Ei saa katsoa aurinkoon

by Heidi Jaatinen | Literature & Fiction |
ISBN: 9789512081745 Global Overview for this book
Registered by wingem64wing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/23/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingem64wing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 23, 2017
Takakannesta:

"Pikku Lennun kesäinen maailma on avara. Se ulottuu kotipihasta järvelle, suolle, kauppa-autolle ja sepän pajalle. Kun koulu alkaa, elonpiiri avartuu vieläkin. Kirkonkylällä on vanhempien hautaustoimisto, ja isä ottaa Lennun joskus Uljaan Mustan kyydillä mukaansa. Kotona Lennun kumppaneita ovat siskot, lehmät ja Lerppa-koira. Ronski Oscar-serkku tulee ja vie seikkailuihin. Vaan ylitse kaikkien Lennulle on mummu. Lennu tietää, että palokärki on kiertänyt kylää järven ympäri ja vainajia on tullut järestään. Mutta mummu lupaa, ettei hän vielä kuole, koska hänellä on maailmassa yhä vielä tehtävää. Kaiken tämän keskellä Lennu on tottunut olemaan luottavainen, kunnes sepän pajalla hänen ylleen heittyy synkkä varjo. Hänen lapsenmielensä ei voi käsittää asioita, joiden kanssa hän joutuu kosketuksiin. Ei saa katsoa aurinkoon on lumoava, elämäniloinen romaani lapsuuden maisemasta, joka sijoittuu Savon sydänmaille keskelle raikasta luontoa. Lennun silmin seurataan elämän suurta kulkuetta, johon osallistuu hänen perheensä ja koko kylän väki."

Nappasin kirjan vaihtohyllystä ihan nimen perusteella; Helmet-haasteeseen kun on tarpeen kirjan, jonka nimessä on 4 sanaa. Eikä takakannen tekstikään vähentänyt kiinnostusta, vaikka tuo synkkä varjo kieltämättä aiheutti ikäviä aavisteluja. Lennun silmin tarkastellaan ympäröivää luontoa, jonka kuvaamisen Jaatinen kyllä taitaa. Harmi vaan, että en yleensä kovin paljon näistä luontokuvauksista innostu. Ollakseen noin 8-vuotias Lennun havainnot tuntuvat ajoittain paljon aikuisemman havainnoilta, mutta hänessä on luonnollista viehätysvoimaa. Toisaalta Lennua tulee sääli, sillä hänellä ei tunnu olevan ikäisiään kavereita; siskot ovat paljon häntä vanhempia eikä autioituvalla maaseudulla ole enää paljon lapsia. Ei siis tavallaan ole ihmeellistä, että sepän renki kiinnostaa Lennua, tällä kun on aikaa puuhastella pojan kanssa. Valitettavasti ne puuhastelut muuttuvat hyväksikäytöksi. Koulussa Lennu löytää ensimmäisen ystävän, mutta kiusaamiseltakaan hän ei ole turvassa. Viimein Lennu keksii hurjan suunnitelman, jonka avulla hän aikoo vapautua hyväksikäyttäjästään. Ajoittain kirjan lukeminen tuntui jopa ahdistavalta, pedofilia kun ei ole aiheista mukavimpia. Jaatinen kuitenkin kuvasi Lennun ja Lukusen kohtaamisia riittävän hienovaraisesti, ettei lukemista tarvinnut jättää kesken. Alkupuolella sekin kyllä tuli mieleen, mutta loppu pelasti paljon.

Journal Entry 2 by wingem64wing at Messukylän kirjasto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, March 15, 2017

Released 1 yr ago (3/15/2017 UTC) at Messukylän kirjasto in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vapautuu vaihtohyllyyn

Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 22, 2019
Paikoin herkkää kuvausta lapsen silmin. Todella raskas tarina ja uskottavuus kärsi, ei lapsi vapaaehtoisesti suostu ja hakeudu ikävään seuraan. Turhan pitkä. Kaikesta huolimatta jäi kuitenkin positiivinen mieli, tuo mummon ja pojan lämmin yhteys kantoi kirjan loppuun. Vien huomenna lähikirjastoon otettavaksi.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.