Kissa ja hiiri

by Günter Grass | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/30/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 30, 2016
Kirjasammon sivuilta:

Joachim Mahlke asuu Danzigissa. Toisen maailmansodan syttyessä hän on neljätoistavuotias. Joachim on hontelo, täynnä komplekseja – ja pätemisentarvetta. Hän ihailee sankareita, rintamaurhoja, etenkin ritariristillä palkittuja. Ritariristin vuoksi Joachim syyllistyy rikokseen, jonka seurauksena hänet erotetaan koulusta. Joachim anoo vapaaehtoisena rintamalle ja saavuttaa itse urheudellaan ritariristin. Palattuaan kotiin lomalle hän kokee yllätyksen: häntä ei päästetäkään esiintymään entiseen kouluunsa muiden sankareiden tavoin.

”Grass tietää pelottavan tarkasti mistä hän kirjoittaa. Kissassa ja hiiressä hän kehittää yhtenäisyyden pienistä kaaoksista. Hän lähtee täsmällisistä yksityiskohdista, ne yhdistävät groteskisti, mielettömästi, naturalistisesti, psykologisesti: hän leikkii lauserakenteilla kirjallisen estetismin välttäen, yhtaikaisesti hän on ironinen, irvokas ja traaginen. Ajan, ympäristön ja ihmiset hän määrittelee kasvavilla yksittäisseikoilla: hänen lauseensa ovat laajat, ja kielellä ja lauserakenteilla operoiden hän kykenee kiihdyttämään tempon, groteskisti, huvittuneesti.”
Max Rand, Uusi Suomi

Saksankielinen alkuperäisteos: Katz und Maus
Saksan kielestä suomentanut: Aarno Peromies

Otava 1962

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Rikhardinkadun kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, March 31, 2016

Released 2 yrs ago (3/31/2016 UTC) at Rikhardinkadun kirjasto in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Grassin kirja vapautuu kirjaston kirjankierrätyshyllyyn alkuillasta. Osallistun sillä Chanian Vapautusten vuosi 2016 -haasteeseen sekä sakirmon Värit ja eläimet -vapautushaasteeseen.

Hyviä lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.