Christiane F.: mijn tweede leven

by Felscherinow, Christiane Vera | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9044345095 Global Overview for this book
Registered by wingBoekentrolwing of Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on 1/20/2016
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingBoekentrolwing from Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Wednesday, January 20, 2016
Korte inhoud:
Miljoenen mensen zijn met de mythe Christiane F. opgegroeid. Het boek en de gelijknamige film Wir Kinder vom Bahnhof Zoo, over de Berlijnse subcultuur van verslaafde kindhoertjes, sloegen in als een bom.

Nu, vijfendertig jaar later, vertelt Christiane voor het eerst haar hele verhaal. Ze is inmiddels de vijftig gepasseerd en vecht nog steeds tegen haar verslaving.

Samen met journaliste Sonja Vukovic heeft Christiane haar leven samengevat: haar avonturen met rockidolen als David Bowie en Nina Hagen, haar drugsexcessen, haar gelukkige jaren in Griekenland, en het gevecht om haar zoon.

Het resultaat is een hoopvolle autobiografie. De voltooiing van een verhaal dat het levensgevoel van een generatie verwoordt en daarmee ook een document is van een tijdgeest.

Journal Entry 2 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Sunday, April 19, 2020
Na het lezen van dit boek weet ik wat er gebeurde toen het eerdere boek ophield, nadat Christiane naar het noorden van Duitsland was gestuurd.
Het is een levensreis die ik haar niet had gewenst (en als tiener na het lezen van haar boek en het kijken van de film wist ik zeker dat ze haar verslaving en haar gewoonten zou overwinnen). Maar omdat ik nu zo ongeveer 30 jaar ouder ben, weet ik dat het leven niet zo werkt. Het valt je nog steeds aan en probeert je te pakken te krijgen, hoe goed je bedoelingen ook zijn.

Het lezen van dit boek deed me onwillekeurig de media-aandacht voor haar in Duitsland vergelijken met de (wereldwijde) media-aandacht voor prinses Diana. Beide ongewenst, met onvoorziene of onoverzienbare gevolgen.

Na het lezen van dit boek weet ik nog steeds niet of ze nu nog in leven is, ik denk dat ik Google daarvoor maar zal gebruiken om te kijken of ik daarover meer informatie kan vinden.

Al met al vond ik het boek leuk (nou ja, da's niet zo'n goede term misschien). Interessant is waarschijnlijk beter.
Een deel dat teruggaat naar haar jeugd, in een deel de rest van haar levensverhaal met sprongen, gedetailleerd, stukken globaal beschrijvend. Ze vertelt haar verhaal wetende dat als ze de 'Als ik ..... had' had gedaan, dat waarschijnlijk de loop van haar leven zou hebben veranderd.
Maar ze is een sterke vrouw, die haar levensstijl kent, en weet dat die haar gezondheid heeft verpest, haar resterende levensduur dagen bekort en haar vermogen beperkt om nu een ​​vrijer leven, minder afhankelijk leven te leiden. En dat is iets waar ze toch zichzelf het meest de schuld van geeft.

In de volwassenen helft van de zwerfboekenkast.

Hallo, gelukkige vinder!
Wat leuk dat je op deze pagina kijkt. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, een cadeautje voor jou. Veel plezier ermee!

Het zou fijn zijn als je meldt dat je het boek gevonden hebt. Dat kan gewoon in het Nederlands. Daarna kun je het lezen en, als je wilt, hier nog eens schrijven wat je er van vond.
Je mag het ook aan iemand anders geven, of het gewoon weer ergens achterlaten. Het zou leuk zijn als je dan ook een vrijlaatbericht zou schrijven, om te vertellen waar je het achtergelaten hebt.

Wil je het boek op zijn reis volgen, meld je dan via de site aan als nieuwe BookCrosser. De Nederlandse uitleg vind je op www.bookcrossing.nl
Heel veel plezier gewenst!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.