Jane Austen

by Carol Shields | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Pikkis of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 1/8/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Pikkis from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, January 08, 2017
Takakannesta: "JANE AUSTEN (1775-1817) loi kirjoihinsa hahmoja, jotka edelleen vaikuttavat yhtä todenmukaisilta kuin 200 vuotta sitten. Tällä kertaa kirjan aiheena on kuitenkin Jane Austen itse.
Kirjailija Carol Shields on kirjoittanut tämän elämäkerran hellästi mutta kriittisesti. Shields kuvaa Austenin elämää lapsuudesta aikuisuuteen, purkautuneita kihlauksia ja kiihkeää suhdetta Cassandra-siskoon.
Shieldsin omia romaaneja on usein verrattu Jane Austenin tuotantoon, sillä nekin ilottelevat kodin ja sydämen mikrokosmoksessa. Sekä Austen että Shields herkuttelevat kirjoissaan ihmisluonteen pienillä omituisuuksilla ja käyttäytymistavoilla."

Kirja oli helppolukuinen, vaikka sisälsikin jonkin verran toistoa. Se antoi ainakin minulle paljon uutta tietoa Austenista, vaikka hänen elämästään ei ihan varmaksi tiedetäkään kovin paljoa. Tiedot ja päätelmät perustuvat hyvin pitkälle Austenin kirjeenvaihtoon, jota Cassandra-sisko on kuitenkin raskaalla kädellä "sensuroinut". Myöskään kirjailijan ulkonäöstä ei ole tarkkaa tietoa, koska hänestä ei ole tehty yhtään muotokuvaa, ainoastaan sisko on piirtänyt hänestä muutamia luonnoksia. Yhteenvetona kirjasta voi todeta, että Jane Austenin työ sai ansaitsemaansa arvostusta kunnolla vasta kirjailijan kuoleman jälkeen. Se tuntuu epäreilulta, kun ajattelee Austenin korutonta ja ankean tuntuistakin elämää ja hänen omistautumistaan kirjoittamiselle ja toisten ihmisten auttamiselle.

Released 2 mos ago (7/6/2020 UTC) at Pääkirjaston vaihtohylly in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lukuiloa seuraavalle lukijalle!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.