Nyljetyt ajatukset

by Juha Hurme | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Kemppu of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 8/10/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Kemppu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, August 10, 2016
Tässäpä vasta kirja! Aivan omaa luokkaansa ja sellaisena oikea lukuelämys!
Päällisin puolin kirja vaikuttaa aika tylsältä, eikä siinä paljoa tapahdukaan. Kaksi miestä, Aimo ja Köpi, soutavat kahdenkymmenen heinäkuun päivän ajan Kustavista Hailuotoon, leiriytyvät ja syövät välillä ja keskustelevat. Ei mikään maailman kiinnostavin asetelma näinkin pitkälle romaanille.

Mutta ne keskustelut! Aimo ja Köpi puhuvat olennaisen olemuksesta, ihmisenä olemisesta ja taiteesta. He käyvät pitkien sitaattien ja selitysten kanssa läpi niin suomalaista kirjallisuutta kuin varhaista Yhdysvaltojen etelän bluesia ja kaikkea siltä väliltä ja ympäriltä. Heidän analyysinsä vievät lukijan mukanaan ja antavat paljon, jos niille antaa mahdollisuuden.

Tätä kirjaa ei oikeastaan kannata yrittääkään lukea kerralla läpi. Minä luin aina välillä luvun tai pari, ja sitten kirja sai taas olla hetken aikaa sivussa. Eniten pidin musiikkijutuista, tuttujen kirjailijoiden teosten kuvailusta ja tieteen naisista. Kaikki ei ollut yhtä kiehtovaa, mutta ei se haitannut. Kiinnostavimpiin juttuihin syvennyin tarkemmin, ei niin kiinnostavia kohtia luin pintapuolisemmin. Opin uutta, löysin pari uutta mieleistäni kappaletta (sillä kuuntelin musiikkijuttujen kappaleita Spotifysta lukemisen ohessa) ja saatan tämän kirjan pohjalta tarttua pariin itselleni uuteen kirjaankin. Luulenpa, että Aimo, Köpi ja kirjailija itse olisivat tästä mielissään.

Löysin kirjan Tampereen Sampolan kirjaston kirjanvaihtohyllystä.
Varattu eijukalle.

Journal Entry 2 by Kemppu at on Thursday, March 23, 2017

Released 3 yrs ago (3/23/2017 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Arvontavoitto lähti tänään matkaan.

Journal Entry 3 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Friday, March 24, 2017
Kiitos Kemppu, nopeastipa tuli iso paketti perille :D! Juha Hurme on aina Jyväskylän "Yövieraista" alkaen ollut mun suosikki, joten Nyljetyt ajatukset kiinnostavat kovasti.

Journal Entry 4 by eijukka at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, May 03, 2017
Kyllä Juha Hurme on aivan mahdoton mies, älykäs kuin mikä ja tietää paljon tai ottaa asioista selvää! Nyljetyt ajatukset on sellainen paketti, ettei sitä kerralla tosiaan niele. Ensimmäinen kerta on kahlattu läpi systeemillä, että eniten itseä kiinnostavat aiheet luetaan tarkasti, samoin souturetkien paikkakuntien kuvaukset, mutta monet esim. näytelmien sanoitukset selaillen ja sellaiset musiikkijutut, joista minulla ei ole mitään hajua!

En kuitenkaan anna periksi ja koska halukkaita lukijoita on perheessä enemmänkin, kirja toistaiseksi jää pysyvään kokoelmaani. Aion lueskella sitä sieltä ja täältä uudelleen, jotta voisin hyvällä omallatunnolla osallistua sillä myös "Suomalaiseen lukuhaasteeseen".

Journal Entry 5 by aava at Dals-Ed, Västergötland Sweden on Thursday, September 03, 2020
En ole koskaan ihan varma Hurmeen kirjoista, pidänkö niistä, kun ne ovat aina aika turboahdettuja paketteja. Kiinnostavia huomioita on liiankin kanssa. Mutta kun eijukka tätä miitissä tarjosi, niin tännehän se päätyi. Innolla odotan.

Journal Entry 6 by aava at Dals-Ed, Västergötland Sweden on Tuesday, December 08, 2020
Köpi ja Aimo ovat nököttäneet jonkin aikkaa lukupinossa, josta sen olen aina silloin tällöin napannut lukuun. Heidän eeppinen soutumatkansa kyllä kiehtoi ja paljon sieltä juttuja tarttui matkaan. Olen edelleen sitä mieltä, että jonkinlaista kevennystä Hurmeen tekstiin kaipaisin, mutta toisaalta on vaikea ajatella, mitä tekstistä jättäisi pois, sillä rönsyily ja kuriositeetit kuuluvat hänen tyyliinsä.

Aloittelen parhaillaan Hurmeen uusinta kirjaa ja Aimo ja Köpi saavat tovin lepuutella hyllyssäni ennen kuin matkamiehet pääsevät uusille kierroksille.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.