Kaksi keltanokkaa (in Finnish)

by Aili Konttinen | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 5/3/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 03, 2017
236 sivua

" Aili Konttisen Kaksi keltanokkaa (WSOY, 1950) on veikeä ja viihdyttävä romaani. Kertomus on suunnattu varttuneemmalle nuorisolle, ja takakannessa on ikäsuosituskin 17-20-vuotiaille. Nykyään suosittelisin tätä aikalaisromaania nuorison sijasta aikuisille naisille ja miehille. Romaani kuvaa kansakouluaikaa ja "kansankynttilöiden", kansakoulunopettajien työtä ja elämää pienessä maalaiskylässä. Kansankoulunopettajana toiminut ja monia koululaisromaaneja kirjoittanut Konttinen luo kiinnostavaa ajankuvaa kansakoululaitoksesta humoristisella ja mukaansatempaavalla tyylillään.

Hallanmaan koulua ja kylää ravistelee uusi määräys, joka ohittaa jopa koulun johtokunnan valtuudet. Määräyksessä nimetään koululle kaksi uutta opettajaa, jotka ovat vastavalmistuneita ylioppilaita. Maassamme on nimittäin huutava opettajapula. Vaikka pätevyydestä ja kokemuksesta ei ole tietoakaan, niin nämä ylioppilasopettajat saavat saman verran palkkaa kuin pätevät opettajatkin. Tosin palkkauksessa ei ole kehumista ja siitäkin voi tämä opettajapula johtua, kuten koulun kunnioitettu ja pelätty johtajaopettaja Elli Arola ajattelee."

Elämäkertatietoa
Aili Konttinen oli 1940-luvun rakastetuin tyttökirjailija, joka jatkoi tuoreella ja omaperäisellä tavalla Anni Swanin ihanteellisen sävyistä nuortenkirjaperinnettä. Opettajana Aili Konttinen pääsi lähelle lasten elämää ja psykologisesti taitavana näki valtavan muutoksen, jota lapselle merkitsi koulunkäynnin aloittaminen . Hän kuvasikin koululaiskirjoissaan arkitodellisuutta perehdyttäen lukijansa vuodenaikojen vaihteluihin, maalaislasten elämään ja ensimmäisten kouluvuosien kokemuksiin.

Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 28, 2018
Valitettavasti minun kirjassani ei ole tuota herttaista kansikuvaa, vain ruskean harmaa raidoitus!
Tämä oli aikalailla polvamainen kertomus. Tarina viihdytti ja antoi samalla tietoa entisajan elämästä ehkä äitini lapsuuden ajoilta eli 20-luvulta.

This is my book #41 in the Reduce Mount TBR 2018 -challence by Dove-i-libri.

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 30, 2018

Released 1 yr ago (3/30/2018 UTC) at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Roasbergin miittiin lähtee kirja.

Mukavia lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 30, 2018
Olen aiemmin lukenut Konttiselta Marketan seitsemännen koulun (http://www.bookcrossing.com/journal/13796220/) ja suorastaan riistin tämän Anneliksen käsistä tämän päivän Roasberg-miitissä :D Kiitos kirjasta, nämä vanhat nuortenkirjat ovat ihania <3

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.