Tiranan sydän

by Pajtim Statovci | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingFlower78wing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 10/22/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingFlower78wing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, October 22, 2016
Takakannen ja kansiliepeen teksti:

Henkeäsalpaava romaani tarpeesta tulla nähdyksi.

Olen yrittänyt työntää häntä loitommas, ulos ikkunasta niin kuin aaveen, sillä pelkään häntä vaikka hän ei ole täällä enää, ei ole ollut kohta vuosikymmeneen, pelkään sitä miten pidän häntä elossa.

Romahtaneen Albanian raunioituneilta seuduilta, joilla kuolemaa ovat tehneet vuoroin valloittajat ja vuoroin uskomukset, nuori Bujar ja hänen ystävänsä Agim päättävät lähteä tavoittelemaan uutta alkua. Heidän mukanaan maailmalle lähtevät esi-isien ikiaikaiset kertomukset, joissa albaanin kunnia selättää ihmisluonteen heikkoudet.

Vuosia myöhemmin nuoren miehen pitkä vaellus suurkaupunkien kuiluissa on päättynyt kylmään maahan pohjoisen meren rannalle. Saako rikkinäinen tarina siellä vihdoin huipennuksensa, ja voiko luhistunut mieli koskaan löytää rauhaa?

Pajtim Statovcin toinen romaani vie mystiseen ja kiehtovaan Albaniaan, jonka lähihistoria sulkee sisäänsä toinen toistaan traagisempia ihmiskohtaloita. Tiranan sydän on verevä ja kaunis, yltäkylläisenä virtaava romaani sodasta ja rakkaudesta, julmasta ulkopuolisuudesta ja kuolemasta, valheista joista tarinat saavat voimansa.

Rinki:
erpax
duffeli
Annimanni

Journal Entry 2 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 16, 2016
Tämä ei ollut missään nimessä huono, mutta hämmentävä lukukokemus tämä oli. Moneen kertaan ihmettelin, että "mitä nyt?" Nyt tämän luettuani en ole ollenkaan varma ymmärsinkö tämän kirjan niin kuin tarkoitus oli. Hienoa kieltä tämä oli, sitä oli ilo lukea. Tuntuu, että tämä kirja ansaitsisi toisen, paremmin keskittyneen lukukerran, ehkä sitten ymmärtäisin tämän paremmin.

Mielestäni kirjailijan esikoisteos, Kissani Jugoslavia, oli tätä kirjaa parempi.

Journal Entry 3 by wingFlower78wing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, December 11, 2016

Released 2 yrs ago (12/13/2016 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä kirja lähtee kiertomään rinkikirjana. Tämän saa pks-vakiomiitissä duffeli, Annimanni tai erpax, kuka tämän nyt sitten haluaakin ensimmäisenä lukea. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 4 by wingerpaxwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, December 13, 2016
Duffeli ei tainnut päästä miittiin ja siinä ennen miittiä Annimannin kanssa päätimme, että saan kirjan ensin luettavakseni. Tässä voi nyt mennä hetki. Tämä on ehdottomasti kirjauutuuksista ihan kärkipäässä niistä, mitä eniten olen halunnut lukea. Kiitos, Flower!

Journal Entry 5 by wingerpaxwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 04, 2017
Tarina tempaisi heti mukaansa, mutta kirja tuntui hidaslukuiselta. Kerronta ei etene kronologisesti, ja niin maat kuin tarinat vaihtuvat, etenkin ne tarinat. Välillä tuntui hämärtyvän, kuka on äänessä, ja epäilytti, onko kaikkia henkilöitä edes olemassakaan. Jos henkilöt tuntuivat sulautuvan toisiinsa, niin välillä tuntui näin käyvän teemoillekin.

Pidin enemmän Kissani Jugoslaviasta. Pidin paljon tästäkin. Sama olo jäi, että tämä vaatisi toisenkin lukukerran. Mielenkiintoisia kirjoja molemmat.

Kiitos kirjauutukaisen ringittämisestä, Flower78!

----
Minulla oli jouluna luettavanani pitkään jonottamani kirjaston kirja ja lisäksi yksi keskeneräinen BC-kirja, jonka halusin saada loppuun. Vasta uuden vuoden vaiheilla pääsin kunnolla alkuun kirjan kanssa ja luin tästä yli puolet nyt tämän vuoden puolella. Osallistunkin tällä alkaneen vuoden lukuhaasteisiin...

Journal Entry 6 by wingerpaxwing at a book ring, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Wednesday, January 04, 2017

Released 2 yrs ago (1/4/2017 UTC) at a book ring, a fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Seuraavaksi duffelille! Kiitos, Flower78!

Journal Entry 7 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, January 09, 2017
Kirja on mulla, kiitokset :)

Journal Entry 8 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 25, 2017
Etenkin alkupuoliskosta tykkäsin ihan valtavasti, en meinannut malttaa laskea kirjaa kädestäni. Myöhemmin ote hieman hellitti, joko minun tai tarinan. Surullinen kertomus identiteetin kadottamisesta, tai sen etsimisestä.

Kiitos lukukokemuksesta, Flower78!

Journal Entry 9 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, February 08, 2017

Released 2 yrs ago (2/8/2017 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Siirtyy seuraavalle rinkiläiselle.

Journal Entry 10 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 09, 2017
Kiitos, kirja on minulla. Pääsen aloittamaan tätä todennäköisesti vasta hiihtolomalla, sillä minulla on yksi kirja kesken ja lukutahti tällä hetkellä toivottoman hidas. Onneksi siis olen ringissä viimeisenä :)

Journal Entry 11 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 15, 2017
Suomen surkein bookcrossari 2017 täällä hei... Kirja on jumittanut minulla luvattoman kauan ja journalointikin on kestänyt, vaikka sain kirjan loppujen lopuksi luettua jo monta viikkoa sitten. Jumitus ei johtunut kirjasta itsestään vaan minulla nyt vain on ollut jo pitkään päällä lukulukko enkä oikein saa keskityttyä mihinkään. Äh.

Kirja sinänsä oli siis hieno. Ensimmäisen takkuilevan lukukerran jälkeen tosin minullakin on tunne, että Statovcin esikoinen oli parempi, mutta olen Flowerin ja erpaxin kanssa samaa mieltä, että tämä vaatisi vielä toisen lukukerran. Ehkä sitten, kun kaikki muut kirjat on luettu ;)

Kiitos ringistä, Flower!

Journal Entry 12 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 09, 2017
Kirja palautui omaan hyllyyni. Kiitos kaikille lukijoille kommenteista!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.