Bailut barrikadeilla

by Staffan Bruun | Literature & Fiction |
ISBN: 9511175858 Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 2/23/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 23, 2017
Romaani. Alkuteos Fest på barrikaderna (2001). Suomentaneet Tyyne Pennanen ja Seppo Hyrkäs. Helsinki : Otava 2001. Sidottu, 299 sivua.
Kannen suunnittelu: Jussi Kaakinen.

Omituista ettei Otava kerro nimilehdellä alkuteoksen nimeä. Vaikka kirja luultavasti onkin suomennettu käsikirjoituksesta, sietäisi nimi silti mainita. Vai onko Otavan Kirjapaino niin hidas, ettei nimi ehtinyt suomennokseen?

Takakansi:
Helsinkiläinen Lasse Steen hurahtaa taistolaisuuteen niin kuin moni muukin 1970-luvulla. Neukkulassa kaikki hyvin, kotona ei.
Lasse opiskelee toimittajakorkeakoulussa, muuttaa kommuuniin ja yrittää viettää kurinalaista agit prop -elämää. Tosin seuraavat bileet alkavat joskus ennen kuin edelliset ovat päättyneet. Gimmoja tulee ja menee. Elämänjano korvaa tiedonjanon, myös Maarianhaminassa, minne nuori toimittajakokelas pääsee kesätöihin.
Lasse saa kuin saakin opintonsa jonkinlaiseen päätökseen. Mutta luokkataistelu ja elämä tarjoavat toimittaja Steenille vielä monta yllätystä.

Etulieve:
Toimittaja Staffan Bruun on aiemmin julkaissut muun muassa Burt Kobbat -jännärit Club Domina, Tuntematon tekijä, Ihmissyöjä, Ajatolla Veikko ja Ruplakasino.


Staffan Bruun Otavan sivuilla
Staffan Bruun Kirjasammossa
Staffan Bruun Wikipediassa
Staffan Bruun DekkariNetissä
Staffan Bruun — journalist, pratmakare och författare Kirjasammossa
Bailut barrikadeilla Kirjasammossa

Journal Entry 2 by Tarna at Uutinen-patsas in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, April 20, 2017

Released 3 yrs ago (4/20/2017 UTC) at Uutinen-patsas in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa vihreässä yläpalkissa keltaisen Go-nappulan oikealla puolella olevan pudotusvalikon avulla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!

Journal Entry 3 by kalamushenki at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, May 01, 2017
Nappasin mukaan kirjan matkalukemiseksi ja tulinkin lukeneeksi sen kokonaan ihan vain välipaloina muun arkisen lukemisurakoinnin ohessa. Kirja oli äärimmäisen huonosti kirjoitettu, liekö johtunut käännöksestä vai kirjailijan itsensä toimittajamaisesta niukkasanaisuudesta ja "asiapitoisuudesta" - mutta tästä kaunokirjallisuudesta on kaunokielisyys kaukana. Huvitti, että tekstissä oli viljalti selostuksia tapahtumienkuluista, jotka jäivät lukijalle jäi täysin ulkokohtaisiksi ja yhdentekeviksi, koska niitä ei oltu vaivauduttu kuvailemaan tai täyttämään mitenkään. Laitan kohdan esimerkiksi itseäni viihdyttäneestä kielellisestä köyhyydestä oli tarkoituksellinen tehokeino tai ei.

- Minulla on nälkä. Mennäänkö syömään? Slätis kysyi.
Lassellakin oli nälkä ja hän lähti mukaan läheiseen ravintola Eliteen.

Ruoka ja viini maistuivat hyvältä.

Tämänkaltaiset latteudet toistuivat hieman tärkeämpien juonenkohtien seassa alituiseen. Henkilöhahmotkin olivat ilmaa ohuempia jääden pelkiksi nimilapuiksi turhanpäiväisen turinan sekaan. Lukukokemus oli silti parempi kuin itse kirja, koska välillä on virkistävää lukea "huonoa kirjallisuutta." Tai pikemminkin se on välttämätöntä, jotta saattaisi täysin nauttia myös "hyvästä kirjallisuudesta." Palaan omien lukujeni ääreen tämän yllättävän kohtaamisen jälkeen. Kiitän ja kumarran lukukokemuksesta. :)

Released 3 yrs ago (5/1/2017 UTC) at -- Kampin terminaalin kierrätyshylly in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vapautettu Kampin terminaalin kierrätyshyllyyn vappuna 2017!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.