Luolamiehen pojat : Seikkailukertomus varhaiskivikauden ajoilta

by Veikko O. Haakana | Teens | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 3/11/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, March 11, 2017
Seikkailusarja 7. Helsinki : Valistus 1957. Sidottu, 184 sivua.
Kansi: Sauli Rantamäki.

Paras nuorten seikkailukirja 1957

Veljen hyllyntyhjennyksestä.


Takakansi:
VEIKKO O. HAAKANA
Luolamiehen pojat
Ola ja Alte ovat syntyneet ja kasvaneet varhaiskivikauden yksinäisessä luolassa tietämättä mitään muista ihmisistä. Vanhemmat tuhoutuvat karussa olemassaolon taistelussa, mutta keskenkasvuiset orpopojat eivät kuitenkaan jää avuttomiksi. He ovat jo ihmisiä, ihmissuvun varhaisen alkumuodon edustajia miljoonien vuosien takaa. Vaativampaan ajatteluunkin vielä harjaantumattomana ja sangen puutteellisen sanavaraston omistavanakin, vasta kehityksensä ensimmäisillä portailla ihminen jo selvästi erottuu muusta luomakunnasta ajattelevana, suunnittelevana, tahtovana ja erikoisasemastaan tietoisena. Hän on esi-isämme siinä kaukaisessa ajassa, jolloin niin hyvin elollinen luonto kuin maankuorikin ylen paljon poikkesivat nykyisestään, vaikka toisaalta olivatkin jo saavuttaneet monessa suhteessa vielä nytkin jatkuvan kehitystason ja nykyiset muotonsa.
Kaukana taivaanrannalla häämöttävä tulivuori kiehtoo Olan ja Alten mieltä, ja kun tuli kotiluolan hiilloksessa on päässyt sammumaan, he lähtevät löytö retkelle ʼtulen kotiaʼ kohti. Tällä matkalla he joutuvat monenlaisiin seikkailuihin villin luonnon keskellä ja kokevat myös suurimman ihmeen: tapaavat itsensä kaltaisia olentoja. Mielenkiintoista on seurata tutustumisen eri vaiheita, jotka paikoitellen ovat hyvinkin jännittäviä.


Kuvaus Kirjasammossa:
Julkaistu nimellä Veikko O. Haakana.
Valistus-kustantamon Seikkailusarja 7.
Palkittu parhaana nuorten seikkailukirjana vuonna 1957.
Teoksen itsenäinen jatko-osa on Luolapoikien paluu (1958).
Luolamiehen pojat kuvaa kahden esihistoriallisessa maailmassa elävän orpopojan, Olan ja Alten, elämää. Pojat joutuvat aikuistumaan nopeasti jäätyään täysin yksin vaarojen täyttämään metsään. He päättävät pyrkiä kohti etäällä siintävää tulivuorta, jonka luota löytyy tulen siemen kotiluolaan vietäväksi.
Matka on täynnä seikkailuja, joista pojat pelastuvat vain kekseliäisyytensä ansiosta. Koska heillä ei ole käytössään kuin alkeellinen kieli, kehon voimakkuus ja elekielen tulkitseminen muodostuvat selviämisen kannalta elintärkeiksi. Petojen, hukkumisen uhan ja muiden uhkien välttely hidastavat matkantekoa. Jännittävin seikkailu kuitenkin koetaan, kun pojat sattumalta törmäävät kaltaisiinsa olentoihin: ovatko vesi-ihmiset ystäviä, vai joutuvatko pojat henkensä uhalla puolustautumaan heitäkin vastaan?
(Paula Niemi/ Sanojen aika)

Veikko Haakana Kirjasammossa
Veikko Haakana Karistossa
Veikko Haakana Risingshadowissa
Veikko Haakana Wikipediassa
Luolamiehen pojat Kirjasammossa

Journal Entry 2 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 02, 2018
Kirja on oikeasti paikoitellen aidon jännittävä. Ennen kaikkea se on mielenkiintoinen. Viihdyin Olan ja Alten seurassa mainiosti. Heidän keksinnöistään oli hauska lukea. Kirja pisti myös miettimään, miten monipuolisia taitoja ja kykyjä on selviytymiseen vaadittu. Haakana on sijoittanut seikkailujen väliin pari pidempää luennontapaista. Ne eivät oikein innostaneet, kun en ollut varma onko niiden antama tieto kaikkinensa enää aivan oikeaa. Onhan kai noitakin aikoja tutkittu lisää viimeisen 60 vuoden aikana.
Kaiken kaikkiaan Luolamiehen pojat on pieni helmi seikkailukirjojen joukossa.

Journal Entry 3 by Tarna at Ransupuisto in Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 05, 2019

Released 1 yr ago (5/5/2019 UTC) at Ransupuisto in Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja oli viimesyksyisessä Palkintokaapissa, vaan ei kelvannut kellekään. Nyt se on Ransu-patsaan juurella puiston ulkopuolella.

LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa harmaassa alapalkissa näkyvän lipun oikealla puolella lukevaa tekstiä klikkaamalla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.