Sisäpiirissä

by Viveca Sten | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9789510396742 Global Overview for this book
Registered by wingem64wing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/14/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, April 14, 2017
(orig. I den innersta kretsen, suom. Sirkka-Liisa Sjöblom)

Takakannesta:

"Menestynyt mutta ylimielinen juristi Oscar Juliander ammutaan ökyveneensä ruoriin kesken purjehduskilpailuiden startin. Rikostarkastaja Thomas Andreasson ja tämän rakas lapsuudenystävä Nora Linde ryhtyvät penkomaan tapausta ja huomaavat, että ainakaan motiiveista ei ole pulaa: häikäilemätön Juliander jätti jälkeensä pettyneitä rakastajattaria ja katkeria liikekumppaneita. Kun toinenkin Kuninkaallisen purjehdusseuran jäsen löydetään surmattuna, alkaa idylliin upotettu salaisuus nousta pintaan. Mitä peliä Julianderin ja tämän rikkaiden ystävien sisäpiirissä oikein pelataan?"

Sandhamn-sarjan toinen osa jatkaa samoilla linjoilla kuin ensimmäinen osakin. Thomas selvittelee rikosta rauhalliseen tahtiin, Nora kipuilee avioliitossaan, rikkaat ja röyhkeät arvostavat rahaa ja asemaa rakkautta enemmän ja aurinko paistaa kauniissa Tukholman saaristossa. Epäiltyjä ei ole kovin monta ja syyllinen olisi ehkä ollut pieni yllätys, ellen olisi aikanaan katsonut kirjasta tehtyä tv-sarjaa. Takakansitekstin kirjoittaja ei kyllä varmaankaan ollut lukenut kirjaa; Nora ei todellakaan ryhdy selvittämään tapausta, vaan auttaa Thomasta vasta loppupuolella, pettyneitä rakastajattariakaan ei kirjassa esiintynyt. Tosin kyllä kirjailija itsekin onnistuu saamaan aikaiseksi aika huvittaviakin lauseita.

"Poikamaisine vartaloineen ja pitkine päivittyneine säärineen Nora näytti kaukaa teinitytöltä. Vasta lähempää näki hänen olevan aikuinen nainen, joka oli ollut raskaana ja synnyttänyt kaksi lasta. Silti vaaleanpunainen pusero roikkui löysänä vyötäröllä."

Aikamoinen röntgenkatse täytyy olla, jos päällepäin näkee, onko joku ollut raskaana. Joku saattaisi ehkä tuon perusteella ajatella, että Noralla on kaksoset, mutta ei, hän on ollut kaksi kertaa raskaana. Ja ei kai kahden lapsen synnyttäminen suinkaan tarkoita, etteikö pusero voisi roikkua löysänä vyötäröllä; kai tuo johtuu enemmän puseron koosta kuin lasten synnyttämisestä.

Ensimmäisessä osassa pidin erityisesti siitä, ettei siinä ollut niin monien skandidekkarien tapaa takaumia syyllisen, uhrin tai jonkun muun osallisen menneisyyteen tai mielenmaisemiin. Valitettavasti tähän toiseen osaan niitä oli ympätty mukaan, vaikkeivat ne oikeastaan tuoneet tarinaan mitään olennaista. Onneksi ne olivat siedettävän lyhyitä, joten ne eivät haitanneet lukurytmiä liikaa. Muutenkin tämä olisi kaivannut tiivistämistä, Noran ja Henrikin avioliitto-ongelmien kuvailemiseen meni liikaa aikaa ja tarina junnasi paikoillaan.

Journal Entry 2 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 20, 2019

Released 2 yrs ago (2/20/2019 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee tänään postin matkassa seuraavalle lukijalle, joka nappasi sen Arvoitusarkusta.

Journal Entry 3 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Saturday, February 23, 2019
Arkun arvoitus on Porissa. Kiitos!

Journal Entry 4 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, February 10, 2020
Tämä oli ensimmäinen Sandham-sarjan kirja, jonka luin. Toki olen nähnyt muutaman kirjojen pohjalta tehdyn sarjan osan TV:stä. Erityisesti minua kirjassa provosoi ns. yläluokkaisten, rikkaiden ihmisten elämän kuvaus. Voiko todella olla mahdollista, että tänä päivänä esim. naisen asema on näissä piireissä on noin alistettu. Muuten tarina eteni hyvän dekkarin tavoin. Pientä tiivistystä olisi voinut olla.

Kirjasta löytyy SUOMI mainintoja:
s. 8
Se oli maksanut maltaita, kun se oli ostettu Nautorin veneveistämöltä Suomesta: yli kaksitoista miljoonaa. (Kyse on Swan-veneestä)
s. 143
Tällaisina hetkinä hän ymmärsi, miksi suomalaiset halusivat jääräpäisesti hypätä saunasta avantoon.
s. 207
Swan veneet valmistetaan Suomessa.
Meidän on siis otettava yhteyttä Suomen poliisiin ja pyydettävä heiltä virka-apua saadaksemme samat tiedot Suomesta.

Journal Entry 5 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Friday, February 14, 2020

Released 1 yr ago (2/14/2020 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posti kuljettaa kirjan Saka74:lle.

Journal Entry 6 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 19, 2020
Kiitos toivekirjasta! Luin hiljattain itselleni ensimmäisen Stenin dekkarin (Syvissä vesissä) ja tykästyin niin, että lisäsin loput toivelistalleni.

21.9.2021 Varattu MINKULALLE

Journal Entry 7 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, September 23, 2021
Tämä ei kuulu sarjan parhaimpiin dekkareihin. Kirjan alkupuoli oli suorastaan tylsä ja muutenkin kirja junnasi välillä paikoillaan. Syyllisenkin oivalsin melko pian ja minua ärsytti, miksi poliisit eivät tajunneet sitä nopeammin. Tiivistää olisi siis voinut, ja kirja olisi parantunut huomattavasti. Onneksi tämä ei ollut ensimmäinen lukemani Sandhamn-sarjan dekkari, sillä siinä tapauksessa sarjan lukeminen olisi saattanut jäädä tähän.

Delennan maahaasteessa sijoitan tämän Latviaan, jossa eräs henkilö kertoo käyneensä ostoksilla. Olen käynyt Riikassa vuonna 2004. Riikasta ei jäänyt erityisiä muistikuvia. Menimme Siljan risteilyllä ja vietimme päivän perillä. Muistan, että laivalla oli todella väljää. En enää muista, oliko meno- vai paluumatka, kun sain ystävältäni viestin, että hän oli saanut naistenpäivänä tyttövauvan. Sen kunniaksi join irish coffeen.

Journal Entry 8 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 25, 2021

Released 3 wks ago (9/25/2021 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Jännittäviä lukuhetkiä toivekirjan parissa ja mukavia syyspäiviä!

Journal Entry 9 by wingMINKULAwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 28, 2021
Kiitos kirjasta! Just luin ekan osan tästä sarjasta ja se oli hyvä. :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.