Kiinan kadotetut tyttäret

by Xinran | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by stinaP of Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on 10/19/2015
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by stinaP from Oulu, Pohjois-Pohjanmaa / Norra Österbotten Finland on Monday, October 19, 2015
Äidinrakkaus ei kuole koskaan.

Tuhannet ja taas tuhannet kiinalaisnaiset ovat joutuneet luopumaan tyttäristään. "Tyttövauva ei ole lapsi", saneli syrjäseutujen perinne tyttärien kohtalon vielä parikymmentä vuotta sitten. Niinpä tyttäriä on jätetty asemalaiturille, annettu adoptoitavaksi tai hylätty orpokotiin tai sairaalan portaille.

Tässä kirjassa kiinalaissyntyinen toimittaja-kirjailija Xinran kertoo kymmenen kiinalaisnaisen elämäntarinat - myös omansa. Naiset ovat kohdanneet niin yhden lapsen politiikan, kahlitsevat perinteet kuin äärimmäisen köyhyydenkin.

Lapsistaan luopuneet äidit ovat itsekin Kiinan kadotettuja tyttäriä: heidän sydämessään on jatkuva suru ja tuska, heidän ajatuksensa ovat kiinnittyneet lapseen, jota he eivät koskaan saaneet tuntea.

Kiinan kadotetut tyttäret on henkilökohtainen ja ajankohtainen kirja, joka silti herättää toivon muutoksesta. Se on myös viesti tuhansille ulkomaille adoptoiduille kiinalaistytöille. Millainen on voinut olla heidän biologisen äitinsä tarina? Miksi hän luopui omasta lapsestaan?

Pekingissä syntynyt Xinran (s. 1958) työskenteli vuosia toimittajana Kiinassa. Nykyisin hän asuu Lontoossa ja on kirjoittanut useita kirjoja.


Kovakantinen löytökirja. Luin tämän aiemmin bc-kirjana, joten tämä kappale saa jatkaa samantien matkaansa. Koskettava tämä on!

Released 4 yrs ago (10/19/2015 UTC) at Kahvila-konditoria Wilhelmina in Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Jos kukaan ei ota kirjaa miitissä, jätän sen kahvilaan.

--

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan!

Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa.

Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Tervetuloa suomenkieliselle keskustelufoorumille http://www.bookcrossing.com/forum/30

Journal Entry 3 by wingeijukkawing at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Tuesday, October 20, 2015
Olen lukenut aiemmin Xinranin "Vaiennetut äänet" ja kirja vaikutti kyllä syvästi. Varmaan tämä kirja jatkaa samalla linjalla. Vähän pelottaa tarttua siihen, mutta toisaalta on hyvä välillä tuulettaa tunteitakin. Koska tytärkin halulaa lukea minun jälkeeni kirjan, kestänee jonkun aikaa ennen kuin kirja saa jatkaa matkaansa. Kiitos stinaP!

Journal Entry 4 by wingeijukkawing at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, December 09, 2015
Kyllähän kirja ravisteli tunteita, vaikeaa, lähes mahdotonta on tajuta äitien/avioparien ratkaisuja, vaikka niin erilaisesta yheiskunnasta onkin kyse. Nythän Kiinan yhden lapsen politiikasta on luovuttu, vaikkei maan väkiluvun rajoittaminen ei olekaan täysin onnistunut. Nyt kuitenkin alkaa olla jo pulaa työvoimasta, mikä aiheuttaa paineita maan hallitukselle.

Kirjaa lukiessaan ymmärtää, miten paljon kirjailijaan on vaikuttanut myös hänen omat lapsuuden kokemuksensa. Hänen on vaikeaa olla ajattelematta omaa isäänsä katkerin mielin.
"Isäni ei ollut koskaan edes yrittänyt olla minulle oikea vanhempi enkä sen vuoksi ollut koskaan oppinut tuntemaan häntä. Ei minulla ollut kovin monta sellaista muistoa äidistänikään. Jos hän joskus hellittelikin minua, sen on täytynyt tapahtua silloin kun olin ihan pieni. En saanut varttua kummankaan vanhempani kanssa, sillä vuoron perään Suuri harppaus, Kiinan armeijan ja teollisuuden rakennustyö ja kulttuurivallankumos veivät vanhempani minulta. Yhtä ainutta syntymäpäivääkään en ole viettänyt yhdessä vanhempieni kanssa, Vartuin aikuiseksi aikakaudella, jolla valtio ja vallankumous ohittivat kaiken muun."
Todella vähän me 60-luvun nuoret tiesimme oikeasti siitä, mitä Kiinassa tapahtui. Tosin vaikeaa on nykyäänkin saada objektiivista tietoa tästä valtavasta maasta ja oppia ymmärtämään sitä. Toivottavasti kuitenkin sielläkin vähitellen mennään avoimempaan yhteiskuntaan ja lapset saavat nauttia vanhempiensa seurasta ja hellyydestä.

Kirja jatkaa matkaansa kontrolloidusti perheen piirissä toistaiseksi.

Journal Entry 5 by wingeijukkawing at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Wednesday, November 01, 2017

Released 2 yrs ago (11/3/2017 UTC) at Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämän kiinnostavan kirjan on jo aika jatkaa matkaansa. Tarjoan kirjaa miitissämme eteen päin.
Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 6 by wingeijukkawing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, November 06, 2017

Released 2 yrs ago (11/20/2017 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarjoan kirjaa Tampereen pikkujoulumiitissä Kiinan kulttuurista kiinnostuneille.

Hyviä lukuhetkiä!

Journal Entry 7 by Kirvana at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Tuesday, November 21, 2017
Lähestyin eilen Tampereen pikkujoulujen kirjapöytää ja näin tämän jo parin metrin päästä, että tuon mitä otan. Monesti miettinyt, että tämän halua joskus lukea ja tunnistin kannesta jos kaukaa, että tässä tämä nyt on.

Nyt kun aloin hakemaan kirjan tietoja merkintää varten niin arvasin jo näkemättä, että kuka tämän pikkujouluihin toi. Kiitos Eijukka!

Journal Entry 8 by Kirvana at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Thursday, May 24, 2018
Todella kiinnostava ja hurja kirja. Vaikea on tosiaan länsimaisesta näkökulmasta ymmärtää kiinalaisia, jotka joutuvat joko jättämään tyttönsä esim. rautatieasemalle tai jopa "pakahduttamaan" vauvansa. Ei tätä oikeastaan edes pysty kunnolla käsittämään. Vaiennettuja ääniä en ole lukenut, mutta pitää jossakin vaiheessa hommata senkin kirja käsiini.

Journal Entry 9 by Kirvana at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, May 27, 2018

Released 1 yr ago (5/27/2018 UTC) at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähti seuraavalle lukijalle tänään Hämeenlinnan miitissä.

Journal Entry 10 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 27, 2018
Luin hiljattain Mari Mannisen Yhden lapsen kansan, joka herätti kiinnostukseni tämän kirjan aihepiiriä kohtaan. Suorastaan hyökkäsin nappaamaan tämän kirjan, kun Kirvana sen Hämeenlinnan miittipöytään laittoi. Kiitos kirjasta ja kaikin tavoin kivasta & rentouttavasta Hämeenlinna-päivästä!

Journal Entry 11 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, February 07, 2020
Ällistyttävä ja jotenkin järkyttävä kirja, joka herätti monenmoisia tunteita. Avasi silmiäni uudella tavalla, en lopultakaan näköjään ole tiennyt kiinalaisesta kulttuurista juuri mitään!

Journal Entry 12 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Thursday, February 20, 2020

Released 1 mo ago (2/20/2020 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Miittiin etsimään uusia lukijoita!

Journal Entry 13 by wingBookgeowing at Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, February 20, 2020
Minä otin tämän luettavaksi miittipöydästä kiinnostavan teemansa vuoksi. Tulee varmasti rankka lukukokemus, mutta tärkeä sellainen. Kiitokset kierrättäjille!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.