Eilandgasten omnibus

Veel leesplezier! :)
Registered by wingYelle1107wing of Goes, Zeeland Netherlands on 3/14/2017
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingYelle1107wing from Goes, Zeeland Netherlands on Tuesday, March 14, 2017
Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op BookCrossing en de moeite hebt genomen om dit boek te melden! Ik wens je veel leesplezier toe en ben benieuwd wat je hierna met het boek gaat doen: Hou je het zelf, geef je het weg, of laat je het weer ergens achter voor een volgende lezer? Ik hoop dat je dat nog even wilt laten weten, zodat we het boek kunnen blijven volgen. :)

Journal Entry 2 by wingYelle1107wing at Minibieb Lincolnlaan (OBCZ) in Goes, Zeeland Netherlands on Saturday, June 17, 2017

Released 5 yrs ago (6/17/2017 UTC) at Minibieb Lincolnlaan (OBCZ) in Goes, Zeeland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

De Minibieb zag er net wat leeg uit, maar gelukkig staat er op zolder nog een flinke voorraad, dus ik heb net weer wat boeken op de plank gezet, waaronder dit boek! :)

Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Goes, Zeeland Netherlands on Saturday, July 1, 2017
Gisteren of eergisteren kwam ik het boekje tegen.
Fantastisch boek. Ik vroeg me eerst af of het losse verhalen waren, maar dat is dus niet zo. De verhalen zijn mooi met elkaar verbonden. Ik vond de verhalen ontroerend. Vele eigenschappen van de personen in het verhaal zijn goed uitgelicht vond ik.
Ik zet het boekje terug in de minibieb.

Ben.

Journal Entry 4 by wingYelle1107wing at Minibieb Bloemenbuurt in Bussum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, July 23, 2022

Released 6 mos ago (7/23/2022 UTC) at Minibieb Bloemenbuurt in Bussum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Het boek was een tijd weg uit onze Minibieb, en heeft er onlangs nog een tijdje in gestaan, maar ik heb het er onlangs uit gehaald om tijdens mijn vakantie zelf te lezen. Inmiddels heb ik de omnibus helemaal gelezen, en om het boek niet weer mee terug naar Goes te hoeven nemen, heb ik dit dwarsliggertje achtergelaten in dit mooie biebje in Bussum (en een Kinderzwerfboek meegenomen! :)) Hopelijk horen we nog eens wat van dit boek!

~~~~~~~~~~~~~~~~
Dit boek, of eigenlijk deze omnibus bestaande uit drie boeken, gaat over het vakantiehuisje Duinroos op Vlieland, de gasten die het bezoeken, en de wat oudere dame die het huisje schoonhoudt. Wat mij aansprak was dat het in principe losse verhalen waren, waardoor je makkelijk steeds een stukje kon lezen, maar dat door de schoonmaakster, het gastenboek, en af en toe een voorwerp of iets in het huisje dat in meerdere verhalen voorkwam, alle verhalen toch een geheel vormden. Sommige gasten kwamen ook weer terug in een volgend boek/seizoen, waardoor hun verhaal een vervolg kreeg.

Qua opzet deed het boek me een beetje denken aan een tv-serie als "In therapie" - ook met een kort verhaal per aflevering (/hoofdstuk), maar wel met verwijzingen naar wat eerder is gebeurd voor wie dat ook gezien (/gelezen) heeft - dus ik was benieuwd of er van Eilandgasten ook een serie was gemaakt. Dat bleek niet zo te zijn, maar het eerste boek bleek wel in 2005 verfilmd te zijn, en inmiddels heb ik ook die film bekeken, want ik was wel benieuwd hoe die geworden was. (Ik vond het leuk om de film ook gezien te hebben, maar het boek had wat mij betreft meer diepgang: 1,5 uur is eigenlijk te kort om alles uit het eerste boek goed neer te kunnen zetten).

In het derde boek "Laatste seizoen" schemerde in het verhaal van Martine de (christelijke) overtuiging van de schrijfster overigens wel erg door. Ik kende de schrijfster niet, maar door dit einde vermoedde ik dat ze erg christelijk zou zijn. Toen ik vervolgens op haar Wikipedia-pagina keek, bleek dat ze katholiek was, en ook dat ze lid was geweest van het comité van de Vereniging ter bescherming van het ongeboren kind. Voor mij was dit wel een soort verklaring van waarom Martine in dit boek ineens "het licht had gezien". Voor mij had dat niet zo gehoeven, maar voor wie er eenzelfde overtuiging opna houdt als de schrijfster, is dit waarschijnlijk wel een goede afronding van het verhaal.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.