De ijsmakers

by Ernest van der Kwast | Literature & Fiction |
ISBN: 9023486381 Global Overview for this book
Registered by wingHoisvolbuukskeswing of Helmond, Noord-Brabant Netherlands on 1/8/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingHoisvolbuukskeswing from Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, January 08, 2017
Een aloude ijssalon op de Oude Binnenweg in Rotterdam (en wat een goeie!): Venezia. Een Italiaanse familie – ijsmakers tot in het voorgeslacht – baat deze zaak uit. Het vak gaat over van vader op zoon. In de winter, wanneer de ijssalon gesloten is (‘Tot ziens in maart !’), verblijft de familie in de bergen van Noord-Italië. Over deze familie heeft Van der Kwast (1981) deze mooie roman geschreven. Het is een familiegeschiedenis. De oudste zoon breekt met de ambachtelijke familietraditie, laat het ijs liggen en gaat in de poëzie. Als latere directeur van het World Poetry Festival reist hij over de wereld, terwijl de zomers aan de jongere broer voorbijgaan. Hij tobt zich af in de zaak. Familiale verhoudingen, ambachtelijkheid, het voortbrengen van nageslacht, het voorgeslacht (waar het boek mee eindigt) en liefde staan centraal, maar tegelijk is er veel anekdotiek over consumptie-ijs, een geschiedenis ervan, een glansrol voor sneeuw en een ode aan de poëzie. De smaak van ijs wordt wellustig, haast erotisch beschreven. Een heerlijk boek. Niet gedacht dat ijs op papier zo kon smaken

Journal Entry 2 by wingiiwiwing at Zeist, Utrecht Netherlands on Saturday, October 14, 2017
Met veel plezier gelezen. Ik vond dit een ronder, uitgewerkter boek dan Mama Tandoori, wat leuk maar soms om een fragmentarisch boek was. Ik heb een leuk gesprek gehad met de Italiaanse ijsverkoper uit Helmond, die ook uit de streek in noord Italië komt.
Zelf lees ik geen gedichten, maar ik vond de anekdotes over de dichters erg leuk om te lezen.

Journal Entry 3 by wingHoisvolbuukskeswing at Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Friday, December 08, 2017
'n Geweldig goed boek van Ernest van der Kwast. Genoten van de perikelen rondom 4 generaties Italiaanse ijsmakers. Je kunt merken dat hij zich goed heeft verdiept in de historie van het "ijs maken". Grappig én knap ook hoe hij het verleden en heden verweeft in zijn verhaal. Meestal "leest" dit storend; in dit boek gaat dit probleemloos over, mede door de opbouw van de hoofdstukken (mét duidelijke, poëtische en prachtige titels). Mooie "vondst" ook om op het terras van de ijssalon de auteurs Abdelkader Benali en Jules Deelder "op te laten treden".
Op en top genoten van dit originele verhaal, vlot geschreven, met humorvolle poëtische stukken en héél héél goed uitgewerkt.
Een absolute aanrader!

Oehoeboeroe heeft te kennen dat ze het boek graag wil lezen. Hopelijk meerdere liefhebbers na haar. Het verhaal is écht de moeite waard.

Journal Entry 4 by wingHoisvolbuukskeswing at By hand, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Saturday, January 13, 2018

Released 3 yrs ago (1/14/2018 UTC) at By hand, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek wordt tijdens de nieuwjaarsmeeting bij Coffee Plaza in Amsterdam doorgegeven aan een mede bookcrosser.

Journal Entry 5 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Monday, January 15, 2018
ha fijn, heb ik al sinds het uitgekomen is willen lezen en nu gaat het er echt van komen! Dank je wel hoisvolbuukskes. Maar, mag natuurlijk eerst in het krat nog te lezen of één van de tassen daar in de buurt :-)

Journal Entry 6 by wingoehoeboeroewing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, February 24, 2018
wat een heerlijk boek. Mooi hoe de verschillende verhaallijnen door elkaar heenlopen. En interessante ijsweetjes :-) Beetje raar om het in de koudste periode van deze winter te lezen, dus mijn trek in ijs is nu niet zo groot, anders was ik vast meteen naar de ijswinkel gelopen :-)

Journal Entry 7 by wingoehoeboeroewing at IJstijd in Garderen, Gelderland Netherlands on Sunday, October 14, 2018

Released 2 yrs ago (10/13/2018 UTC) at IJstijd in Garderen, Gelderland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

het was tijd voor een lekker ijsje met die buitengewone temperaturen. En dit boek moest natuurlijk bij een ijsmaker losgelaten worden. Op een tafeltje op het terras achtergelaten.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.