In het café van de verloren jeugd

by Patrick Modiano | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Anyrock of - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on 6/30/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Anyrock from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, June 30, 2016
Samenvatting
Een Parijs' café in de jaren zestig, bezocht door een allegaartje van marginale figuren: jongeren met vage artistieke aspiraties, oudere jongeren, die al een verleden te verzwijgen hebben. Op een avond duikt Louki op. Ze lijkt een schuilplaats te zoeken, al begrijpt niemand wie of wat haar precies bedreigt zijzelf misschien nog wel het minst. Louki is de broze heldin van een navrante geschiedenis. Vier verschillende personages vertellen haar verhaal, als laatste haar vriend Roland, een schrijver in spé. Nog steeds meent hij haar stem te horen, 's nachts, op de Champs-Élysées...
Recensie(s)
De titel van deze Modiano-roman is kenmerkend voor het even prachtige als consistente oeuvre van deze Franse auteur (1945). Een café in het Parijse zesde arrondissement is begin jaren zestig (al geeft Modiano geen tijdsaanduiding) het ontmoetingspunt van een artistieke clientèle. Een onopvallende figuur in hun gezelschap is het raadselachtige meisje dat op zekere avond ‘Louki’ gedoopt wordt. Een man die destijds als jonge student het café bezocht, de detective die werd ingehuurd om Louki op te sporen en een toenmalige geliefde blikken als afzonderlijke ik-vertellers jaren later terug op die tijd. In het middelste hoofdstuk komt Louki, met wie het tragisch afliep, zelf aan het woord. Modiano kiest met dit opvoeren van meer vertellers voor een andere aanpak dan in zijn meeste andere romans, maar het resultaat is vertrouwd en geweldig: een melancholiek en raadselachtig verhaal over schimmige, ontheemde personages, op de vlucht voor het leven of voor herinneringen, die elkaar kort ontmoeten en houvast bieden, in een zeer gedetailleerd beschreven Parijs. De auteur is winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur 2014.

Journal Entry 2 by Anyrock at - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, June 30, 2016
Het ging niet tussen mij en dit boek. Ongeveer tot driekwart gekomen en het toen maar opgegeven. Niet het goede moment of zo.

Journal Entry 3 by Anyrock at BC Meeting 2016 in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Thursday, June 30, 2016

Released 4 yrs ago (7/3/2016 UTC) at BC Meeting 2016 in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo vinder! Dit boek heb ik hier neergelegd, speciaal voor jou. Ik hoop dat je het leuk vindt. Laat je het even weten? Dat zou ik leuk vinden.

Journal Entry 4 by sneeuws at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, July 03, 2016
Meegenomen van Castricum. De tekst op de achterkant maakte me nieuwsgierig, ben benieuwd.

Journal Entry 5 by sneeuws at Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, January 14, 2018
Helaas geen tijd gehad om te lezen en zit er binnenkort helaas niet in. Hopelijk heeft een BC'er die naar de meeting in Amsterdam is geweest meer leestijd!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.