Islantilainen voittaa aina

by Satu Rämö | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789510409657 Global Overview for this book
Registered by sumako of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 8/8/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
6 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by sumako from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, August 08, 2017
Pehmeäkantinen kirjastopoisto. - WSOY, ©2015. - 281 sivua : kuvitettu, karttoja ; 22 cm

www.adlibris.com (8.8.2017):

Islanti vie sydämen! Miten käy, kun vaatimattomuuden hyveen omaksunut suomalainen pyrkii jäseneksi 0,3 miljoonan ihmisen perheeseen, jossa ei yritetä mitään muuta kuin olla maailman parhaita?

Islanti on maailman kiehtovimpia mutta myös eriskummallisimpia maita. Siellä voidaan tietyöt keskeyttää maahisten takia, voi päätyä kävelyltä kahville presidentin kanssa, juoda olutta maailmankuulujen pop-tähtien vieruspöydässä tai huomata sukulaistensa pukeutuneen putkimiehen valepukuun päästäkseen ensimmäisenä katsomaan vastasyntynyttä.

Kaikki tämän maan 300.000 kansalaista tuntuvat olevan sukua toisilleen. Kaikki he uskovat olevansa maailman parhaita. Miten luonnistuu suomalaiselta naiselta kotoutua jäätiköiden ja kuumien lähteiden keskelle? Seikkailusta islantilaiseen yhteiskuntaan ja mielenmaisemaan ei totisesti puutu vauhtia ja hersyviä tilanteita.

KTM, kirjailija, bloggaaja, kolumnisti ja designkaupan pitäjä Satu Rämö (s. 1980) astui Islannin vulkaaniselle maaperälle ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten. Pohjoistuuli raivosi 20 metriä sekunnissa ja räntää satoi vaakatasossa. Lentokentällä vastassa olleet islantilaisnaiset olivat pukeutuneet tyylikkäisiin kesämekkoihin. Reykjavikin kaduilla kävelevät kauniit naiset olivat paksuhiuksisia, miehet meri-ilman komistamia ja lyhyenä suomalaisena kaikkia vastaantulevia piti katsoa ylöspäin. Maaseudulla maisemaa hallitsivat jäätiköt ja kuumat lähteet.

Päätös syntyi heti: tällaiseen paikkaan on tultava uudestaan! Kymmenen vuotta myöhemmin kirjan kirjoittajalla on islantilaisen aviomiehen kanssa yksi lapsi ja koti Reykjavikin keskustassa. Vaikka vuosikymmenessä ehtii islantilaistua, suomalainen tapa katsoa maailmaa ei häviä minnekään. Sateella käytetään sadetakkia, kokouksiin saavutaan ajoissa eikä kuumaa vettä sovi tuhlata.

Journal Entry 2 by sumako at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 08, 2017

Released 1 yr ago (8/11/2017 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Onnea huhtikuun valevoittajalle!

Journal Entry 3 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, August 27, 2017
Kuriiri tässä, hei. Olin lukenut tämän kirjaston kirjana melkein kokonaan, nyt luin lopun ja kertauksena muutenkin jatkan tähän ehkä myöhemmin.

Journal Entry 4 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, August 27, 2017
Kiitos toivelistakirjasta. Kiitokset kuriirille myös.

Journal Entry 5 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 12, 2017
Tämän luin jo heti kirjan saatuani mutta olen unohtanut tehdä journal entryn. Todella mielenkiintoinen kuvaus Islannista ja islantilaisista. Kirjailijan tyyli on miellyttävä ja kirjaa oli nautinto lukea. Islantiin pitäisi joskus päästä.

Journal Entry 6 by Niksu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 13, 2018

Released 11 mos ago (3/13/2018 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:


Annelis vie miittiin, kiitos!


Read and Release at BookCrossing.com...

Journal Entry 7 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 14, 2018
Miitissä oli niin vähän porukkaa, että tämä jäi pöydälle. Tällä kirjalla on monta toivojaa Turun suunnalla. Jospa hyppäisin junaan lähiaikoina. Pitäisi kyllä Porissakin käydä, mutta pitävät miittejä kovin harvoin. Itse olen lukenut tästä kirjasta toisen kappaleen, jonka journaleihin laitoin muutaman kuvankin.
http://www.bookcrossing.com/journal/14422801/

Journal Entry 8 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, April 07, 2018
Tarya toi tämän tarjolle tänään Tiirikkalan miittiin. Minä istuin lähimpänä joten sain napattua kirjan muiden nenän edestä. Minun jälkeeni siirtyy He_Rille.

Journal Entry 9 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, April 11, 2018
Mitä minulle tulee mieleen Islannista? Kouluajoilta muistan kuvat geysireistä, islanninhevosista ja niistä lämpimistä (kuulemma pahanhajuisista) altaista missä ihmiset uiskentelevat talvellakin. Ensimmäisiltä ravintolareissuilta muistan Jón Páll Sigmarssonin joka osui kanssani yhtäaikaa Marina Palacen baaritiskille. Aikuisiältä kielen josta saattoi ruotsin perusteella kuvitella jotain ymmärtävänsä (etenkin jos sanassa ei sattunut olemaan niitä kummallisia kirjaimia), ne muutamat tonnit jotka jo pelkäsin menettäneeni Kauphtingin kriisissä - ja tietenkin tuhkapilven jonka vuoksi tuttu bookcrossaaja osti auton Hollannista ja ajoi kotisuomeen lentomatkan sijaan.

Tästä kirjasta sainkin sitten aika paljon yksityiskohtaisemman kuvan islantilaisten sielunelämästä, arjesta ja juhlasta. Islannin kieli tuntuu edelleen vähintään yhtä hankalalta, mutta edelleen allir brosa á sama tungumáli. Pidin kovasti tästä kirjasta, ja todellakin haluaisin vielä joskus matkustaa Islantiin.

Journal Entry 10 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Sunday, May 20, 2018
Kiitos toivelistakirjasta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.