Loistava Helena

by Veronica Pimenoff | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 10/20/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 20, 2016
Odotan, että tajuaisin, mitä tapahtui, kun synnyin.

Loistava Helena
on kehitysromaani, sen kartoittamista, mitä oikeastaan tapahtui, kun Helena syntyi. Se alkaa itse syntymätapahtumasta ja päättyy parikymmentä vuotta myöhemmin, kun Helena itse on äiti. Väliin mahtuu koulun ja kodin ahtautta, nuoruuden uskonnollista etsintää ja tuloa tietoiseksi omasta seksuaalisuudesta, opiskelun ahtautta, Eurooppaa ja taiteita, tietämisen intohimoa ja intohimoista elämää, sen näkemistä, mitkä kaikki asiat saavat ihmisen liikkeelle, sen oivaltamista, mistä kaikesta ihminen elää.

Veronica PImenoffin romaani on vuosikymmenen tilintekoja, kannanottoa siihen, mitä ajassa liikkuu, on liikkunut. Kerrontaa siivittää suomalaisessa proosassa harvinainen älyllinen kiihko. Helena on kirjallisuutemme vahvoja naiskuvia. Loistava Helena on raju ja kaunis, hyökkäävä ja vapauttava. Elämys.

3. painos
Tammi 1985

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 20, 2016
Googlailin Pimenoffia, kun kirjailija oli minulle aika lailla vieras, ja tällaista mielenkiintoista tietoa tarjoaa Wikipedia:

"Pimenoff on toiminut lääkärinä Lapinlahden sairaalassa Helsingissä 1989–1990 ja ylilääkärinä Pohjois-Karjalan keskussairaalassa 1991–2001. Hän on kirjoittanut monia artikkeleita lääketieteellisiin aikakauslehtiin ja toiminut Suomen Lääkärilehden kolumnistina. Hän on saanut myös Duodecim-lehden kirjoituspalkinnon vuonna 1994.

Lääkärinkoulutuksestaan huolimatta Pimenoff on arvostellut kärkevästi lääketiedettä sanoen sen kontrolloivan ja ohjaavan yksilöiden elämää sekä yhteiskunnallista päätöksentekoa. Hänen mukaansa useimmissa Euroopan rikkaissa maissa lääketiede on perinyt uskonnon paikan. Pimenoff on kritisoinut myös muun muassa WHO:n määritelmää terveydestä, sillä hänen mukaansa sen mukana lääketieteellistetään kaikki, mikä ihmistä kiusaa."

Nykyinen medikalisaatio on minustakin jokseenkin outoa. Surua ja hetkellistä alakuloa ollaan heti hoitamassa mielialalääkkeillä niin kuin nyt ihmisen tunnekirjon pitäisi olla yksinomaan ilon ja onnen puolella. Samoin nykyään tuntuu normina olevan, että lääkärin luo marssitaan hakemaan sairauslomaa heti, kun on paha mieli jostain. Kurjaahan se tietysti on, mutta ihmiselämään nyt kuuluu muutakin kuin auringonpaistetta, ja aika moneen suruun/huoleen työnteko ja keskittyminen edes muutamaksi tunniksi johonkin muuhun kuin omaan itseen olisi paras apu.

Journal Entry 3 by wingTaryawing at Tampereen yliopisto, Päätalo in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 27, 2016

Released 3 yrs ago (11/28/2016 UTC) at Tampereen yliopisto, Päätalo in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Pimenoffin kirjan voi napata luettavakseen alakäytävän kirjankierrätyshyllystä joskus puolenpäivän jälkeen. Osallistun sillä Chanian Vapautusten vuosi 2016 -haasteeseen.

Hyviä lukuhetkiä!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Journal Entry 4 by wingAnonymousFinderwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 02, 2017
Odotan innolla lukemista. Luennolla puhuttu paljon Pimenoffin tuotannosta

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.