep-religieus is en ik niet. Haar beschrijvingen van de 4-jarige oorlog in Gombe, conflicten met de 'officiele' wetenschap en de strijd tegen onverschilligheid zijn erg indringend. Ik houd van haar aanpak, die recht doet aan zoveel mogelijk aspecten; natuurlijk is dat de moeilijkste manier, maar het is de enige goede mogelijkheid.
een voetnootje van mij bij blz. 186: een enkele keer slaagt een dier erin met een ander herinneringen op te halen. Eén van mijn katten bewees het mij, maar de wetenschappelijke waarde van zo'n verhaal is als regel nihil.
Lees het voort! dit boek is erg de moeite waard.

naar 1972Galadriel op 10 april

Journal Entry 6 by wing1972Galadrielwing from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, April 10, 2004
gekregen van Plinius..kwas helemaal vergeten dat ik aan deze meedeed! Wordt nr 2 op nog te lezen ringboek..Ben benieuwd.

Journal Entry 7 by wing1972Galadrielwing from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Saturday, April 10, 2004
gekregen van Plinius..kwas helemaal vergeten dat ik aan deze meedeed! Wordt nr 2 op nog te lezen ringboek..Ben benieuwd.

Journal Entry 8 by wing1972Galadrielwing from Schiedam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, April 18, 2004
Het moet gezegd..biografien zijn niet echt mijn ding. Ik vond het begin van het boek wel leuk om te lezen..ik ben nu tot halverwege het boek gekomen en heb besloten niet verder te lezen. Ik kan me er gewoon niet op concentreren! Sorry Biba..maar ik geef het boek liever door aan mensen die het hoogstwaarschijnlijk wel een goed boek vinden.

Release planned for Monday, April 19, 2004 at n/a in Mailed to fellow bookcrosser, Postal Release Controlled Releases.

op weg naar dutch-flybaby!

Journal Entry 10 by dutch-flybabe from Ede, Gelderland Netherlands on Thursday, April 22, 2004
Vond dit boek met prachtige omslag vandaag op de deurmat in het nieuwe huis. Ik ben nog aan het lezen in een ander boekenringboek, dus deze moet even wachten. Hij ligt bovenop de TBR-stapel. Een scan uit de bijgevoegde folder zet ik bij deze journal entry.

Journal Entry 11 by dutch-flybabe from Ede, Gelderland Netherlands on Thursday, June 03, 2004

Ik had er naar uit gekeken om dit boek te lezen, had al vaak programma's gezien over Jane's werk met chimpansees. Ik had geen 'spirituele biografie' verwacht (zoals zij het zelf noemt). Ik vond dit geen makkelijk boek om te lezen, vond het soms prekerig en te religieus. Daar kan ik mij niet in vinden.
Heel typisch vond ik haar spirituele ervaringen en als ze vertelt dat ze energie opdoet uit de natuur en de mensen die haar komen vragen om een handtekening na lezingen; alsof ze uit de Celestijnse belofte komen, zo kenmerkend. Hier kan ik me dus weer wel in vinden (ik ben erg benieuwd of ze dat boek wel eens gelezen heeft).
Ik heb erg lang gedaan over dit boek, vooral in de laatste hoofdstukken heb ik lappen tekst overgeslagen. Toch vind ik dat ze wel goede ideeën heeft.

Journal Entry 12 by dutch-flybabe at on Wednesday, June 09, 2004
Release planned for Sunday, June 13, 2004 at Strandpaviljoen de Albatros in Castricum, Noord-Holland Controlled Releases.

Dit boek geef ik door aan Powerhouse tijdens de bookcrossingbijeenkomst in strandpaviljoen de Albatros vandaag (vanaf half 2). Lees ze!

Journal Entry 13 by powerhouse from Culemborg, Gelderland Netherlands on Sunday, June 13, 2004
De ring is bij me aangekomen! Een boek dat al door veel bookcrossers gelezen is. Ik ben benieuwd!

Journal Entry 14 by powerhouse from Culemborg, Gelderland Netherlands on Monday, June 28, 2004
Ik heb wat moeite om me te concentreren op ernstig leesvoer deze dagen, ik geef dit boek dus maar weer door, het lukt me niet om er echt in te komen. Op naar Olifant.

Journal Entry 15 by Olifant from Porthmadog, Wales United Kingdom on Friday, July 02, 2004
Via Maupi van Powerhouse ontvangen. Eerst wat ringen lezen en dan deze.

update 11/08
Ik zie dat ik niet meer de laatste van deze ray ben.

Journal Entry 16 by Olifant from Porthmadog, Wales United Kingdom on Thursday, August 12, 2004
Ieder van ons is belangrijk, heeft een rol te vervullen en maakt verschil (pagina 256)

Wat een eerlijk en open boek en wat een bijzondere, gedreven en idealistische vrouw is Jane.

Ze schrijft heel helder en begrijpelijk. Alhoewel ik niet zo van de domineeachtige stijl van haar boek houd, sta ik wel grotendeels achter haar ideeën. Mijn eigen ervaringen met in de natuur zijn, je lijf en geest voelen tintelen door een uitzicht op bergen, door water, wind, vogels, dieren, planten of wat dan ook, noemt Jane een spirituele of mysterieuze ervaring. Zo heb ik er nooit over gedacht, ik vind zulke momenten gewoon heerlijk.

Haar verhalen over het gedrag van chimpansees in Gombe zijn interessant. Ze beschrijft tedere zaken (als het elkaar vlooien, voor elkaar opkomende broers, adoptie) en wrede periodes (van het verstoten en afmaken van de zogenaamde uitgroep) op zo’n manier dat ik soms moeite had mijn tranen in te houden. En Jane trekt van wat ze ziet bij chimpansees en wat ze zelf ervaart op een hoger plan door naar het gedrag van de mens in het algemeen te kijken. Dat maakt het boeiend. Hoewel er voor mijzelf op dat punt geen hele nieuwe dingen bij zaten, zetten ze me wel weer aan het denken èn hoe klein misschien ook, handelen.

We zijn er nog lang niet, maar we bewegen ons in de juiste richting. Als we erin slagen wreedheid, of dit nu tegen mensen of tegen dieren is, te vervangen door liefde en mededogen, staan we op de drempel van een nieuw tijdperk in de ethische en spirituele evolutie van de mensheid. Zo kunnen we eindelijk onze meest unieke eigenschap, onze menselijkheid, waarmaken (pagina 221) Jane vindt zelfs dat het de verantwoordelijkheid van iedereen is.

Bedankt biba89!

Journal Entry 17 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Monday, August 16, 2004
Ik heb het boek vandaag ontvangen. Ik ga het gauw lezen!!

Journal Entry 18 by Binebal from Barendrecht, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, August 22, 2004
Vanmiddag in het zonnetje het boek uitgelezen.
Een paar jaar geleden zouden wij (manlief en ik) een reis naar Gomba maken. Maar door de verschrikkelijke omstandigheden daar was er een negatief reisadvies. Helaas...
Maar door het lezen van dit boek heb ik toch een goed beeld gekregen van het hele gebeuren daar.
Ik vond het niet een gemakkelijk boek om te lezen. Je moet echt je aandacht erbij houden.
Wat goed dat zij niet gestudeerd had nu kregen de apen eindelijk een naam in plaats van een onpersoonlijk nummer!!!

Heel interessant boek wat je zeker tot nadenken aanzet!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.