Ja pesäpuu itki

by Matti Pulkkinen | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/23/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 23, 2016
Hauska, kipeä, huikea kirja: Romaani Koppelon kylästä, sen loistoajoista ja kuolemasta, hurja kertomus Suutaristen mahtisuvusta ja vähäisistä Kareisista, loitsu ja manaus, joka näyttää miten ihmiset voivat tehdä toisilleen hyvää ja pahaa.

Pohjoiskarjalalaisessa erämaakylässä tuntuu kalevalainen menneisyys vielä tämän vuosisadan alussa, osataan runonlaulannan ja parantamisen taito. Kun legendaa on kahden nuoren, Lahjan ja Ranssin, rakkaus ja kuolema. Mutta nykyaika tulee, ja Suutaristen tuhathehtaarinen mahtitila alkaa kulkea häviötä kohti. Sodat, hakkuut ja paketointi sinetöivät tuhoutumisen: maat menevät, asukkaat karisevat.

Nuori polvi lähtee maailmalle. Heitä on Paavo, joka opiskelee Helsingissä ja ahdistuu, alkaa etsiä selitystä itselleen ja kaikelle tapahtuneelle. Hän menee hoitajaksi mielisairaalaan, ja täältä kaupunkiyhteiskunnan romuvarastolta löytyy julkihullu ja salaviisas entinen koppelolainen: asiat alkavat purkautua. Niitä tutkiessaan Paavo joutuu kulkemaan ahtaan portin läpi, mutta lopulta hän tavoittaa näkemyksen ihmiseen, samalla kylään, maailmaan – hän ymmärtää myytin, hänelle avautuu Lahjan ja Ranssin muinainen arvoitus.

Yhteiskuntamme murroksia sota-ajasta maaseudun autioitumiseen on kuvailtu monissa romaaneissa. Nyt ilmestyy teos, joka juuria myöten näyttää, miten suomalainen ihminen on kokenut kaiken tämän syvimmässä itsessään, sielussaan ja mielessään. Tämä romaani on kertomus ihmisistä ja suvuista, laaja ja huikean syvä kuvaus kansakunnan sielunelämästä aikana, joka on tuonut meidät historiasta nykyaikaan.
(takakansiteksti)

Kuudes painos
Gummerus 1981

Released 2 yrs ago (3/25/2016 UTC) at Humppilan kirkko in Humppila, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Pulkkisen kirja jäi klo 12.30 aikaan Humppilan kirkon luo odottamaan lukijaa. Osallistun sillä puskailveksen Kirkkovapautushaasteeseen sekä Chanian Vapautusten vuosi 2016 -haasteeseen.

Hyviä lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


* * * * *
Lisätietoa vapautuspaikasta:

Humppilan kirkko on valmistunut vuonna 1922. Sen on suunnitellut arkkitehti Josef Daniel Stenbäck (1854-1929). Kirkko rakennettiin harmaasta graniitista samalle paikalle kuin uudenvuodenpäivänä 1917 palanut puukirkko.

Kirkon seinäkivet ovat 50 cm korkeita. Päädyt ja tornin yläosa on muurattu tiilistä ja rapattu. Katto on alun perin katettu sementtipaanuilla, mutta se uusittiin vuonna 1963 kuparikatoksi. Kirkon sisäpuolella holvit on valettu betonista ja rapattu kalkkilaastilla. Alttaritaulun ja ovien ympärykset on rapattu karkealla laastilla, jonka jyväset ovat herneen kokoisia, ja koristeeksi on tehty pieniä neliöitä, joissa on vihreää katedraalilasia.

Kirkko on maalattu sisältä vuonna 1959, jolloin tehtiin perusteellinen korjaus. Viimeisin sisämaalaus tehtiin vuonna 1990. Kirkon lämmitys tapahtui aluksi puilla. Vuonna 1957 asennettiin öljylämmitys, joka korvattiin vuonna 1983 suoralla sähkölämmityksellä.

Urut on rakentanut Kangasalan Urkutehdas Oy vuonna 1969. Urut ovat mekaaniset 14–äänikertaiset, niissä on kaksi sormiota sekä jalkio. Vanhoja äänikertoja ei ole käytetty. Alttaritaulu on Aleksandra Såltinin maalaama ja se esittää Jeesusta Getsemanessa. Alttaritaulu on ollut jo vanhassa, palaneessa kirkossa, josta se saatiin pelastetuksi. Taulu on valmistunut vuonna 1899. Sekä alttarin sivuikkunoita että kirkon päätyikkunoita koristavat Josef Stenbäckin maalaamat lasimaalaukset.

Kirkossa on 600 istumapaikkaa, joista 350 alakerrassa ja 250 parvella.

Lähde: humppilanseurakunta.fi

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.