Alkuvedet

by Tiina Piilola | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by taavina of Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 11/19/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by taavina from Raahe, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Thursday, November 19, 2015
Takakansi:
"Kaksitoistavuotias Kaari astuu aistit avoinna kesään. Hän tietää, että ihmisen pitää olla siellä, missä hänen on hyvä. Kaarin on hyvä perheen ja pohjalaisen sukunsa luona. Sitten tapahtuu onnettomuus ja kaikki kokonainen, ehyt ja rakas alkaa murentua.
Alkuvedet on nuoren tytön silmin nähty sukukertomus. Äidin ja mummun kädet tekevät loputonta työtä, oikeille sanoille ja kotijoen vedenneidoille ei ole arjessa tilaa. Olosuhteiden pakosta Kaarin on kasvettava, eikä siihen päivään, jona tytöillä on ohutolkaiset kukkamekot ja valkoiset rusettikengät, ole paluuta.
Tiina Piilola piirtää lumoavaa kuvaa pohjalaisista naisista, varmuudesta ja epävarmuudesta, lämpimistä syleistä mutta myös käsittämättömästi kääntyvistä selistä."

Painettu 2006
Poisto lakkautetusta Piehingin kirjastosta Raahesta.

Journal Entry 2 by Annelis at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, November 24, 2015
Tämä kirja vaikutti mielenkiintoiselta.
Kiitos kirjasta, Taavina!

Journal Entry 3 by Annelis at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, July 15, 2016
Eipä hassumpaa kerrontaa. Nyt kirja jatkaa matkaa.

Journal Entry 4 by Annelis at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 10, 2016

Released 4 yrs ago (7/15/2016 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Otan kirjan Roasberg-miittiin mukaan.
Lukuiloa!

Journal Entry 5 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 11, 2016
Sain tämän Oma maa mansikka -kirjan heinäkuun Roasberg-miitissä ja hyvin taisin valita mansikkani, sillä kirjan ensimmäisen sivun lisäksi muutkin sivut vaikuttivat selaillessa houkuttelevilta :) Ensin on kuitenkin muutama muu kirja lukulistalla..

Kiitos kirjasta!

Journal Entry 6 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, May 05, 2021
No nyt oli ne muutamat muut kirjat luettu ja pääsin tämän kimppuun :D Luin kirjan pari päivää sitten ja pidin kyllä, vaikka varmaan olisin pitänyt vielä enemmän, jos tapahtumapaikat ja tavat ja perinteet olisivat tuttuja. Ei ole Hämeessä tai Uudellamaalla jäidenlähtö mikään spektaakkeli kuten Pohjanmaalla ;) Sen sijaan näin vappuna/vapun jälkeen simanruskean joen tarkka värisävy oli hyvin mielessä :)

Naispappeus sai tarkistamaan, milloin kirja onkaan ilmestynyt, kun Kaarin elämä oli muutoin sellaista, että mielessäni sijoitin tapahtumat hiukan aiempaan ajankohtaan. Ensimmäiset naispapit vihittiin meillä virkaansa 6.3.1988. Nuoremmille lukijoille ei muuten taida olla päivänselvää, mikä on Pellervo tai Merita :P

Yksi maanlaajuinen tapa on, jota en käsitä. Miksi ihmeessä kissanpennut näytetään ennen vanhaan tapetun kaikkialla hukuttamalla? Eikö maatiloilla muka ole kaikenlaisia työkaluja, joilla pieneltä kissalta saisi hengen rääkkäämättä?? Miten lampaan saa teurastetuksi (meilläkin ts. isovanhemmillani sitä tehtiin), mutta kissanpentu on laitettava säkkiin ja vietävä jokeen??

En välttämättä olisi huomannut tai ajatellut, että tämä on esikoiskirja. Ainakin kaksi muuta kirjaa alun perin raahelaiselta Piilolalta näyttää ilmestyneen, Taivaanmerkit vuonna 2016 ja Kalevalan naiset vuonna 2019. Esikoiskirjailijalle täytynee antaa pienet asiavirheet anteeksi, tai voihan olla, että sanoilla on hiukan eri merkityksiä eri puolilla Suomea. Koivuhalko ei kyllä pidä pesässä meteliä missään päin Suomea, ääntä lähtee havupuusta. Sitä paitsi harvaa saunaa lämmitetään haloilla, lukuun ottamatta yleisiä saunoja ja esimerkiksi Suomenlinnassa sijaitsevaa Merisotakoulun saunaa (maailman suurin puulämmitteinen sauna, jonne mahtuu kerrallaan jopa 200 saunojaa). Halko kun on tavallisesti metrin mittaiseksi katkaistu ja yleensä halkaistu puu, klapi taas on sellainen noin 30-senttinen polttopuu ;) En myöskään usko, että parvekkeen reunassa olisi keilapallon muotoisia kapuloita. Muoto taitaa muistuttaa enemmän keilaa.

Tästä olen Kaarin äidin kanssa kertakaikkisen samaa mieltä:
"Mummu oli parasta mitä oli." <3 <3 <3

Journal Entry 7 by wingTaryawing at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, May 05, 2021

Released 1 mo ago (5/6/2021 UTC) at Forssa, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Piilolan kirja sujahtaa SmartPost-pakettiin ja kohti Pääsiäisen dekkarihaasteen voittajaa. Kiitokset osallistumisesta pääsiäispyhien lukuhaasteeseen ja hyvää matkaa Pohjanmaalle!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com


Edit 7.5.2021: Tämäkin paketti lähti sitten ensin kohti pohjoista eli Tampereelle. No, eihän siitä tullut kuin 200 kilometrin ylimääräinen lenkki. Suora matka olisi ollut 100 km, nyt paketti saa matkustaa samalla rahalla 300 km :)

Myös äskettäin Riihimäelle lähettämäni paketti teki pienen maakuntakierroksen. Riihimäkihän on tätä samaa maakuntaa eli Kanta-Hämettä, mutta paketti kiersi perille Pirkanmaan (Tampere) ja Uudenmaan (Vantaa) kautta. Aikaa tuhraantui melkoisesti, tämä paketti sen sijaan on jo Ilmalassa :)

Journal Entry 8 by wingduffeliwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 07, 2021
Kiitos paljon! Olen sukukertomusten ystävä, joten lupaavalta vaikuttaa!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.