Tuomari Müller, hieno mies

by Eeva Joenpelto | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingFlower78wing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 5/27/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFlower78wing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 27, 2017
Teksti kirjan sisäkannesta:

"Tuomari Gösta Müller on tunnetusti herrasmies, ihmisenä outo ja etäinen, mutta voimakas. Puutarhuri Martti Tulus, tuomarin vanhin lapsuudenystävä, voisi kertoa hänestä paljonkin, mutta hän ei puhu.

Göstä Müller on ollut kaksi kertaa naimisissa. Ensimmäinen vaimo löytyy kirjaston tiskin takaa. Pari vaikuttaa erityisen yhteensopivalta, hiljaisia ja hienoja ihmisiä molemmat. Mutta jotakin siihen tulee, koska nuori rouva äkkiä mitään selittämättä lähtee miehensä luota ja koko paikkakunnalta.

Toinen vaimo, talousopettaja, on kestävämpää rotua.

Tuomari Müller tulee lakimieheksi valmistauduttuaan kotikaupunkinsa tärkeimmän pankin johtajaksi. Mutta kun ei suostu mukaan kunnallispoliittisiin peleihin, hänet syödään ulos virastaan. Seurakunnan taloustoimistossa hänen virheekseen koituvat kaksi tai kolme hävinnyttä maksutositetta. Ne löytyvät kyllä myöhemmin, mutta silloin Gösta Müller on jo kuollut.

Kertomus alkaa siitä päivästä, jolloin Helsingin Kruununhaassa asuva leskirouva Meeri Müller saa vieraita entiseltä kotipaikaltaan. Kysymys on hänen siellä omistamastaan vähäisestä maa-alueesta, joka ennen ei ole ketään kiinnostanut. Nyt tuo muutaman hehtaarin kokoinen kitukasvuinen nummi on noussut arvoon arvaamattomaan. "Pojat" ovat piirrelleet siihen suuria suunnitelmia.

Meeri Müller ei myy, kiusallakaan - kaiken sen jälkeen mitä hänen miehelleen on tehty. Mutta tontti on tärkeä, sen järkevä käyttö merkitsee huomattavaa edistystä koko kaupungille.

Alkaa henkien taistelu: suuruudenhullu herraklikki ja ovela, vauras, sisukas vanha nainen. Tuosta ei kamppailusta ei puutu kyitä, ei katajia, ei kalloja eikä platinaa. Eikä siinä kukaan ole syytön, vaikka siltä näyttäisikin. Uhrit ovat muualla.

Eeva Joenpellon Tuomari Müller, hieno mies on yksi hänen kaikkein komeimmista romaaneistaan. Se on säälimättömän tarkkanäköinen kuvaus nykymaailman järjettömästä menosta, rahan tietä kulkevista ihmisistä. Ja suvusta, jossa isien synnit kostautuvat niin pojille kuin tyttärillekin."

Journal Entry 2 by wingFlower78wing at Iittala in Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Saturday, July 22, 2017

Released 2 yrs ago (7/22/2017 UTC) at Iittala in Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jätetty Naivistit Iittalassa -näyttelyyn. Hyviä lukuhetkiä löytäjälle!

Journal Entry 3 by Kirjastolainen at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, July 26, 2017
En ole vielä lukenut, mutta kiva oli löytää kirja näyttelystä...

Released 2 yrs ago (8/27/2017 UTC) at ABC Tuulos in Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Hyvä kirja...niin kuin Joenpellot yleensäkin :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.