Luonto ja luonnonsuojelu

by Antti Haapanen, Peitsa Mikola, Rauno Tenovuo | Nonfiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/22/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 22, 2016
- Mistä luonnonsuojelukeskustelussa oikein on kysymys?
- Onko tuhansien kirkasvetisten järvien Suomi vuonna 2000 vain kertomus vanhoista hyvistä ajoista?
- Ovatko humisevat metsämme pian kahisevaa rahaa maanomistajien taskussa?
- Ovatko viheralueet kaupungissa hukkatilaa vai elintärkeitä ihmisille? Millä tavalla viherkaava pitäisi laatia?
- Kuinka pian sisävesiemme kalat ovat nähtävissä vain kuvina luonnontieteen kirjojen sivuilla?
- Kuinka monta vuotta tarvitaan luonnonvaraisen eläinkantamme tuhoamiseen?
- Kuinka monen vuoden päästä ihminen on onnistunut tuhoamaan omat elinmahdollisuutensa?
- Luonnonsuojelulakimme on vuodelta 1923. Tarjoaako se nykyisissä oloissa elinympäristöllemme mitään suojaa?

Tämä kolmen tunnetun luonnonsuojelumiehen, Antti Haapasen, Peitsa Mikolan ja Rauno tenovuon, toimittama teos selvittää havainnollisesti, mistä luonnon ja samalla ihmisen suojelussa Suomessa on lähdettävä. Se kartoittaa Suomen luonnonvarat ja niiden nykyisen tilan, se kertoo, mitä on tehty uhkaavien vaarojen välttämiseksi, se toteaa tehdyt virheet ja osoittaa, mitä nyt pitäisi tehdä. Se selostaa perusteellisesti, miten laki suhtautuu luontoon ja pystyy vaikuttamaan sen hoitoon, ja se tekee selkoa siitä, miten itse kunkin meistä tulisi yksityishenkilöinä toimia ympäristömme hyväksi. Sanalla sanoen: oman maan näkökulmasta asioita tarkasteleva, luotettava luonnonsuojelun käsikirja.

Otava 1971

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Kirkko in Kokemäki, Satakunta Finland on Sunday, March 27, 2016

Released 3 yrs ago (3/25/2016 UTC) at Kirkko in Kokemäki, Satakunta Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jäi pitkäperjantaina klo 18.30 aikaan Kokemäen kirkon luo odottamaan lukijaa. Osallistun sillä puskailveksen Kirkkovapautushaasteeseen sekä Chanian Vapautusten vuosi 2016 -haasteeseen.

Hyviä lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


* * * * *
Lisätietoa vapautuspaikasta:

Kokemäen kirkko eli Kustaa III:n kirkko on Kokemäen kaupungin keskustaajamassa Tulkkilassa sijaitseva hallitsija Kustaa III:n mukaan nimetty evankelisluterilainen ristikirkko. Mäelle rakennettu kirkko on valmistunut vuonna 1786. Sen vieressä on myös hautausmaa.

Kirkkoa alettiin suunnitella vuonna 1763 rovasti Gabriel Gottlebenin aikana vanhan, ahtaaksi käyneen Pyhän Marian kirkon tilalle. Uuden kirkon ensimmäiset luonnokset piirsi muurarimestari Johan Schytt ja niitä täydensi C. F. Adelcrantz. Kirkko rakennettiin vuosina 1780–1786 itä–länsisuuntaiseksi yksilaivaiseksi pitkäkirkoksi. Myöhemmin vuonna 1886 se laajennettiin ristikirkoksi C. J. von Heidekenin piirustusten mukaan. Kirkossa tehtiin suuria korjauksia vuonna 1936. Niiden arkkitehtina toimi Kauno S. Kallio.

Kokemäen kirkon alttaritaulu on S. Tvoroschnikoffin teos ”Kristuksen kirkastus”. Alttaritaulun esikuvana on alkuperäinen Rafaelin maalaama samanniminen teos. Alttarilaite on tyyliltään uusgoottilainen. Alkuperäinen alttaritaulu oli Gabriel Gotthard Sweidelin maalaus, joka kuvasi viimeistä tuomiota. Kokemäen kirkossa säilytetään myös Karjalassa sijaitsevasta Räisälän kirkosta tuotua Robert Wilhelm Ekmanin vuonna 1872 maalaamaa alttaritaulua.

Kirkon vieressä sijaitsee 1830-luvulla valmistunut pitäjänmakasiini, jossa nykyään toimii Kokemäen maatalousmuseo. Kokemäen kirkonseutu kuuluu Museoviraston inventoimiin Valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Kirkossa sattui vuonna 1882 kolmen ihmisen hengen vaatinut Kokemäen kirkkorymyli. Joulukirkossa väki joutui paniikkiin, kun kirkon huudettiin palavan.

Seurakunta suunnittelee kirkon korjaamista, mutta Museovirasto torjui vuonna 2014 laaditut suunnitelmat. Lehtereiden alle olisi haluttu toimistotiloja ja keittiö. Keittiötä virasto piti tilan arvolle sopimattomana ja toimistotiloja tarvittaisiin vain muutama vuosi seurakuntarakenteen muutosten vuoksi. Virasto sallii uudet wc-tilat, morsiamen huoneen ja urkuparven portaiden siirron, mutta suunniteltua "hallitummin". Suunnitellut valaistuksen, sisävärityksen ja äänentoiston muutokset virasto hyväksyy.

Lähde: Wikipedia

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.