Matka

by Marianne Peltomaa | Parenting & Families | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/24/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 24, 2016
Marianne Peltomaan romaani käsittelee kahta ihmista jotka saavat toisensa: naista josta tulee äiti ja lasta josta tulee hänen tyttärensä.

Anna Enberg, naimaton 38-vuotias nainen, on kypsynyt päätökseen. Hän haluaa adoptoida lapsen. Hänen matkansa Nora-tytön luokse Kolumbiaan kestää monta vuotta ja käsittää monta eri vaihetta. Häntä tutkitaan ja hänet kelpuutetaan. Hän pystyy valmistautumaan monella tavalla, ja myös hänen sukunsa ja ystävänsä pääsevät osallistumaan hänen odotukseensa. Noran tie Annan luokse kestää paljon vähemmän aikaa, mutta kuitenkin matka on vähintään yhtä pitkä. Hän ei voi valmistautua, hänen on sopeuduttava ja elettävä niin kuin aikuiset hänen puolestaan päättävät. Hitaasti heidän elämänsä lähestyvät toisiaan, ja he saattavat lopulta hämmentyneinä kohdata Kolumbiassa.

Matka on vivahteikas romaani, joka antaa myös elävän kuvan adoptioprosessin kulusta. Oikeastaan kirjaa voisi kutsua rakkausromaaniksikin, onhan se kuvaus kahden alun perin toisilleen vieraan ihmisen voimakkaista tunteista ja heidän välisestään lujittuvasta siteestä. Odotus, ilo, suru, pettymys ja onni – tästä tarinasta löytyy kaikki. Anna on saanut kasvattaa rakkauttaan, se on hänen tärkein Kolumbian-matkatavaransa. Noran rakkaus kasvaa aivan toisilla ehdoilla; luottamuksesta ja siitä oivalluksesta, että tässä suhteessa on tulevaisuus.


Ruotsinkielinen alkuteos Resan, 1998
Suomennos Kaija Valkonen
Schildts 2000
sid., 301 s.
_________

Muoks 20.12.2016: No jopas jotakin, joku on vähän halunnut avautua :D (Ks. toukokuun postaus alempana.) Veikkaisin, että käsialani ei ole sieltä pahimmasta päästä - ja lukihäiriösyytösten esittäjän kannattaisi tekstistään päätellen katsoa tiukasti peiliin ;)

Ei niitä kirjoja ole pakko napata, jos noin kovasti käy ärsyttämään...

Journal Entry 2 by wingduffeliwing at OBCZ Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 29, 2016

Released 3 yrs ago (11/29/2016 UTC) at OBCZ Columbus in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Onnea, olet löytänyt vapauttamani kirjan! Se on nyt sinun - voit pitää sen, antaa tuttavallesi tai vapauttaa edelleen. Kiitos kun ilmoitit löytäneesi kirjan! Jos haluat, olet tervetullut liittymään BookCrossing.comiin.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille!

Journal Entry 3 by Druidi23 at Kallion kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 19, 2016

Released 3 yrs ago (12/19/2016 UTC) at Kallion kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Rakkausromaani adoptioprosessista.

Journal Entry 4 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, December 19, 2016
No, muutamassa tunnissa kirja oli kulkenut Vuosaaren kirjaston hyllyyn. Itse pystyin helposti lukemaan bcid:n ekan numeron nollaksi (etenkin kun vertasin kirjan taakse), mutta joku muu oli kirjoittanut "selvät numerot pliis! Mahdoton titää onx 6 vai 0" ja vielä samalla käsialalla "tässä se sit nähään ku kaikellaisten lukihäiriöisten annetaan kulkea vapaana. Menisi erilaisiin oppijoihin tai mikä parempi hoitoon!" että sellaista.

Journal Entry 5 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, October 16, 2017
Olipa hyvä, että päätin lukea tämän. Tämä oli koskettava kuvaus adoptiosta. Vähän harmillista, että en saa tästä Maailman maat -haasteeseen Kolumbiaa, niin suuri osa tapahtuu Suomessa, vain reilu kolmasosa Kolumbiassa. Voi, Nora, pikkuaikuinen. Parasta antia melkein oli seurata tyttären ja äidin suhteen syntyä, luottamuksen rakentumista. Paljon rahaa ja päättäväisyyttä adoptio vaati. Kulttuurierot tulivat selväksi, miltä äiti tuoksuu, "uskaltaako" aikuinen kurittaa lasta, isoäitien kunnioitus... Tätä oli ihan sivistävääkin lukea, en ole tullut lukeneeksi adoptiotarinoita aikaisemmin.

Journal Entry 6 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, October 20, 2017

Released 3 yrs ago (10/21/2017 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähtee Stinappi-miittiin Mesopotamiaan tarjolle. Koskettavia lukuhetkiä!

Journal Entry 7 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 22, 2017
Kiitos kirjasta, kiltit kierrättäjät!
Onpa tosiaan ollut ärhäkkä kommentoija! Ja sitten hänellä itsellään on useampikin kirjoitusvirhe. Niin että pata kattilaa soimaa... Ehkä häntä on kiusattu kirjoitusvirheistä.
Kyllä minäkin nollan heti nollaksi luin.

Journal Entry 8 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 01, 2018
Olipas hyvä kirja! Tämä oli mielenkiintoinen kirja siinäkin mielessä, että joskus nelisenkymmentä vuotta sitten ajattelin, että adoptio olisi ihan varteenotettava vaihtoehto perheenlisäykselle - siis jos olisi ollut varaa siihen. Silloin Kolumbia oli ainoa vaihtoehto ja matkojen lisäksi olisi pitänyt varautua viiden viikon oleskeluun maassa. Aivan mahdotonta! Onneksi sitten perheenlisäystä saimme luomuna eikä maksanut kuin satakunta markkaa per lapsi. Silloin pidettiin laitoksella kauemmin kuin nykyään.
Muuten, vanhimman tyttären päiväkodissa oli sittemmin kaksi intiaanityttöä. Muita ulkomaalaistaustaisia ei silloin vielä ollut. Nuoremman tyttären luokalla koulussa oli sitten jo puolella lapsista ainakin toinen vanhemmista ulkomaalainen.

This is my book #82 in the Reduce Mount TBR 2018 -challence by Dove-i-libri.

Journal Entry 9 by wingAnneliswing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 30, 2018

Released 2 yrs ago (8/29/2018 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tikkurilan miittiin mukaan.

Lukuiloa!

Book #93 in the 2018 Keep Them Moving -challence by Booklady331

Journal Entry 10 by Kesis at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, September 01, 2018
Kiitos kirjasta, ja tosiaan jioskus oon saanu kovastikin arvuutella mutta täs oli kyl hyvin selkeä nolla. Ehkä ärhäkkä kommentoija ei oo muistanu käydä silmälääkärissä.

Mut vaikutti mielenkiintoselta ni nappasin miitistä mukaan

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.