Η ώρα του αστεριού

Registered by alexotanil of Pallini, Attica Greece on 3/23/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by alexotanil from Pallini, Attica Greece on Thursday, March 23, 2017
Aν ο Κάφκα ήταν γυναίκα. Αν ο Ρίλκε ήταν μία Εβραία-Βραζιλιάνα που γεννήθηκε στην Ουκρανία. Αν ο Ρεμπώ ήταν μητέρα, αν είχε ζήσει μέχρι τα πενήντα. Αν ο Χάιντεγκερ είχε καταφέρει να πάψει να είναι Γερμανός, αν είχε γράψει το Βιβλίο της Γης. Γιατί αναφέρω αυτά τα ονόματα; Για να προσπαθήσω να περιγράψω μια περιοχή. Κάπου εκεί βρίσκεται η περιοχή όπου γράφει η Κλαρίσε Λισπέκτορ. Εκεί όπου ανασαίνουν τα πιο απαιτητικά έργα, εκείνη ανοίγει το δρόμο της. Πέραν της κατανόησης, βήμα το βήμα, βουτάει τρέμοντας στο ακατανόητο τρομακτικό βάθος του κόσμου, εκεί όπου το υπερευαίσθητο αυτί τεντώνεται για να συλλάβει ακόμα και τον ήχο των άστρων, ακόμα και την ανεπαίσθητη τριβή των ατόμων, ακόμα και τη σιωπή ανάμεσα σε δύο καρδιοχτύπια. Γυναίκα-φύλακας, νυχτερινό φως του κόσμου. Εκείνη δεν γνωρίζει τίποτα. Δεν διάβασε τους φιλοσόφους. Και παρ’ όλα αυτά κάποιες φορές θα ορκιζόσουν πως τους ακούς να μουρμουρίζουν μέσα στα δάση της.

Journal Entry 2 by alexotanil at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, March 23, 2017

Released 1 yr ago (3/26/2017 UTC) at Homesick café in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Ως μέρος του δώρου για το release challenge "Ο νέος είν' ωραίος".

Journal Entry 3 by wingLubiettewing at Kallithea, Attica Greece on Sunday, March 26, 2017
Ευχαριστώ πολύ, θα με συνοδέψει σύντομα στις διαδρομές μου με το λεωφορείο καθώς έχει αυτό το ιδανικό μέγεθος που τόσο μ'αρέσει για τη τσάντα μου :)

Journal Entry 4 by wingLubiettewing at Kallithea, Attica Greece on Wednesday, March 29, 2017
Ένα περίεργο σύντομο μυθιστόρημα, το τελευταίο της Λισπέκτορ. Εκδόθηκε μετά το θάνατό της το 1977. Είναι το κείμενο ενός συγγραφέα που μας εξηγεί γιατί και πώς γραφεί την ιστορία μιας φτώχειας κοπέλας, την θλιβερή Μακκαμπέα (σημειωτέον ότι η λέξη macchabée σημαίνει πτώμα). Ένα βιβλίο για τις ταξικές διαφορές στην Βραζιλία, την ψυχική και σωματική εξαθλίωση αλλά και τον θάνατο. Δεν θα έλεγα ότι μου άρεσε, μάλλον ο τρόπος γραφής με αποσυντόνισε, αλλά το μικρό του μέγεθος τον κάνει υποφερτό. Δεν διάβασα την επίμετρο.

Released 1 yr ago (4/16/2017 UTC) at Ξενώνας Βαθύσκια in Τρίκαλα, Korinthia Greece

WILD RELEASE NOTES:

Καλή ανάγνωση !

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.