Schittering

by Margaret Mazzantini | Literature & Fiction |
ISBN: 9028426580 Global Overview for this book
Registered by Hoisvolbuukskes of Helmond, Noord-Brabant Netherlands on 1/2/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Hoisvolbuukskes from Helmond, Noord-Brabant Netherlands on Monday, January 2, 2017
EEN AANGRIJPEND VERHAAL OVER DE VRAAG HOEVEEL MOED ER NODIG IS OM JEZELF TE ZIJN Twee jonge mannen, twee dubbellevens. Guido groeit op in een welgesteld gezin, zijn vriend Costantino is de zoon van de portier. Ze zijn van jongs af aan bevriend en voelen zich op een verwarrende manier tot elkaar aangetrokken. Tijdens een schoolreis naar Griekenland vindt er een eerste aarzelende toenadering tussen hen plaats, maar ze ontkennen allebei hun gevoelens. Daarna scheiden hun wegen en beiden beginnen aan een doorsneeleven. Costantino blijft in Rome, trouwt en krijgt twee kinderen. Guido komt in Londen terecht en trouwt met een vrouw die al een dochter heeft. Maar ze blijven een moeizame affaire in stand houden, die zich veelal afspeelt in hotels rond de luchthaven van Rome. Juist als ze allebei zeker weten dat ze niet langer zonder elkaar willen leven, slaat het noodlot toe. Schittering is een aangrijpende roman over het zoeken naar identiteit, over schoonheid en schaamte, over zoeken naar de kern van je bestaan en anders durven zijn - en daarin de echte schittering van het leven ontdekken.

Journal Entry 2 by Hoisvolbuukskes at BC Meeting 2017 in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, June 27, 2017

Released 5 yrs ago (7/2/2017 UTC) at BC Meeting 2017 in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

De afgelopen maanden hebben wij i.v.m. onze mini/tuinbieb ongelooflijk veel boeken gekregen. Teveel om zelf allemaal te lezen, dus mag er vandaag een flinke partij mee naar dé meeting van het jaar...in Castricum natuurlijk
Goede reis boek - Veel leesplezier vinder!

Prachtig verhaal, een absolute aanrader!

Journal Entry 3 by wingjanna2wing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Monday, July 3, 2017
Tja, een aanrader van Hois, dan moet je wel! Daarbij heb ik erg genoten van twee andere boeken van deze schrijfster. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik dit ook mooi ga vinden.

Journal Entry 4 by wingjanna2wing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, January 31, 2018
Na een bladzij of 40 had ik de neiging het boek aan de kant te leggen, ik ben blij dat ik doorgezet heb, was toch de moeite waard. Met name het eerste gedeelte vond ik qua gebruik van beeldspraak ver "over the top", vaak onbegrijpelijke passages. Later werd de taal een stuk helderder en dat maakt het verhaal beter te volgen. Wel een treurig boek.

Journal Entry 5 by wingjanna2wing at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Wednesday, February 28, 2018
Dit boek ga ik dit jaar, 2018, loslaten tijden een BC-meeting.

Journal Entry 6 by wingjanna2wing at BC meeting 2018 in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, June 24, 2018

Released 3 yrs ago (7/8/2018 UTC) at BC meeting 2018 in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 7 by marsala at - Ergens in de provincie, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, July 8, 2018
Met dit boek heb ik vaak in de boekhandel in m'n handen gestaan, om het dan toch weer terug te leggen. Toen ik hem zag op de snuffeltafel in Castricum is hij toch in m'n tas verdwenen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.