Hyvien ihmisten juhla

by John Steinbeck | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9513062201 Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/15/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, March 15, 2017
Alkuteos Cannery Row (1945). Suomentanut Jouko Linturi. 8. painos. Helsinki : Tammi 1951/1985. Sisottu, 197 sivua.
Päällys: Markko Taina.

John Steinbeck on upea kirjailija ja Hyvien ihmisten juhla yksi ehdottomia suosikkejani. Tämä onkin kaksoiskappale hyllyssäni.

Takakansi:
”Mitä hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi varallisuutensa mukana vatsahaavan, pöhöttyisi ja tärvelisi silmänsä?”
Siinä muuan Hyvien ihmisten juhlan perusoivalluksista. Tämä maailmankirjallisuuden ikivihreisiin kuuluva hilpeä tarina kertoo, miten kalifornialaisen rannikkokaupungin laitapuolen eläjät järjestävät ikimuistoiset syntymäpäiväjuhlat hyväntekijälleen, originellille Tohtorille.
Hyvien ihmisten juhlan ilmestyessä ensi kerran suomeksi vuonna 1951 Uuden Ajan nimimerkki V.R. kirjoitti innostuneena:
”Amerikkalainen kertojamestari John Steinbeck on niin hauska tuttavuus, että hänen teokseensa tarttuu aina mielihyvällä. Vaikka luulisi, että kun kirjoittaa kerran tai pari hauskasti, niin ei pääse itseään ylittämään, erehtyy kuitenkin perusteellisesti. Kujeiluromaanillaan Hyvien ihmisten juhla Steinbeck todellakin ylittää aikaisemman maineensa. Hän on sama vallaton vekkuli, mistä hänet tunnemme ʼOikuttelevan bussinʼ ja ʼYstävyyden talonʼ tekijänä, mutta nyt ilmestyneessä teoksessaan entistä vallattomammalla tavalla. Hänen henkilönsä eivät ole mitään malli-ihmisiä, mutta kukas meistä on sellainen, jos joskus hiukan riehaantuu! Ja sitä taas Steinbeckin henkilöt tekevät melko usein, koska he ovat sitä mieltä, että harha-askeleet vasta tekevät elämän jännittäväksi ja poistavat siitä sovinnaisuuden ja virallisuuden.”

Etulieve:
JOHN STEINBECK
(1902—1968) kuuluu Faulknerin ja Hemingwayn rinnalla aikansa mittavimpiin amerikkalaisiin romaanikirjailijoihin; Nobelin kirjallisuuspalkinnon hän sai vuonna 1962. Hän syntyi Salinasissa Kaliforniassa saksalais-irlantilaiseen perheeseen. Nuoruusvuosinaan hän antoi piutpaut opinnoille Stanfordin yliopistossa — häntä viehätti enemmän kuljeksiva elämä ja erilaisten ammattien kokeileminen. Hänen ensimmäiset seikkailuromaaninsa eivät herättäneet suurempaa huomiota, mutta kolmikymmenluvun mittaan hänestä alkoi kehittyä se rehevä ja lämminsydäminen ihmisen ja yhteiskuntaelämän kuvaaja, jona me hänet tunnemme. Steinbeckin teokset, parikymmentä romaania, joukko novelleja ja muutama näytelmä, ovat yhä elävää maailmankirjallisuutta; Vihan hedelmät, Helmi, Hiiriä ja ihmisiä, Eedenistä itään, Ystävyyden talo, Torstai on toivoa täynnä ynnä muut niittävät jatkuvasti suosiota uusina painoksina, näytelmä-, elokuva- ja televisiosovituksina.


John Steinbeck Kirjasammossa
John Steinbeck #kirjassa
John Steinbeck Wikipediassa
Hyvien ihmisten juhla Kirjasammossa

Journal Entry 2 by Tarna at Hatanpään sairaala in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 31, 2017

Released 3 yrs ago (3/31/2017 UTC) at Hatanpään sairaala in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Puistosairaalan parkkipaikan vieressä

LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa vihreässä yläpalkissa keltaisen Go-nappulan oikealla puolella olevan pudotusvalikon avulla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!

Journal Entry 3 by amaleisan at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, April 03, 2017
Bongattu kirja pyörän jopparilta (eli tarakalta ;)) töihin tullessa. Luettavaksi menee!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.