Gulla pitää lupauksensa

by Martha Sandwall-Bergström | Children's Books | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 5/1/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, May 01, 2017
Takakansi:
"Gulla-tyttö vastaa nyt yksinään köyhän torpan viidestä lapsesta. Hän raataa talossa ja navetassa ja tekee vielä taksvärkkiä kartanoon. Eräänä päivänä havaitsee kartanon ankara patruuna että Gulla suuresti muistuttaa hänen omaa tytärtään joka jo vuosia sitten on paennut ulkomaille koska isä ei hyväksynyt hänen rakastettuaan. Sylvester-patruuna alkaa epäillä että Gulla onkin hänen tyttärensä tytär, ja hän matkustaa ulkomaille saadakseen asian selvitetyksi. Vaikka patruuna pyytää tyttöä kartanoon asumaan, tämä pitää lasten äitivainajalle antamansa lupauksen ja jää lasten luo."

Ruotsalainen alkuteos Kulla-Gulla håller sitt löfte, 1948
Toinen painos 1971
Poisto Haapajoen kirjastosta Raahesta.

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 14, 2017
Pidin aiemmin lukemastani Gulla-kirjasta ja tämä löytyi tänään kuriirilta Sanomatalo-miitissä saamastani synttäripaketista :) Kiitos kirjasta ja koko paketista!

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, July 25, 2018
Luin sarjan kolmannen kirjan Gulla saavuttaa voiton (http://www.bookcrossing.com/journal/14671442/) loppuun eilen/toissapäivänä ja saman tien tartuin tähän. Pikkuisen väärässä järjestyksessä näitä Gulla-kirjoja luen, sillä ihan ensimmäiseksi luin sarjan neljännen osan Gulla-tyttö kartanossa (http://www.bookcrossing.com/journal/14216142/) huhtikuussa 2017, mutta haitanneeko tuo :) Tämä on siis sarjan kakkososa.

Tässä ei onneksi ollut yhtä julma tarina kuin siinä kolmannessa osassa, vaikka toki tässäkin arki oli karua ja lähinnä kovaa työtä, nälkää ja vilua nähtiin ja ahne naapuri pahoinpiteli Alhon-Pellen :( Lukiessa kuitenkin sen kolmannen kirjan tapahtumat olivat lohtuna ;)

Vaikka kirja on toki lähinnä satu, kyllä aikuista tuppasi melkein jo naurattamaan se, miten hyveellinen Gullasta on tehty: "Gulla alusti ja sotki suuren taikinan ja hänen tuli lämmin olla. Se tuntui ihanalta, kun juuri äsken oli uinut jäisessä vedessä." Tässä Gulla siis oli pelastanut hukkumassa olleen pikkutytön (torppariperheen kuopuksen) jäisestä virrasta, saanut lapsen lämpimäksi - ja itsensäkin mamsellin patisteltua riisumaan läpimärät ja jäisen kylmät vaatteet, oli huhtikuu -, tehnyt tulen uuniin ja alkanut leipoa leipää torpparin viidelle lapselle. Ja tyttö on 12-vuotias :D

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, July 25, 2018

Released 2 yrs ago (7/26/2018 UTC) at Tammela, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lukuiloa mökkiläiselle!

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, July 11, 2020

Released 4 wks ago (7/11/2020 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Nämä Gulla-kirjat ovat kyllä ihastuttavia! Kovia ovat entisajat olleet, mutta niin vain Gulla selviytyy ja pärjää! Olen tainnut lukea kaikki taavinalta tulleet Gullat, vaikka osasta puuttuu journaali. Tätä kirjaa olen saanut kaksi kappaletta, äitini (edellisessä merkinnässä mainittu mökkiläinen) luki sen toisen :)

Pari Gulla-kirjaa lähtee SmartPostina matkaan tässä illemmalla :) Toivomiesi kirjojen mukana tulee muutama näitä bonuskirjoja, jotka saa tietenkin vapauttaa vaikka heti, ei stressiä lukemisesta! Pistän mukaan pari vapautuspussia :P

Mukavaa kesän jatkoa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 6 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Tuesday, July 14, 2020
Kiinnostavaa. Katsotaan mitä keksin sanoa luennan jälkeen. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.