Kuu ja kupariraha

by W. Somerset Maugham | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 3/9/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 09, 2016
Otavan Suosikkiromaanit-sarja

W. Somerset Maugham on nykymaailman suosituimpia kirjailijoita, joka kuitenkin ylittää kaikki tavalliset menestyskirjailijat loisteliaalla tyylillään ja taiturillisella tekniikallaan. Hänen värikäs Etelämeren romaaninsa Kuu ja kupariraha on kertomus erikoislaatuisesta taiteilijankohtalosta: lontoolaisen pörssimiehen Charles Stricklandin muutoksesta Tahitilla asuvaksi maalariksi, joka ei omista muuta kuin joukon siveltimiä, paletin, maalaustelineen ja muutaman kankaanpalan kerrallaan. John Stricklandin rinnalla tapaamme romaanissa monia ihmisiä, joita hänen kohtalonsa raju pyörre kosketti. Ensiksi hänen vaimonsa, lontoolaisen seurapiirinaisen, joka jouduttuaan odottamatta miehensä hylkäämäksi huomasikin menestyvänsä suorastaan hämmennyttävän hyvin liikealalla, sitten maalarina lahjattoman mutta taiteenymmärtäjänä erehtymättömän Dirk Stroeven, kapteeni Nicholsin, elämänhalua uhkuvan tahitilaisen ravintolanemännän Tiarén sekä vihdoin Atan, alkuasukasnaisen, jonka luota Strickland juuri ennen kuolemaansa koki kaipaamansa taiteellisen luomishurmion huipun.

Maugham on saanut romaaninsa aiheen kuuluisan ranskalaisen maalarin Paul Gauguinin samoja linjoja noudattelevasta elämänkohtalosta.

Englantilainen alkuteos: The Moon and the Sixpence
Suomentanut: Liisa Johansson

Kolmas painos
Otava 1957

Kuu ja kupariraha on saatavilla kaupunginkirjaston kirjankierrätyshyllyssä. Osallistun sillä Chanian Vapautusten vuosi 2016 -haasteeseen sekä sakirmon Värit ja eläimet -vapautushaasteeseen (väri: kupari).

Hyviä lukuhetkiä kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.