Magdaleena ja maailman lapset

by Anu Kaipainen | Other | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingduffeliwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 2/18/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingduffeliwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 18, 2016
Sakari Magdalainen on apteekkari, jonka apteekki seisoo korkealla mäellä. Maria Magdaleena ja Martta ovat hänen tyttäriään. Maria, 30-vuotias äidin tyttö, hoitaa omaa kemikaliota. Martta, perheen tarkempi tytär, on kahdesti eronnut oppikoulunopettaja. Lasarus, apteekkarin poika, arvoltaan luutnantti, istuu iltakaudet alushoususillaan venerannassa. Lisäksi kirjassa esiintyy metsäpäällikön rouva Solveig von Stackelberg-Huttunen, farmaseutteja, kuorimotyöläisiä, kampaajia, siivoojia, kosmetologeja, poliiseja ynnä muuta kansaa.

Apteekin väen päivät menevät rauhallisesti, paitsi mitä nyt on vähän huolta elämän kauneimmista arvoista. Mutta sitten kunnanlääkäri kuolee sydänhalvaukseen apteekin mäkeä kiivetessään. Tilalle tulee outo nuorimies, joka alkaa puhua riistosta, nälästä, sotilasdiktatuureista. Joka pitää lääkärinasunnossaan majaa mustalaisperheelle. Joka kulkee paljain jaloin. Joka parantaa tauteja melkein pelkällä kätten päälle panolla. Joka saa Marian ja Martan päät sekaisin.

Anu Kaipainen on kirjoittanut kirpeän ja hauskan yhteiskunnallisen romaanin. Tällä tavalla ei ajankohtaiseen keskusteluun ole koskaan ennen osallistuttu.


WSOY 1969
sid., 283 s.
_________

Olen lukenut kirjan vuosia sitten ja muistan tykänneeni kovasti.

Journal Entry 2 by wingduffeliwing at Uskelan kirkko in Salo, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, March 26, 2016

Released 3 yrs ago (3/26/2016 UTC) at Uskelan kirkko in Salo, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Olisi mukava tietää, mistä löysit kirjan, ja jos päätät lukea sen, olisi kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Sitten voitkin joko pitää sen omassa hyllyssäsi, antaa ystävällesi tai laittaa maailmalle uutta lukijaa etsimään ja ilahduttamaan. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.