Takaisin Tanhuanpäähän

by Heleena Lönnroth | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by stinaP of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 11/2/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by stinaP from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Wednesday, November 02, 2016
Elämä velkaisen uusperheen äitinä vaatii rohkeutta. Kukkamarin on karvasta palata työttömänä vanhempien taloon maalle. Onko Tanhuanpää oikea paikka Kukkamarin miehelle, joka ennenkin on paennut vaikeuksiaan? Mistä uusperheen "minun, sinun ja meidän lapset" saavat tarvitsemaansa tukea? Miten koko meluisa perhe sopeutuu eläkepäivien rauhaan kaipaavan Veikon ja energisen Saaran tahtiin?

Heleena Lönnrothin lukuromaani tuo tuttaviksemme osuvasti kuvattuja henkilöitä, joiden keskinäiset suhteet mutkistuvat. Railakas Kukkamari ja hänen läheisensä joutuvat kokemaan värikkäitä, dramaattisia kohtalonkäänteitä. Kirjan on todenmakuinen, mutta kuitenkin viihteellinen.


Mäkelä, 1994. Piehingin kirjaston poisto.

Journal Entry 2 by stinaP at Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, November 14, 2016
No jaa, todenmakuisesta voidaan olla monta mieltä. Tässä kirjassa ihmissuhteiden käänteitä oli aika paljon ja ne olivat aika radikaaleja. Yksi kuolee oman käden kautta, toinen karkaa Viroon ja niin edespäin. Oli leikkausta, psykoosia ja avioeroja.

Luin joskus aiemmin jonkin muun Lönnrothin kirjan enkä muista, että se olisi ollut näin "hurja". Hurjalla tarkoitan tässä, että joskus ihan arkinen elämäkin on kuvailemisen arvoista, ei pelkästään ristiriidat ja niiden radikaalit ratkaisut.

Kirja jatkakoon matkaa vaikka seuraavassa miitissä.

Journal Entry 3 by stinaP at by mail, to another bookcrosser -- Controlled Releases on Friday, December 09, 2016

Released 2 yrs ago (12/6/2016 UTC) at by mail, to another bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tässäpä lukemista joulunpyhille! :)

Journal Entry 4 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 10, 2017
Hups (ja anteeksi!), tämäkin joululahjakirja on jäänyt journaloimatta..! Luin sen pari päivää sitten loppuun ja jopas se olikin ihan eri maata kuin edellinen lukemani Lönnrothin kirja, Raha ratkaisee (http://www.bookcrossing.com/journal/13689303/). Kokonaisuutena tykkäsin tästä kyllä, sillä vaikka juonessa oli muutamia epäuskottavia käänteitä, se oli kuitenkin tarpeeksi maanläheinen ja jalat maassa -tyylinen minun makuuni :) Pitkänpuoleisen miinuksen annan kuitenkin kirjan itsemurhille (ei sitten edes yksi riittänyt..) ja miehen irvikuva -Tuomakselle, josta ei sitten muuta painokelpoista sanottavaa olekaan.

Kirjan mukana pääsi aikamatkalle 1990-luvulle :) Vaikka Viro on itsenäistynyt, Tallinnan rautatieaseman lipunmyyjä osaa vain venäjää, AIDSista puhutaan, käytössä ovat niin Macintoshin tietokone kuin telefaksi (molemmat olivat minullakin, ja kovassa käytössä olivatkin!), kännykän kuuluvuusalueet ovat rajallisia ja Helsingin rautatieaseman Eliel-ravintola on entisessä loistossaan (nykyäänhän tilassa toimii Burger King). Virolaisten hamstrausmatkat Suomeen etenkin kodin elektroniikan vuoksi tulivat minullekin tutuiksi, kun opiskeluaikoina asuin puolisen vuotta soluasunnossa tarttolaisen, Tampereen Pyrinnössä pelanneen koripalloilijan kanssa. Sen sijaan kirjassa kuvatusta, rajusta köyhyydestä (tarttolaiset lapset nälkiintyneitä jne.) minulla ei ole omakohtaista kokemusta, ensimmäisen kerran kävin Tartossa vasta heinäkuussa 2016.

Pari yksityiskohtaa pisti silmään: nykyään ei leikkauksen jälkeen pidetä sairaalassa viittä viikkoa, ei sitten millään. Ja kovin helposti keski-ikäinen tai ainakin keski-ikää lähestyvä Kukkamari lähti aivan vieraiden miesten matkaan, niin Suomessa kuin Virossa :O

Wikipedia kertoo, että Lönnroth on syntyisin Alahärmästä. Ehkä Pohjanmaalla on omat murresanansa mitä peltotöihin tulee, mutta ainakaan Karjalassa ja Hämeessä auralla ei todellakaan aurata peltoa (s. 148)! :O Auraa käytetään kyntämiseen. Varmemmaksi vakuudeksi lainaus Wikipediasta: "Aura on työkalu tai myöhemmin maatalouskone, jota käytetään kyntöön eli maan muokkaamiseen vakoja avaamalla ja viiluja kääntämällä." https://fi.wikipedia.org/wiki/Aura_(maanviljely) Alahärmäläistyttökö ei tiedä tätä??

Osallistun kirjalla Alejandan Suomalaiseen lukuhaasteeseen. Seuraava lukija on haussa :)

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Roasberg in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 31, 2017

Released 1 yr ago (9/1/2017 UTC) at Roasberg in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Lönnrothin kirja on tarjolla joensuulaisten huomisessa miitissä Roasbergilla. Lukuiloa sen nappaajalle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 6 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, September 01, 2017
Kerran aloitin yhden Lönnrothin dekkareista ja se oli kamala että jätin kesken. Vaikka dekkareista tykkään, kaikilla hirveyksillä en halua yöuniani pilata.
Tätä luin jo junassa neljänneksen, joten eiköhän tule luettua loppuunkin.
Kiitos kirjasta!

Journal Entry 7 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 03, 2017
No jopas oli kerätty sattumuksia yhteen tarinaan! Arkielämää ei paljon ollut, kriisistä toiseen kiiruhdettiin. Ryypättiin niin, että roiskui - oksennusta. Naitiin, jos vähänkin siltä tuntui. Kai sitä aikuisen ihmisen pitäisi osata hillitä himojaan silloin kun se on viisasta.
Vai todenmakuinen kirja, kyllä kai. Minua ei tuon kaltainen todellisuus oikein miellytä.

Kirja on vapautukseni #196 Chanian haasteessa Vapautusten vuosi: Syyskuu

Book #99 in the 2017 Keep Them Moving -challence by Booklady331

Journal Entry 8 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 12, 2017
takakannen perusteella vaikutti mielenkiintoiselta ja omaan tähän elämäntilanteelta sopivalta. Mutta kommentit krtoo vähän muuta ku takakansi, mut luettuaanha se selviä mitä mieltä mä tästä oon. Kiitos kirjasta

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.