ΟΙ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

by Nuccio Ordine | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: 9789605062638 Global Overview for this book
Registered by aigliz of Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on 4/30/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by aigliz from Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on Sunday, April 30, 2017
Ας καυχιούνται οι άλλοι για τις σελίδες που έχουν γράψει· εγώ νιώθω περήφανος γι’ αυτές που έχω διαβάσει». Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Πιστός σε αυτούς τους στίχους του Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Νούτσιο Όρντινε μάς προσκαλεί να γευτούμε την ίδια ταπεινή υπερηφάνεια δίνοντάς μας να διαβάσουμε και να ξαναδιαβάσουμε μερικές από τις πιο ωραίες σελίδες της λογοτεχνίας. Στόχος του, από την παράθεση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων, ο αναγνώστης να οδηγηθεί στη μελέτη ολόκληρου του σώματος της κλασικής γραμματείας.

Μετά τη διεθνή επιτυχία του βιβλίου του η «Χρησιμότητας του άχρηστου» (που μεταφράστηκε σε 26 γλώσσες ) και της συνέχειάς του «Η χρησιμότητας των άχρηστων γνώσεων», ο Όρντινε συνεχίζει τη μάχη του υπέρ των κλασικών, πεπεισμένος ότι ένα σύντομο απόσπασμα (λαμπρό και βγαλμένο από τον στίβο της γνώσης) μπορεί να ξυπνήσει την περιέργεια των αναγνωστών και να τους δημιουργήσει την επιθυμία να βυθιστούν σε ολόκληρο το πρωτότυπο έργο.

Ο συγγραφέας επιλέγει 50 υπέροχα αποσπάσματα από την παγκόσμια λογοτεχνία όλων των εποχών, που τυπώνονται στην πρωτότυπη γλώσσα και στη μετάφρασή τους, και ακολούθως προβαίνει σε ένα προσωπικό, γοητευτικό σχόλιο, σε δύο σελίδες για το καθένα, προκαλώντας την επιθυμία της περαιτέρω ανάγνωσης.

Μεταξύ άλλων, ανθολογούνται κείμενα των: Αινστάιν, Αλτσιάτο, Αριόστο, Ατσέττο, Βοκάκιου, Γιουρσενάρ, Γκαίτε, Γκαρσία Μάρκες, Γκουιτσαρντίνι, Γκρασιάν, Θερβάντες, Ιπποκράτη, Καβάφη, Καλβίνο, Λέβι, Μακιαβέλλι, Μανν, Μάστερς, Μίγουος, Μολιέρου, Μονταίνιου, Μοντάλε, Μοντεσκιέ, Μπαλζάκ, Μπέλλι, Μπόρχες, Μπρούνο, Μωπασσάν, Νταν, Ντηφόου, Ντίκενς, Όμηρου, Πεσσόα, Πλάτωνα, Πλαύτου, Ραμπελαί, Ρίλκε, Ροστάν, Ρουτίλιος Ναματιανός, Σαιντ-Εξυπερύ, Σαίξπηρ, Στιούαρτ Μιλλ, Σουίφτ, Τάσσο, Τζόνσον, Τσβάιχ, Φλωμπέρ, Χικμέτ.

Η επιλογή αποσπασμάτων αφορά μια σειρά από κείμενα που ο συγγραφέας αγάπησε στη διάρκεια της ζωής του και μοιράστηκε με τους φοιτητές μου, επιδιώκοντας να τους δείξει πώς οι κλασικοί μπορούν να απαντήσουν ακόμη και σήμερα στα ερωτήματά μας και να αποδειχθούν ένα πολύτιμο γνωστικό εργαλείο. «Οι κλασικοί μας βοηθούν στη ζωή μας γιατί έχουν πολλά να μας πουν για την τέχνη της ζωής και το πως να αντισταθούμε στη δικτατορία του κέρδους και του ωφελιμισμού», υποστηρίζει ο συγγραφέας.

Journal Entry 2 by aigliz at Encore un café in Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on Monday, May 14, 2018

Released 3 yrs ago (6/17/2018 UTC) at Encore un café in Larissa / Λάρισα, Larisa Greece

WILD RELEASE NOTES:Καλό ταξείδι!!!!

Journal Entry 3 by gkcyclist59 at Farnese café in Larissa / Λάρισα, Larisa Greece on Sunday, July 8, 2018

Released 3 yrs ago (7/8/2018 UTC) at Farnese café in Larissa / Λάρισα, Larisa Greece

WILD RELEASE NOTES:

Καλή μελέτη

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.