Sähkökissa

by Torey Hayden | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by stinaP of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 1/11/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by stinaP from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, January 11, 2017
Olisi ollut huomattavasti helpompaa pitää poikaa yksinkertaisesti autistisena…

-Miau, miau. Siinä kaikki mitä yhdeksänvuotias Conor sanoo ensimmäisellä terapiakäynnillään. Hän kieltäytyy päästämästä irti lelukissastaan, joka näyttää olevan hänen ainoa turvansa maailmassa. Katse harhailee hermostuneena ja sormet tekevät omaa pakonomaista liikettään.

Poika on diagnosoitu autistiseksi, mutta perheterapeutti James ei usko taudinmääritystä oikeaksi. Kuin salapoliisi hän lähtee tutkimaan syytä älykkään lapsen taantumiseen ja hänen vanhempiensa avioliiton vakavaan rakoiluun – ja törmää asioihin, joita terapeutinkin on vaikea uskoa todeksi.

Lapsipsykologi Torey Haydenin mukaansatempaava, jännittävä romaani antaa uskoa vaikeissakin tilanteissa olevien perheiden selviytymiseen. Teoksistaan Tiikerin lapsi ja Auringonkukkametsä suomalaisille tutuksi tullut kirjailija kuvaa oivaltavasti luovuuden ja hulluuden suhdetta ja osoittaa jälleen kerran ihailtavaa asiantuntemusta ihmisten mielenliikkeiden tarkastelussa.

Otava 1999, 525 s. Alkuperäisteos The Mechanical Cat.
Kirjaston kierrätyskärryn löytö.
--

Olen lukenut Haydenin kirjoista varmaan kaikki suomennetut ja pitänyt tosi paljon. Hän kuvaa päähenkilöiden persoonia kiinnostavalla tavalla. Lohtua vaikeisiin tilanteisiin tuovat sinnikkäät terapeutit, jotka eivät vain suostu lyömään tiettyä leimaa lapseen tai nuoreen, vaan he pureutuvat taustoihin ja lapsen käytökseen "vielä vähän aikaa", jotta selittäviä tekijöitä löytyisi. Minusta on ollut mielenkiintoista lukea näiden ns. hankalien lapsien käytöksestä.

Tietenkään oikeassa elämässä kaikki ei käy näin ruusuisesti ja tälläkin hetkellä tiedän monen vanhemman lähipiirissäni olevan hurjan väsynyt erityislapsensa käytökseen. Myös siinä mielessä nämä Haydenin kirjat menevät vähän metsään, että monessa hänen kuvaamassa tilanteessa taustalla on joku vanhemman tekemä rikos tms. normaalista poikkeavaa perhe-elämää. Se tuskin lohduttaa sitä vanhempaa, joka on koittanut tarjota lapselleen täysin normaalin elämän, mutta syystä tai toisesta lapsi silti oirehtii. No, kaikki eivät synny kultalusikka suussa.

Summa summarum. Vetävä kirja, suosittelen :)

Released 4 yrs ago (4/15/2017 UTC) at Kahvila-konditoria Wilhelmina in Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vien kirjan tarjolle bookcrossing-miittiin. Jos kirja ei löydä sieltä lukijaa, vapautan sen villisti kahvilaan tai sen lähistölle.

--

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa.

Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille http://www.bookcrossing.com/forum/30

Journal Entry 3 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Saturday, April 15, 2017
Kiitoksia kirjasta. Olen tämän antanut omasta hyllystä etiäpäin ja nyt sitten voisin lukea tämän kyseisen kirjan, kun en tiedä missä se minun kirja vielä seikkailee.

Journal Entry 4 by LiskoMiettinen at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Friday, July 23, 2021
Tässä kirjassa oli kyllä vähän liikaa mielikuvitusta minulle. Varmaan vähiten tykkäsin tästä Haydenin kirjasta. Oon kuitenkin tyytyväinen, että sain tämän luettua, kun on minulla ollut jo aika kauan tämä kirja.

Vein kirjoja vaihtoon.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.