Kirjeitä Trinidadiin

by Annika Idström | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingTaryawing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 11/20/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingTaryawing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, November 20, 2015
Kirjoitan sinulle, vaikka tämänkin kirjeen voisi yhtä hyvin lähettää Trinidadiin. Missä on Trinidad? Kuulostaa etelältä. Huojuvia palmuja ja valtamerta. Tiikereitä viidakossa ja outoja lintuja puissa. Suuria kilpikonnia veden alla. Vesi on vihreää ja läpikuultavaa, lämmintä. Hyvin lämmintä. Haluaisin lähteä sinne, mutta en tiedä, missä se on. Rakkauskin on koko ajan ympärillä, mutta me emme...
(takakansiteksti)

Verinen ja hauska romaani miehestä, naisesta ja uskottomuudesta. Seppo Sirén on helsinkiläinen verovirkailija, mies joka seurustelee tietokoneiden kanssa ja kuvittelee hallitsevansa elämäänsä. Lomalla Israelissa miehen maailma järkkyy ja alkaa matka pimeyteen. Ja matkan päässä on Ursula.
(etulieveteksti)

WSOY 1989

Journal Entry 2 by wingTaryawing at Jollaksen kartano in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, January 19, 2017

Released 3 yrs ago (1/19/2017 UTC) at Jollaksen kartano in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Idströmin kirja vapautui noin puoli kahdeksan aikaan illalla kartanon tienhaarassa sijaitsevan sähkökaapin päälle, lähelle kuvanottopaikkaa. Osallistun kirjalla Kesiksen Kartano- ja linnavapautushaasteeseen sekä pippiksen Kaksin aina kaunihimpi -haasteeseen.

Lukuiloa kirjan löytäjälle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Lisätietoa vapautuspaikasta Helsingin kaupunginmuseon sivuilta:

Jollaksen kartano sijaitsee alueella, joka vuonna 1798 jaettiin Holmgårdin kartanosta. Jollaksen kartanon omisti 1800-luvun loppupuolella kirkkoherra Pettersson ja tämän jälkeen asemapäällikkö Robert Rosvall. Vuosisadan vaihteessa kartano siirtyi varatuomari A. Laurellille ja tämän jälkeen Jollas lienee siirtynyt Tavaststjernan perheen omistukseen.

Kartanon päärakennus valmistui 1919 ja sen rakennutti varatuomari, pankkiiri Viktor Alexander Tavaststjerna. Vuonna 1920 puutarha-arkkitehti Paul Olsson laati kartanon pihalle muotopuutarhasommitelman.

Vuonna 1920 Jollaksen kartanon maat jaettiin kolmen sisaruksen Viktor Tavaststjernan, Arkkitehti Alarik Tavaststjernan ja Selma Maria Josefina Alftanin os. Tavaststjernan kesken. Viktor sai tilan Jollas 1:168 eli kartanon alueen keskiosan, Alarik Jollas-Östergårdin eli Itä-Jollaksen ja Selma Jollas-Vestergårdin eli kartanon länsiosan. Jako tehtiin helmikuussa ja Viktor kuoli heti maaliskuussa. Kartano jäi hänen leskelleen Gurli von Pfalerille. 1940-luvulla kartano myytiin Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK:lle, joka vuonna 1981 hieroi alueesta kauppoja Polar-Rakennusosakeyhtiön ja Rakennustoimisto A. Puolimatkan Oy:n kanssa. Helsingin kaupunki käytti etuosto-oikeuttaan ja lunasti kartanoalueen itselleen.

Jollaksen kartano on suojeltava rakennus. Rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa ilman rakennuslautakunnan lupaa. Rakennuslautakunta voi myöntää luvan purkamiseen vain, jos siihen on pakottava syy. Rakennuksen ulkoasua koskevien muutos- ja korjaustoimenpiteiden tulee tapahtua rakennuksen tyyliin sopivalla tavalla.

Vuonna 2002 haettiin lupaa rakennuksen peruskorjaukseen ja käyttötarkoituksen muutokseen kokoontumisrakennukseksi (HKR/arkkitehti Sonja Liljeblad).

Vuonna 2008 Jollaksen kartanon päärakennus oli Helsingin kaupungin omistuksessa ja vuokrattuna yhdistyskäyttöön.

Journal Entry 3 by M_Heiskanen at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, February 12, 2017
Kirja on vielä kesken, mutta pidän kerronnan ilkeilevästä sävystä.
Jännästä paikasta muuten löytyi, kiitos vapauttajalle!

Journal Entry 4 by M_Heiskanen at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 13, 2017
Kirjeitä Trinidadiin vaatii sulattelua. Syvästi synkkä ja huvittavakin kuva perheestä, jossa mikään ei toimi. Kuva piirtyy ovelasti vähä vähältä vääntyen milloin mihinkin suuntaan ja terävöityy vasta lopuksi. En sano enempää, koska spoilauksen vaara on. Idströmin kerronta toimii ja ihailen sitä, mutta jostain, en osaa heti täsmentää mistä kaikesta, jostain hiipii luentaani tuntu, että teos ei aivan hengitä tässä ajassa. 1989 teos oli Finlandia-ehdokkaana.

Journal Entry 5 by M_Heiskanen at Hôtel Chevillon in Grez-sur-Loing, Ile-de-France France on Monday, February 13, 2017

Released 3 yrs ago (2/13/2017 UTC) at Hôtel Chevillon in Grez-sur-Loing, Ile-de-France France

WILD RELEASE NOTES:

Kirja on toistaiseksi taiteilijaresidenssissä, jossa asuu suomalaisia ja ruotsalaisia sana- ja kuvataiteilijoita, tarkemmin sanoen ala-aulan hyllyn päällä. Jos kirja odottaa lukijaansa yhä kun lähden täältä, otan sen mukaani ja vapautan sankemmin kansoitettuun paikkaan. Teos kannattaa lukea.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.