Huipulta huipulle - Elämänmuutos ja Everest

by Carina Räihä | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: 9789513158385 Global Overview for this book
Registered by wingkirjakkowing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/30/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkirjakkowing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 30, 2016
Sokeainkirjastosta pelastettu, uhkasi joutua kaatikselle.
Näkyi olevan Piikun toivelistalla, hipattu on, joten yritän lukea ripeään tahtiin.

Ensivaikutelma: Menettelee lämpimässä peiton alla luettuna, mutta mikä ihme riivaa ihmistä, jonka pitää raahata luunsa jonnekin noin vaikeakulkuiseen paikkaan? Ei oo kaikki muumit laaksossa (vaan huipulla).

Edit: Kuvassa meikäläisen korkein vuori. Ihan yritän siitä selvitä 😊.

Journal Entry 2 by wingkirjakkowing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, April 03, 2016
Luettu. Jonninverran oli toistoa siinä oman elämän pohtimisessa, joka ei ainakaan meikäläistä niin hirveästi kiinnostanut.
Tuntui uskomattomalta, että vuorilla meni yhteensä pari kuukautta, kun viimeinen vaihe oli puolestaan yllättävän nopea sopivan sääikkunan auettua. Se leiristä toiseen sahaaminen ihmetytti. Eikö olisi ollut helpompi kiivetä ykkös- ja kakkosleireihin ja viipyä niissä riittävästi aikaa vähempään happeen totutellessa? Niissä ei kuitenkaan vielä tarvittu lisähappea ja eikös se mikälie jäävirta ollut olevinaan tosi vaarallinen, monia uhreja vaatinut? Myös vatsatautien määrä hämmästytti. Jos kaupalliset yhtiöt toivat ihmiset sinne isolla rahalla, niin luulisi sinne saatavan vettäkin, ettei tarvitsisi lunta sulatella ja saada alkueläintartuntoja (giardia? Ameeba?). Muutenkin on kroppa koetuksella. Ja se kaiken ruoan pahalta maistuminen? Oliko siellä oikeasti niin surkeat eväät, vai oliko sekin vähäisen hapen syytä?
En ollut edes tiennyt, että loppupäässä täytyy käyttää lisähappea. Ei oo valkoisen miehen hommaa, sano. Onko ihan oikeasti järkeä riskeerata keuhko- tai aivoödeeman saaminen? Pysyvä aivoaurio? Rääkätä kroppaansa ja mieltään? Yhdeksi syyksi sanottiin, että osaa sitten nauttia paremmin elämän pienistäkin mukavuuksista. Mie osaan nauttia niistä ilman Everestiäkin. Pikkuisen enemmän nöyryyttä elämänkatsomuksessa tekee ihmeitä. Kirjoittaja oli sen sortin suorittaja, että elävässä elämässä kuuluisi todennäköisesti inhokkeihini. Enkä usko sen olevan edes kateutta, kukapa sitä kyynärpäätaktikoista tykkää. Matkalla huipulle talloo yleensä muita jalkoihinsa.

Justiinsa kattelen telkkarista suomalaisjulkkuja kiipeämässä Andeilla. Hauska sattuma ja nyt ymmärtää monia juttuja ihan ilman että niitä selostetaan.

Journal Entry 3 by wingkirjakkowing at by mail, to the next reader -- Controlled Releases on Monday, April 04, 2016

Released 2 yrs ago (4/4/2016 UTC) at by mail, to the next reader -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Hyviä lukuhetkiä. Toivottavasti ei huimaa eikä ole herkkä vatsa.

Journal Entry 4 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, April 06, 2016
Huiputtajan kirja on täällä, kiitos kirjakko!

Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, May 11, 2016
Olipa taas matkakertomus joka ei ainakaan herättänyt kateutta. Tavallaan ymmärrän kyllä mikä vie ihmistä tuollaiseen rääkkiin, mutta itselleni riittää vähempikin. Voin kyllä mainiosti vaeltaa ja vaikka vähän kiipeilläkin, mutta illalla haluan syödä ja käydä pesulla, ja pissiäkin jotenkin muuten kuin pulloon pimeässä. Hienoa kyllä olisi päästä katsomaan noita maisemia, mutta ehkä sittenkin mieluummin helikopterista kuin tikapuilla railojen yläpuolella keikkuen. Kiitos kirjakko tästä lukukokemuksesta!

Varattu sakirmolle.

Journal Entry 6 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, July 06, 2016
Eipäs siitä kauankaan ole kun luin toisen, muistaakseni 70-luvulle sijoittuvan vuorikiipeilystoorin. Siinä kirjoittajana oli vanhempi brittiläinen (?) mies, joten luetaan nyt suunnilleen itseni ikäisen suomalaisen naisenkin näkökulma samaan syssyyn :) Kiitos!

Journal Entry 7 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, March 01, 2017
Tartuin tähän kirjaan aika epäluuloisesti sen jälkeen, kun olin jostain lukenut että Räihä tituleeraa itseään tätä nykyä mm. "motivaatiovalmentajaksi", ja minä kun saan päänsärkyä näiden life coachien sun muiden tsemppikliseekokoelmista. No eipä niitä puuttunut tästäkään, varsinkin viimeisillä sivuilla tuli ilmeisesti jo oikein kiire, että ehti ladella kaikki "elämä kantaa" -tason latteudet... Mutta onneksi vasta lopussa, ettei tarvinnut jättää kirjaa kesken heti alkuunsa.

Se varsinainen vuorikiipeilyosuus oli toki ihan kiinnostava, vaikkakin samantyyppinen kuin kaikki muutkin lukemani: loputtomia fyysisiä ja henkisiä kärsimyksiä ja ylipäänsä homman vaarallisuutta ei unohdeta korostaa missään kohtaa, vaikka luultavasti lukija kykenisi vähemmälläkin alleviivauksella ymmärtämään, että aika rankkaa puuhaa se Everestille kiipeäminen on ;) Toisaalta, juuri tällaista kauhistelua ihmiset ehkä haluaakin viihtyisästi kotisohvillaan lueskella ja itseänikin kiinnostaa nimenomaan se käytännön elämä vuorilla. Jäin muuten ikuisesti ihmettelemään mitä järkeä on raahata paahtoleipää ja maissihiutaleita sinne vuorille, näin maallikon näkökulmasta kuulostaa kyllä harvinaisen turhalta vuoristo-olojen eväsvalikoimalta? Mutta varmaan tähänkin on joku itsestäänselvä ja viimeisen päälle mietitty selitys, jota en vaan hiffaa...

Tämä kirja sopii moneen lukuhaasteeseen ja ainakin yhteen vapautushaasteeseen, joten kiitoksia kierrättäjille!

** Helmet -lukuhaaste # 36: elämäkerta tai muistelmateos

** varattu Taryalle

Journal Entry 8 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, March 13, 2017

Released 2 yrs ago (3/13/2017 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Jatkaa seuraavaksi Taryalle, kunhan kuriroituu tai kohtaamme jossain.

Journal Entry 9 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 08, 2017
Sain kirjan iltapäivän BC-miitissä Sanomatalolla, kiitos sakirmo! Merkitsen nyt samalla jo tähän, että seuraavaksi kirja on menossa Mutterille :)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.