Den gode tjuven

Pass it on, meow!
by Hannah Tinti | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Oskarshamn, Småland Sweden on 6/11/2018
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Monday, June 11, 2018
Han visste hur det kändes att bli kvarlämnad, och för första gången i sitt liv var det inte han som skulle stå vid porten med en molande känsla i magen och se på när någon annan fick fara hem. Han tog sig samman och sa det som alla sa – Jag kommer och hälsar på – och som alla de andra visste han att han aldrig skulle göra det.

Han saknar sin vänstra hand, ett mysterium som har plågat 12-årige Ren hela livet, liksom vem hans föräldrar är och varför han övergavs som spädbarn till barnhemmet i klostret Saint Anthonys.
En dag kommer en förslagen främling till barnhemmet. Han presenterar sig som Benjamin Nab, Rens okände bror, och berättar om deras tragiska släkthistoria. Munkarna som har hand om klostret tror på honom och lyckönskar Ren. Men pojken tvekar om Benjamin Nab verkligen är den han påstår sig vara?
Resan tillsammans med Benjamin blir långt ifrån vad Ren hoppats på. Något tryggt hem erbjuds inte. Istället introduceras han till en pulserande värld fylld av hårdhänta äventyr med förryckta svindlare, gravplundrare och gangsters. Ganska snart hittar Ren efterlängtade spår som kan leda till svar på hans förflutna. Han börjar misstänka att Benjamin Nab trots all har ledtrådarna till både hans framtid och hans förgångna.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Oskarshamn, Småland Sweden on Monday, June 11, 2018

Released 10 mos ago (6/11/2018 UTC) at Oskarshamn, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

En bok på vandring!

Välkommen till bookcrossing!
Kul att du har tagit hand om den här boken. Skriv gärna en rad om vad du tänker göra med den, så får de som tidigare haft hand om boken ett besked. Det går bra att vara anonym, men man kan också bli medlem, det är gratis och då kan du jaga fler böcker. Släpp gärna iväg den här boken när du är klar med den så att får den fortsätta sin resa.

Funderingar och mer information? Titta in på det skandinaviska forumet: http://www.bookcrossing.com/forum/31.


Journal Entry 3 by gunmarga at -- Någonstans i Skåne, Skåne Sweden on Friday, June 15, 2018
Oj, ett stort paket i brevlådan ! Tack Bamp. Du är så givmild. Tre böcker som verkar intressanta. Tack för denna överraskning.

Den här verkar otroligt intressant. Jag tror det är en bok som blir svår att släppa när jag väl börjar läsa. Kanske är det dags att lägga släktforskningen åt sidan och läsa mer.

Journal Entry 4 by gunmarga at -- Någonstans i Skåne, Skåne Sweden on Wednesday, December 26, 2018
Det här är en fängslande berättelse med övergivna barn som lämnats in till klostret. Pojken Ren med bara en hand och hans funderingar ger intryck. Den dag han kommer från klostret vänds dock hans värld upp och ner med all hemskheter men ändock verkar det som han accepterar att livet är så nu. Det är ett otroligt sceneri som författaren dukar upp. Men mitt i allt detta finns genuina känslor och omtänksamhet. Jag tyckte det var en intressant bok.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.