Kaikki Doriksesta ja muita ällistyttäviä tarinoita

by Raija Oranen | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by myrtillus of Pori, Satakunta Finland on 3/7/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by myrtillus from Pori, Satakunta Finland on Tuesday, March 07, 2017
TEOS, 2008.

Kaikki Doriksesta ja muita ällistyttäviä tarinoita -kirjassa Raija Oranen sukeltaa oman perheensä arkeen ja sattumuksiin. Keskeisiä hahmoja ovat Raijan rakkaat koirat Arttu, Onni Moilanen ja Doris von Meinhoff-Partanen. Siinä missä Arttu osasi puhua ja oli itse rauhallisuus, on Onni koko kyläkunnan kauhu ja Doris juonikas karkailija. Mutta jotakin Doris osaa mitä ei koirakoulussa opeteta: halata ja lohduttaa.
Oranen kertoo hersyvästi minkälaista kaaosta saa aikaan ylitarmokas ihminen joka ei jätä mitään puolitiehen; ei mööbleerausta, jouluruokien valmistelua, koirien pennuttamista tahi riitelyä aviopuolison kanssa, joka savolaisella jääräpäisyydellä käyttäytyy niin omatapaisesti kuin mies vain naisten mielestä voi.

Saamme lukea myös uskomattoman selostuksen siitä, miten nurinkurista viranomaisten logiikka on. Parasta on myös luopua vihanpidosta varisten kanssa – ne yksinkertaisesti ovat korkeampia olentoja. Ei niille yksi nainen pärjää – ei edes Oranen.

Raija Oranen iskee tarinaa ja dialogia sellaisella tilanne- ja draamantajulla, ettei lukija voi olla eläytymättä jokaiseen hetkeen. Kaikessa elämässä on mukana nauru ja rakkaus. Myös surussa ja kuolemassa.


Tämä oli juuri sopiva kirja matkalukemistoksi. En ole juuri Raija Orasta lukenut, mutta tämä oli hauskaa (naureskelin joitakin kohtia itsekseni ääneen) ja mielenkiintoista luettavaa. Kirja antaa todella räiskyvän kuvan kirjailijan perhe-elämästä. Ainoa pettymys oli, että itse Doriksesta kerrottiin niin vähän.

Journal Entry 2 by myrtillus at Keskuspuisto in Pori, Satakunta Finland on Thursday, April 20, 2017

Released 1 yr ago (4/21/2017 UTC) at Keskuspuisto in Pori, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirjan ja ruusun päivän vapautus.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.