ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

by ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΡΟΝΚΑΛΙΟΛΟ | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789600361971 Global Overview for this book
Registered by aigliz of Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on 7/9/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by aigliz from Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on Sunday, July 09, 2017
Λίμα, δεκαετία του 1990. Μια ταραγμένη εποχή για το Περού, με τη βία να έχει απλωθεί πέρα από την ύπαιθρο και να έχει φτάσει στις πόλεις και στην πρωτεύουσα, ακόμα και στις πλούσιες συνοικίες της. Βόμβες εκρήγνυνται, το ρεύμα κόβεται όταν οι αντάρτες ανατινάζουν τους πυλώνες του ηλεκτρικού, η αβεβαιότητα κυριαρχεί μέσα στο σκοτάδι. Σε αυτό το κλίμα της ανασφάλειας, τέσσερις φίλοι στην αρχή της εφηβείας τους, μαθητές σε σχολείο ιησουιτών, εμπλέκονται σταδιακά, σχεδόν ασυναίσθητα, σε μια περιπέτεια που αρχίζει σαν αταξία, τους οδηγεί όμως να σπάσουν κάθε φραγμό ανάμεσα στο καλό και στο κακό, πριν φτάσουν στο απόλυτο δράμα. Οι Καρφίτσες στην άμμο είναι μια ιστορία βίαιης ενηλικίωσης τεσσάρων παιδιών που βιώνουν με έναν σκληρό τρόπο τη φιλία και τη συντροφικότητα, το ξύπνημα της σεξουαλικότητας, την οικογενειακή καταπίεση, τα κόλπα της εξουσίας, αλλά συγχρόνως μαθαίνουν τον φόβο, την απελπισία, την οργή, την εκδίκηση. Το νέο μυθιστόρημα του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο περιγράφει ένα παιχνίδι που μετατρέπεται σε θρίλερ πριν καταλήξει σε τραγωδία, η οποία μπορεί να χάνεται μέσα στον ορυμαγδό που κυριεύει μια χώρα αλλά σημαδεύει για πάντα τους πρωταγωνιστές της.«Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο μπαίνει στο πετσί τεσσάρων εφήβων σε ένα μυθιστόρημα, που έχει πολλά στοιχεία θρίλερ αλλά και μαύρο χιούμορ, το οποίο διαδραματίζεται στην ταραγμένη Λίμα της δεκαετίας του ’90, όταν ήταν μια πόλη πολιορκημένη από βόμβες και διακοπές ρεύματος».

La Prensa«Ο Σαντιάγο Ρονκαλιόλο έχει συνθέσει ένα πολυφωνικό άσμα με τέσσερις φωνές για την πόλη στην οποία γεννήθηκε. Σε αυτό το βλέμμα που κοιτάζει προς τα πίσω έχει προσθέσει έναν φρενήρη ρυθμό, με σύντομες φράσεις και αιχμηρούς διαλόγους».

El País

«Βόμβες ορμονών μέσα σε μια πραγματικότητα όχι λιγότερο εκρηκτική, στη Λίμα της δεκαετίας του ’90, με τις διακοπές ρεύματος, τον φόβο για τις επιθέσεις του Φωτεινού Μονοπατιού και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας».

El Periódico«Στο βιβλίο υπάρχει τόσος φόβος που φτάνει για να τρομάξει και άγριο θηρίο».

El ΜUNDO

Journal Entry 2 by aigliz at Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on Sunday, June 09, 2019
Θα απελευθερωθεί σήμερα στις 9 Ιουνίου

Journal Entry 3 by aigliz at Der Hof in Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on Sunday, June 09, 2019

Released 1 yr ago (6/9/2019 UTC) at Der Hof in Larissa / Λάρισα, Larisa Greece

WILD RELEASE NOTES:

Καλοτάξειδο!!!!!

Journal Entry 4 by vassilka at Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on Saturday, January 25, 2020
Απ' το meet up του Ιανουαρίου

Journal Entry 5 by vassilka at Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on Saturday, January 25, 2020
Δεύτερο βιβλίο του Ρονκαλιολο που διαβάζω και η γνώμη μου παραμένει η ίδια. Εξαιρετικός συγγραφέας. Ένα βιβλίο με εφήβους που οι ορμόνες τους έχουν χτυπήσει κόκκινο από οικογένειες με διαφορετικά προβλήματα σε μια κοινωνία τρελαμενη. Γραμμένο με χιούμορ ως την τελευταία σελίδα αλλά για γερά νεύρα, σε κρατάει σε κάθε του σε σελιδα.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.