Unissasaarnaaja

by Tapio Koivukari | | This book has not been rated.
ISBN: 9789510407189 Global Overview for this book
Registered by wingsakirmowing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 3/24/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingsakirmowing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, March 24, 2016
"Tuulikki on 13-vuotiaaksi tytöksi pieni ja hentoinen, mutta hänen sisällään asuvat valtavat voimat. Ja kun ne alkavat purkautua tytöstä ulos, syntyy hurmoksellinen herätysliike..."


Tämän kirjan piti olla matkalla Annimannille, mutta viimeisen puolen vuoden aikana se on mystisesti hävinnyt jonnekin tuntemattomaan paikkaan (ja kaupunkiin). Tämä jos mikä on siis villi vapautus, koska nyt ei ole harmainta hajua minne kirja on päätynyt :D Mahdollisesti se on jossain Porissa, tai missä hyvänsä muualla? Oli miten oli, toivottavasti on lukijansa jostain löytänyt!

Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, December 13, 2016
No mutta, kirja löysi tiensä luokseni tämäniltaisessa miitissä. Oli ilmeisesti ollut tallessa, kunnes satuimme kuriirin (tai kuriirinkuriirin tai kuriirinkuriirinkuriirin) kanssa samaan miittiin. Nythän vain on niin, että olen tosiaan tässä välissä jo ehtinyt saada toisen kappaleen haltuuni. Etsin siis tälle uuden lukijan!

Journal Entry 4 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 31, 2017
Poimin tämän miittipöydästä mukaani. Veikkaan, että joko luen tämän innolla alusta loppuun vauhdikkaasti tai jätän kesken jo alkusivuilla. Saas nähdä kuis käy.

Kiitos!

Journal Entry 5 by lii5a at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, March 08, 2018
Reilu vuosi meni ennen kuin aloitin tämän kirjan, mutta sitten luinkin tämän päivässä.
Kirja ilmeisesti perustuu ainakin jossain määrin tositapahtumiin, koskapa Tuulikin esikuvaksi mainitaan Laitilassa asunut tyttö, joka saarnasi horroksessa. Olisi kiinnostavaa tietää, missä määrin tämä kirja on totta, mikä on todella tapahtunut ja mikä on kirjoittajan sepittämää - vai onko kenties vain aihe otettu todellisuudesta ja kaikki muu sitten puhdasta romaania.

Kiinnostava kirja, vaikka joissain kohdissa kyllä olisi tehnyt mieli päästä eteenpäin ja pois pieniltä sivuraiteilta. Kirjasta tulee mieleen historialliset ja elämäkerralliset kirjat, joita olen lukenut mm. kartanolaisuudesta, åkerblomilaisuudesta ja parista yksittäisestä saarnaajasta. Kyllä tämä yhtä aidon kuuloista kerrontaa on kuin niissäkin.

Journal Entry 6 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, April 23, 2018
Kiitos toivelistakirjasta, lii5a! Koivukarin aiheet ovat yleensä kovin kiinnostavia, ja muutenkin olen tykästynyt hänen teksteihinsä. Luultavasti tulen pitämään myös Unissasaarnaajasta. Muutaman luvun ehdin jo lukea myöhässä ollutta kampaajaa odotellessani, ja lupaavaltahan tämä näyttää. Loppukirjan lukeminen saattaa kyllä viivästyä, kun lähimmässäkin lukupinossa on mm. ihan liian pitkään hyllyssä seisonutta.
Seuraavaksi kipaisen poistamaan kirjan toivelistoiltani. Kiva että voin lyhentää niitä edes yhden kirjan verran.
Jaha, toivottavasti merkinnän tallennus onnistuu. Vasta kolmannella yrittämällä pääsin merkinnäntekotilaan, ja nyt en voi valita maakuntaa enkä paikkakuntaa. No, haetanneeko tuo, jos homma muuten onnistuu. Peukut pystyyn!
Menossa on viides yritys. (Vaihdoin juuri kielen englanniksi, ja nyt ovat maakunta ja paikkakunta valmiiksi valittuina. Niillä mennään.)

Lisäys 7.9.18: Harkitsen Palkintokaapin järjestämistä taas vuoden tauon jälkeen ja sitä varten käyn läpi hyllyjäni; jospa löytäisin jotain mahdollista kaapitettavaa. Ja kappas, Unissasaarnaaja on kaappikelpoinen kirja:
Runeberg-palkinto 2016

Journal Entry 7 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, September 13, 2018
Tiesinhän minä sen: pidin tästä kirjasta, pidin oikein paljon. Koivukarin kerronta on rauhallista ja kuitenkin eteenpäin kulkevaa, jotenkin joustavaa (johtuu pikku poikkeamista suoralta reitiltä). Kirja kertoo paljon muustakin kuin horrossaarnaaja Tuulikista, ja juuri se tekee kirjasta niin mahdottoman erinomaisen. Tarina sijoittuu jälleenrakennusajan Varsinais-Suomeen ja käsittelee monia ajan ilmiöitä, esim. poliittista liikehdintää, evakkojen asuttamista ja (Australian-)siirtolaisuutta. Kertomuksessa on niin veijariromaanimaisuutta kuin myös todella karmivia piirteitä. Jälkimmäiset saivat tämän lukijan toivomaan, että voisi tarttua siskosten vanhempia kraivelista kiinni ja vaatia heitä avaamaan silmänsä. Kirja on myös aidosti ajankohtainen; uskonnollisia hurmosliikkeitä syntyy aika ajoin, eikä ole kauan siitä, kun eräskin saarnaaja tuomittiin rahankeräysrikoksesta.
Kansi vastaa sekä kirjan nimeä että sisältöä, ja muutenkin on ulkoasuun paneuduttu paremmin kuin yleensä. Kaiken kaikkiaan Unissasaarnaaja tarjosi aivan erinomaisen lukukokemuksen. Kiitos, lii5a ja muut kierrättäjät!
Vielä lisään lukeneeni jostain, että Unissasaarnaaja olisi Käpykaartilaisten itsenäinen jatko-osa. On totta, että kumpikin kirja sijoittuu samaan Niitamon kylään, ja ilmeisesti niissä esiintyy joku sama henkilökin. Tätä kirjaa lukiessani ei kumminkaan mikään tuonut mieleeni Koivukarin v. 2013 ilmestynyttä kirjaa. Paino on siis sanalla itsenäinen, ei jatko-osa.

Tapio Koivukari Johnny Knigan sivuilla
Tapio Koivukari Raumalaisissa kirjailijoissa
Tapio Koivukari Kirjasammossa
Tapio Koivukari Wikipediassa

Unissasaarnaaja Johnny Knigan sivuilla
Unissasaarnaaja Kirjasammossa
Maalaiskylän enkelit ja veijarit Kiiltomadossa
Tapio Koivukari: Unissasaarnaaja Keskisuomalaisessa
Pelon aika synnyttää tuhon ennustajia YLE Uutisissa
Tapio Koivukari ja pieni horrossaarnaaja Kirkossa ja kaupungissa
Runeberg-palkittu Tapio Koivukari: Korpelalaisten seuroissa naida rytkytettiin Yle Kulttuurissa

Journal Entry 8 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, June 19, 2019

Released 1 yr ago (6/19/2019 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja löysi miitistä uuden lukijan.

Journal Entry 9 by Lukutoukka at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, June 19, 2019
Otin mukaan miitistä tänään, vaikuttaa kiinnostavalta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.