Diepte

by Henning Mankell | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9044521853 Global Overview for this book
Registered by winghema-verfwing of on 4/9/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winghema-verfwing from not specified, not specified not specified on Saturday, April 09, 2016
Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog zijn de spanningen tussen Duitsland en Rusland hoog opgelopen en het neutrale Zweden zoekt naar nieuwe veilige scheepsroutes langs de grillige kust. De talentvolle, maar contactgestoorde dieptemeter Lars Tobiasson-Svartman krijgt de geheime militaire opdracht een route in kaart te brengen. Svartman (die zelfs slaapt met zijn peillood) bekijkt alles, ook zijn persoonlijke leven met zijn vrouw, vanuit maten en afstanden. Alleen zo houdt hij de wereld beheersbaar en op afstand. Tijdens zijn opdracht ontmoet hij op een klein onbewoond lijkend eilandje een daar alleenwonende vrouw die hem totaal uit het lood brengt. Onvermoede, onpeilbare dieptes en impulsen komen in hem boven en leiden tot een reeks onafwendbare, zelfs gewelddadige gebeurtenissen. Mankell zit de hoofdpersoon zo dicht op de huid dat zelfs het lezen over hem een claustrofobische, benauwende ervaring wordt. Sobere, goed geschreven, mooi gecomponeerde, meervoudig gelaagde psychologische roman over dieptes en afstanden, met name op het menselijk vlak, en leven op en bij de zee (Mankell werkte van zijn zestiende tot zijn achttiende op een schip). Geen Wallander, geen echte thriller, wel met misdaadelementen, beklemmend, spannend en mooi.

Journal Entry 2 by winghema-verfwing at OBCZ-Café Jos in Nijmegen, Gelderland Netherlands on Wednesday, June 08, 2016

Released 3 yrs ago (6/7/2016 UTC) at OBCZ-Café Jos in Nijmegen, Gelderland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

in het kistje erbij.

Aan de vinder:
Gefeliciteerd met je gevonden boek! Ik zou het erg leuk vinden als je hier iets vertelt over je vondst. Dat kan anoniem, maar je kunt je ook – gratis - als BookCrossing-lid aanmelden, en zo dit boek (en andere) op hun reis volgen en sturen.
Als je wilt, kun je daarbij mij, hema-verf, als referral opgeven.
Daarna staat het je geheel vrij dit boek zelf te lezen, het direct door te geven aan een ander, of het opnieuw ergens neer te leggen zodat een volgende lezer het kan vinden.
Hoe dan ook, veel plezier ermee!

Journal Entry 3 by sha-re at Nijmegen, Gelderland Netherlands on Saturday, January 27, 2018
dit boek is meegenomen van café Jos en zal binnenkort gelezen worden.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.