Helenan askeleissa

by Aino Räsänen | Women's Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 951308630 Global Overview for this book
Registered by Tarna of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/16/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Tarna from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 16, 2016
Viides painos. Helena-sarja 11. Hämeenlinna : Karisto 1974/1979.

Vanhempieni joutokirjahyllystä poimimani opus saattaa olla lähtöisin mummon, äidinäidin hyllystä. Mummo piti paljon Helena-sarjasta, ja hänellä olikin se kokonaisuudessaan.

Takakansi:
Aino Räsänen — painosten kuningatar
Hänen kirjojaan on myyty jo yli 700 000 kappaletta. Pidetyimmät hänen teoksistaan ovat HELENA-romaanit, jotka ilmestyvät nyt yhtenäisenä kaunisasuisena sarjana.

Junkkerissa on tapahtunut muutoksia. Helena on kuollut ja Tainan sairaus on kääntynyt niin pahaksi, että hän on joutunut sairaalahoitoon. Artulle nämä iskut ovat olleet kovia, hän on muuttunut synkäksi, eivätkä Helenan kuolemasta liikkuvat huhut suinkaan helpota hänen suruaan. Onneksi suvun ja ystävien tuki saa hänet jaloilleen. Junkkerien mielenkiinto on suuntautunut uuteen naapuriin Rannanpihassa, jossa liikkuu myös muuan salaperäiseltä vaikuttava Viki Lempee. Rannanpihan yksinäinen isäntä, Markus Jörkki, herättää rakkaussurujaan Junkkerissa työhön hukuttavan Irmelin kiinnostuksen. Alkava kesä tuo tullessaan Junkkerin entisen kukoistuksen, ja samalla selviää, kuka jatkaa Helenan askeleissa.

Maija Paavolaisen Arvostelevaan Kirjaluetteloon 2/1975 laatima teosarvio Kirjasammosta:
Helenan askeleissa on Aino Räsäsen 11. Helena-kirja. Melkoinen jatkokertomus siis. Tässä vaiheessa Helena on itse jo poissa, mutta kuolemansakin jälkeen hän on voimakkaasti läsnä jälkeläisten elämässä. Keskeisinä henkilöinä ovat Helenan poika Arttu ja tyttärentytär Irmeli. Helena-sarja on totisen juhlallista viihdettä, ja kankeahko kielenkäyttö saa arkisenkin vuoropuhelun tuntumaan haudanvakavalta. Ja sitten kun todella on kysymys vakavista asioista, ei varastossa ole uutta sävyä, joten koko kirja on varsin tasapaksu alusta loppuun asti. Pilkettä silmäkulmaan kaipaisi tämän tästä. Muuten soisi Kariston hankkivan kielenkorjaajan, etteivät Räsäsen kielivirheet pääsisi todennäköisesti aika suuren lukijapiirin käyttöön.

Aino Räsänen Kariston sivuilla
Aino Räsänen Kirjasammossa
Aino Räsänen Wikipediassa
Aino Räsänen, muistokirjoitus Helsingin Sanomissa
Helenan askeleissa Kirjasammossa
Helena-sarjan kirjat Kirjastot.fi:ssä


Journal Entry 2 by Tarna at Loukonlahden reitti in Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 17, 2016

Released 3 yrs ago (8/17/2016 UTC) at Loukonlahden reitti in Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Turistivapautus! Liikennemerkin juurella Perttulantien päässä Loukonlahden reittiä. Selitykset seuraa.
Selittelyä 18.8.: Tämä vapautus on teemaltaan todella mikrohistoriallinen, sillä siinä on kyse omasta henkilöhistoriastani, omista muistoistani. Muutimme Pirkkalaan ja Loukonlahteen 70-luvun alussa, silloin kun asutus oli aivan uutta. Loukonlahtea pidettiin sivumennen sanoen Nuolialaan rakennettavan alueen väliaikaisena nimen jonka ei uskottu jäävän elämään, mutta toisin kävi. Alue mukavan vihreä ja rauhallinen. Loukonlahden reitti on kevyen liikenteen väylä, joka ohittaa mm. venesataman ja uimarannan. Sitä olen kulkenut usein ja kuljettanut siellä myös kyläilijöitä. Rakkaimmat muistot liittyvät kuitenkin isäni kanssa tehtyihin kävelyretkiin. Siinä syy tähän vapautukseen.
Loukonlahden uimaranta YouTubessa

LÖYTÄJÄLLE:

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi ja tulit vielä vilkaisemaan sen matkapäiväkirjaa!
Tieto siitä, että kirja on hyvissä käsissä, on minulle tärkeä. Siksi pyydän sinua kertomaan, että se on sinulla. Toivon myös, että luettuasi kirjan poikkeat täällä uudestaan ja kirjoitat mietteitäsi lukemastasi. Sinun mielipiteesi kiinnostaa minua. :) Samalla voit myös kertoa mahdollisista jatkosuunnitelmistasi kirjan varalle.

Jää ihmeessä vielä hetkeksi ja tutustu BookCrossingiin. Sivustolla on useita kielivaihtoehtoja, mm. suomi. Kielen voit vaihtaa vihreässä yläpalkissa keltaisen Go-nappulan oikealla puolella olevan pudotusvalikon avulla.
Jos olet kiinnostunut BookCrossingista, ja haluaisit tutustua siihen suomen kielellä, kurkkaapa myös näiden linkkien taakse:
* suomenkielinen keskustelufoorumi http://www.bookcrossing.com/forum/30
* suomalainen Wikipedia-artikkeli BookCrossingista osoitteessa http://fi.wikipedia.org/wiki/Bookcrossing
Jos harrastuksemme kiinnostaa sinua, liity toki jäseneksi. Olet tervetullut mukaan joukkoomme nyt tai myöhemmin.

LUKUILOA!!!
Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 21, 2017
En lukenut, mutta olihan hauska juttu löytää tämä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.