Taivaslaulu (in Finnish)

by Pauliina Rauhala | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnneliswing of Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on 7/12/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 12, 2016
284 sivua

Taivaslaulu kertoo nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, tarinan. Heti kun käsi löytää käden, Vilja ja Aleksi näkevät mielessään viiden litran riisipuurokattilan ja pirtinpöydän alta vilkkuvat seitsemänkymmentä varvasta.

9 vuotta ja 4 lasta myöhemmin, Vilja katselee, kun Otso-poika tanssii valkoiset kiharat hulmuten, ja yrittää muistaa, mikä oli se hetki, kun hänen kehostaan hävisi rytmi. Seuroissa naiset katsovat ensiksi vatsaan ja sitten silmiin. Saarnassa nainen kuvataan lintuemona, joka ei pääse pesän uumenista. Sitten tulee päivä, jolloin Aleksi ja Vilja istuvat käsi kädessä äitiyspolilla, ja kaikki muuttuu lopullisesti.

Taivaslaulussa konkreettiset yksityiskohdat avaavat lukijalle näkymän lestadiolaisyhteisön elämään. Suviseurat ovat hakkeentuoksua, keinuvia lautapenkkejä, pitsaa, punaista jaffaa ja Jumalan sanaa. Runollinen kieli kohottaa Taivaslaulun toiselle tasolle, yksityiskohdista rakentuu poikkeuksellisen kaunis kaunokirjallinen teos. Kuvat ihmisen sisimmälle löytyvät luonnosta: Väsyneen äidin nokasta kohoaa huuto, siipisulat kohisevat selässä, on avattava turvavyö, jotta ne mahtuvat kasvamaan.
Taivaslaulu on rakkausromaani, jonka tarina ja kuvat poikkeavat nykykirjallisuuden valtavirrasta. Teoksella on vahva eettinen sanoma. Se on viimeiseen asti elämän puolella.

Journal Entry 2 by wingAnneliswing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 12, 2016
Sain Oofirilta palkinnoksi tämän toivelistakirjan.
Heti muistui lapsuus mieleen. Sain ajella Pappilan Henrikin polkuautolla. Pappilan väki oli perheystäviä. Sitten isäni kuoli ja pappi perheineen muutti Pudasjärvelle. Jotain heidänkin elämässään pieleen meni, kun pari-kolmekymmentä vuotta myöhemmin pappi teki itsemurhan. Ainakin hän kirjoitteli viime vuosinaan hyvin tulikivenkatkuisia tekstejä lehtiin. Ennen itsemurhaansa hän oli joutunut lestadiolaisten hoitokokouksen hampaisiin.

Omalta osaltani muistan hyvin pelot, joita kirjankin lapsilla on. Muistan vielä sen kohdan missä kävelin noin kuusivuotiaana ja katselin peloissani kauniille kesätaivaalle, josko sieltä kohta tippuisi tulikiviä velipoikien päälle. He olivat näes kiroilleet.

Monet muutkin kirjan asiat palauttivat mieleen lapsuusmuistoja. Noin 8-vuotiaaksi katsein asioita sisäpuolelta. Sitten muutuin ulkopuoliseksi. Minulla on kyllä useita serkkuja ja serkkujen lapsia, joiden lapsiluku ylittää tusinan. Yhdellä serkulla on 15 lasta ja viisi vuotta sitten, 60-vuotiaana, hänellä oli jo 42 lastenlasta, vaikka kaikki lapset eivät vielä olleet edes naimaiässä. Montako lastenlasta lie nykyään?

Journal Entry 3 by wingAnneliswing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 12, 2016

Released 3 yrs ago (7/12/2016 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittiin mukaan. Toivelistakirja Meculle.

Tämä on 110. kirjani Chanian Vapautusten vuosi 2016 -haasteessa:
http://www.bookcrossing.com/forum/30/531720/8752810

Journal Entry 4 by Mecu at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, July 12, 2016
Kiitos toivelistakirjasta ja miittiseurasta Annelis! Lisäsin tämän toivelistalleni, kun joku sitä suositteli. Taidan ensin kuitenkin tarjota tämän äidilleni luettavaksi. Kirja käy siis Imatralla ennen kuin palaa Hämeenlinnaan.

Released 1 mo ago (12/5/2019 UTC) at Prisma Hämeenlinna in Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Onnittelut! Olet löytänyt ilmaisen ja vapaan kirjan, joka etsii uusia lukijoita. Mukavaa että tulit tänne netin puolelle katsomaan kirjan aikaisempia vaiheita. Tässä voit kertoa, mistä kirjan löysit ja mitä siitä pidit. Luettuasi vapauta kirja uudestaan toisten löydettäväksi. Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, December 08, 2019
Kirja on aivan loistava luotaus vanhoillislestadiolaisuuteen. Niissä piireissä eläneenä kirjan sivuilta löytää monta "tuttua".

Released 3 wks ago (12/28/2019 UTC) at -- Jossain Kempeleellä in Kempele, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kiitti

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.