Selma ja Ultramariinin puutarha

by Marja Aapala | Children's Books | This book has not been rated.
ISBN: 9510293601 Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 4/4/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, April 04, 2017
Helsinki : WSOY 2004. Kovakantinen, 214 sivua.
Päällyksen kuva: Heli Hieta.

Takakansi:
Sateisen kesäloman tylsyys on tiessään, kun Selma löytää ullakoita oven prinssi Ultramariinin puutarhaan. Puutarhaan, joka on kokonaan harmaa! Sitä havittelee nimittäin itselleen Harmaa Herttuatar, jonka taika on imenyt värit niin prinssistä kuin hänen kauniista puutarhastaankin. Taika raukeaa, jos joku onnistuu maalaamaan Ultramariinista muotokuvan, jossa hän näkyy alkuperäisissä väreissään. Värejä ja maalaamista rakastava Selma haluaa auttaa prinssiä ja puutarhaa saamaan värinsä takaisin - siitäkin huolimatta että moni kuuluisa maalari on jo tehtävässä epäonnistunut.
Marja Aapalan esikoiskirjassa värien maailma ja eri maalaustekniikat luovat voimakkaan visuaalisena hehkuvan taustan tarinalle.

Kuvaus Kirjasammossa:
Selma on kesämökillä uraäitinsä kanssa eikä keksi mitään tekemistä. Hän innostuu lopulta vesiväreistä ja kuvien tekemisestä. Ullakkoateljeesta hän sattuu löytämään tien toiseen maailmaan, jossa eletään toisenlaisessa aikakäsityksessä. Selman tehtäväksi tulee purkaa taika, joka on tehnyt Ultramariini-pojasta harmaan. Ultramariinin puutarhakin on harmaa, vailla väriloistoa. Monet muutkin taiteilijat ovat yrittäneet maalauksillaan herättää Ultramariinin värit elämään, mutta vasta Selman vesivärityö tehoaa: hän saa pojan silmät sinisiksi. Selma kuitenkin joutuu itse vangiksi fantasiamaailmaan eikä voi jatkaa pelastustyötä ennen kuin hän ystävänsä avulla onnistuu maalaamaan vankilansa seiniin värikkään maiseman, johon he voivat astua ja josta värit leviävät koko puutarhaan.
(Lastenkirjainstituutti)

Marja Aapala Kirjasammossa

Journal Entry 2 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, May 17, 2017
Aapala käyttää entuudestaan tuttuja aineksia — uskallan väittää että minulle tutumpia kuin muille — mutta on koonnut niistä omanlaisensa annoksen. Tarina yllätti sekä jännittävyydellään että taidetietämyksellään. Sekä tykkäsin että suosittelen, myös isoille ihmisille.

Taidetta ja fantasiaa, kirja-arvio Turun Sanomissa 3.4.2005

Released 1 yr ago (5/19/2017 UTC) at Peruspirkkalalainen-patsas eli Valte in Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Valten jalkojen juuressa

LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa vihreässä yläpalkissa keltaisen Go-nappulan oikealla puolella olevan pudotusvalikon avulla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.