Niin paljon parempi mies

by Sisko Istanmäki | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by maijuli of Haapajärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 2/19/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by maijuli from Haapajärvi, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Sunday, February 19, 2017
Takakannen mukaan pieni suuri romaani jatkosodan vuosilta. Tässä kirjassa kuvataan yksinhuoltajaksi jääneen äidin elämää lastensa- erityisesti vanhimman Viljo-pojan- kanssa sodan riehuessa ympärillä. Miten saada ruokaa pöytään ja vaatetta päälle? Äiti keksii tienestin ja Viljokin haluaa äidilleen hyvää, mutta hänen keinonsa tavaroiden hankkimiseen ovat kyseenalaisia ja hankalia. Koulussakin Viljo joutuu kiusatuksi. Onneksi opettaja osoittautuu ymmärtäväiseksi. Kirjan henkilökaartiin liittyy myös karjalainen iloinen Aili, jonka rempseyttä äiti kadehtiikin vähän. Romantiikkaakin saadaan lopulta ilmaan. Oikein mukava lukukokemus oli tämä!

Journal Entry 2 by stinaP at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Saturday, February 25, 2017
Mä niin pidän näistä vähän vanhemmista kirjoista. Kiitos tästä! :)

Journal Entry 3 by stinaP at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, March 01, 2017
Istanmäki kirjoittaa realistisesti, mutta kuitenkin lempeästi isoista asioista. Ei ole ollut helppoa sota-aikana, ei rintamalla eikä kotijoukoissa. Joskus aina hävettää, miten helppoa meillä on, vain muutama vuosikymmen myöhemmin. Olen kiitollinen itsenäisyydestä, rauhasta ja hyvinvoinnista.

Viljo joutuu kasvamaan aikuiseksi vähän liian aikaisin. Vastuu painaa, koulussa kiusataan. Äiti ei aina oikein saa otetta poikaansa, tämä menee ja toimii omin päin. Mutta perheen ja äidin hyvää ajatellen, keinot toki ovat vähän kyseenalaisia.

Jatkoon! :) Ja varmaankin seuraavaan miittiin tarjolle.

Released 2 yrs ago (4/15/2017 UTC) at Kahvila-konditoria Wilhelmina in Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien kirjan tarjolle bookcrossing-miittiin. Jos kirja ei löydä sieltä lukijaa, vapautan sen villisti kahvilaan tai sen lähistölle.

--

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa.

Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille http://www.bookcrossing.com/forum/30

Journal Entry 5 by aava at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, April 16, 2017
Pääsisäismiitistä napattu. Tämä kuulostaa vallan mainiolta kirjalta.

Journal Entry 6 by aava at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, April 19, 2017
Sodasta ja rakkaudesta kertova kirja, joksin tällä kertaa kotirintaman sodasta ja enimmäkseen äidin rakkaudesta kertoi tämä pieni kirja. Ihan mukava kirja, jossa kipeät asiat aika nopeasti käsitetliin. Minua häiritsi läpi kirjan päähenkilöstä käytetty Äiti. Ymmärrän, että ehkä kirjalija halusi korostaa, että tämä oli kertomus äidistä, joka taistelee lapsensa vuoksi. Silti se tuntui jotenkin ylimitoitetulta.

Kirja on pieni oodi äideille ja naisille, jotka taistelivat sodat ja evakkomatkat ja lapsille, joiden lapsuus aika monessa tapauksessa jäi kesken kuten Viljolla.

Journal Entry 7 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, November 04, 2017
Kiitos aava miittiseurasta ja kirjasta! Joskus on mielenkiintoista lukea näitä vanhempiakin kirjoja, vallankin kun sukujuureni ovat tuolla Karjalan suunnalla ja isäni on kokenut jatkosodan. Kun itse on syntynyt juuri sodan päätyttyä, lienee terveellistä lukea sota-ajan naisten ja äitien raskaasta ja vastuullisesta tehtävästä perheensä huoltajina. Ainahan se avartaa ja lisää ymmärrystä!

Journal Entry 8 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, November 13, 2017
Oikeastaan oli rauhoittavaa lukea vaihteeksi tällainen hieman vanhahtavan tyyppinen kirja, joka kuvaa hyvin todenmukaisesti äidin tuntoja ja huolta lapsistaan jatkosodan vuosina. Nykyajan kaikkiim mukavuuksiin tottuneen ihmisen voi olla vaikeaa tajuta, miten yksinkertainen elämäkin voi olla mahdollista kun rakkaus ja toisten huomioonottaminen on elämässä keskeisiä asioita. Tietysti rahaakin on jollain keinoilla, välillä hieman arveluttavillakin, hankittava, jotta leipää ja kenkiä saadaan perheelle. Usein turvaattomuus ja avuttomuus valtaavat äidin mielen ja äiti etsii voimaa rakkailta kuusiltaan.
Jäin miettimään kirjan lopussa, että mitenkähän Karjalaan palaavan Ailin kävi tyttärineen kun tietää, miten Karjalan kävi. Jos kirjalla on jatko-osa, mielelläni senkin lukisin.

Osallistun kirjalla "Suomalaiseen lukuhaasteeseen".

Vapautan kirjan kirjastoreissullani vaihtohyllylle. Toivottavasti kirja löytää uusia lukijoita.

villi vapautus

Löytäjälle mukavia lukuhetkiä!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.