Hoe het werkelijk is gegaan

by Adam Foulds | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9089530142 Global Overview for this book
Registered by wingcreativeChaoswing of Alfabetstad, Groningen Netherlands on 6/5/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Alfabetstad, Groningen Netherlands on Monday, June 5, 2017
Hallo vinder van dit boek!

Wat leuk dat je een kijkje op deze website neemt! Enne...nu dan?

Het zou leuk zijn als:
- je een berichtje achterlaat op de site dat je het boek hebt gevonden, en waar. Dat kan anoniem maar als je lid wordt, kun je de verdere reis van het boek ook gaan volgen en dat is errug leuk.
- daarna zou je het kunnen gaan lezen...
- na lezing eventueel nog iets schrijven over wat je van dit boek vond (en dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of wetenschappelijk verantwoord te zijn hoor...)
- en dan: mag het boek de wijde wereld weer in...denk aan: een bushalte, wachtkamer, supermarkt, maar ook een vakantiehuisje, vriendin, buurvrouw...eventueel kun je het in een diepvrieszakje verpakken om het tegen weer en wind te beschermen

trouwens: als je het een heel fijn boek vond, mag het ook bij jou blijven. Het gaat erom dat er iemand blij wordt van dit boek!

een fijne dag nog!

Creative Chaos


Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at on Monday, June 5, 2017
Samenvatting
Howard McNamee bezoekt uit medelijden een eenzame oude dame in het ziekenhuis. Als ze overlijdt leert hij het gezin van haar zoon kennen. Met de stille tienjarige Saul kan hij het goed vinden. Als dank voor zijn zorgen wordt Howard opgenomen in het Londense huishouden. Saul is een wonderkind dat binnen de minuut de volgorde van een spel kaarten kan onthouden. Zijn prestigegevoelige vader traint hem meedogenloos voor de Grote Geheugen Wedstrijd. Als de druk tijdens de wedstrijd Saul te groot wordt, besluit Howard hem te redden. Hun wonderlijke vlucht door Engeland zet ieders leven op zijn kop.
Recensie(s)
De wereldvreemde Howard, eind twintig en weinig ontwikkeld, komt regelmatig in netelige situaties terecht. Hij trekt zich het lot van de mensheid aan en praat met zijn dode moeder. Door omstandigheden belandt hij in het huishouden van het middenklasse gezin Dawson-Smith in Londen. Howard bekommert zich om de eenzame hoogbegaafde tienjarige zoon, Saul. Deze wordt door zijn vader zwaar onder druk gezet om het Mondiale Geheugenconcours te winnen. Howard besluit ervandoor te gaan met Saul om hem wat rust te gunnen. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen deze twee. De simpele Howard kan raak uit de hoek komen en is een sympathieke hoofdpersoon. Foulds heeft een ontroerend, droogkomisch en gevoelig verhaal geschreven over jongeren die weinig met de 'normale' wereld op hebben. De Britse schrijver/dichter (1974) werd uitgeroepen tot Young Writer of the Year door The Sunday Times in 2007. Zijn tweede roman, The Quickening Maze, werd genomineerd voor de Man Booker Prize. Het boek is geschikt voor liefhebbers van auteurs als Yann Martell, Mark Haddon en Chris Cleave. Paperback; vrij kleine druk.

Els Willems

Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at Helperplein in Groningen, Groningen Netherlands on Monday, July 23, 2018

Released 4 yrs ago (7/23/2018 UTC) at Helperplein in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hellluuup....na een tochtje langs enkele kringloopwinkels en de jaarlijkse bookcrossmeeting barst Huize Creative Chaos bijna uit z'n voegen van de boeken. Tijd voor herschikken en opruimen.

Gelukkig is daar altijd de buurtbieb bij Albert Heijn, dankbare plek om niet meer in mijn huis passende boeken een warm tijdelijk onderkomen te bieden. Nieuw leesvoer voor hen die op vakantie gaan, hen die niet op vakantie gaan, en hen die alweer thuis komen....veel leesplezier!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.